Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Muskvalk egy irtó elegáns és spéci vágóeszköz, nem kevés futurisztikus beütéssel – egy csillagharcoson, vagy mondjuk Predatoron például simán el tudnánk képzelni. Vagy bárkin, aki rajong a különleges, praktikus és nem utolsósorban elegáns cuccokért.

A neve egyébként holland eredetű, ugyanis a fejlesztő anyanyelvén a Muskvalk azt jelenti, hogy feketecombú verébsólyom, a névválasztás pedig nem véletlen, ugyanis a kés remekül visszaadja mindazt, amit a legkisebb ragadozó madár is képvisel: apró, gyilkos és elegáns.

A legfontosabb szempontok azok voltak, hogy a kés könnyű, tartós és esztétikus legyen, na meg pengeéles, így a – többek között – repülők esetében is használt anyagokat és technológiát is igénybe vettek az eszköz kifejlesztésekor. A kés szögletes alakjának megalkotása során például a Lockheed F–117 Nighthawk lopakodó geometriája nyújtott inspirációt. Tényleg masszív és profi egy dög lehet, ugyanis a következő anyagokból áll:

  • paracord,
  • zytel (üveg és kevlár erősítésű műanyag),
  • karbonszál,
  • a fogászatban is használt cirkóniumkerámia,
  • titán,
  • és titán-nitrid.

Kulcstartónak és nyakláncnak is egyaránt használhatod:

És „élesíteni” is könnyű:

Ha felkeltette az érdeklődésedet, 38 dollárért (kb. 10 ezer forint) megrendelheted, és feltehetőleg decemberre házhoz is érkezik.

Ez is érdekelhet:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.