Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ahogy a kurva kutyaválasztás is elég egyéniségfüggő, a megszokott ital is nagyban függ a személyiségedtől. Ha végignézel a kedvenc kocsmád közönségén, tutira kiszúrod, hogy ki a viszkis csóka, és ki az, aki literszámra vedeli a kőbányai világost.

A „viszkis”

Típus: alap fenegyerek, mindenki kedvenc haverja

Tuti, hogy szereti a szivarkát, pedig nem is dohányzik. Pontosan tudja, milyen hordóban érlelték az italát, hogy érdemes inni, ha megemlíted neki, hogy esetleg üsse fel kólával, szó nélkül feláll, és hív egy taxit. Kifinomult, de nem az utolsó divat szerint él, és öltözik. Időtálló a humora, a kabátja, és általában a csaja is.

Különös ismertetőjegy: nincs fent a Facebookon, ha mégis, sosem nézi

 

A "borszakértő"

Típus: intellektuális, szofisztikált férfi, nők kedvence

Egy kicsit mindenki utálja/irigyli. Már attól is feláll az egyszeri faszik szőre a hátukon, ahogy a poharat fogja. Általában borszakértők társaságában mozog, lenézi, aki nem szereti a borjúmirigyet és a jó bort. Sosem keveri semmivel, esetleg a nagy nyári melegben hajt le egy fröccsöt. Tudja, hogy melyik kajához milyen bor illik, és (sajnos) el is mondja mindenkinek. Ha bekerülsz a barátai közé, nem bánod meg, megszűnik a kioktatás, az okoskodás, és ennek egyetlen egy oka van – te magad is „borszakértő” vagy.

Különös ismertetőjegy: hobbiborász, gasztromániás

 

A „sima sörös”

Típus: sport, haver és autórajongó

Legjobb haver, mindenhova elmegy érted, ő az, aki lemondja a bölcsődét, mert érted meg a lerohadt kocsidért kell menni Pozsonyba. Mindenkinek fizet egy italt, feltéve, ha szintén sört iszik, minden más italt megvet. Bulikban néha kombinál valami Unicum/Jagermeister dologgal, de alapvetően nem hagyja el a „kedvesét” semmi pénzért.

Külön ismertetőjegy: gimis haverok, húszfős nyaralások, folyton ordibáló feleség vagy barátnő

 

A „kézműves sörös”

Típus: értelmiségi, hipszter

Na ő régen „borszakértő” volt, de a bor kiment a divatból, úgyhogy áttért a sörre, ami óriási megkönnyebülés neki, hiszen mindig is a sört szerette, csak hát ugye az a fránya hipszterkedés. Jó fej, vicces, stílusos, még azt is megbocsátjuk neki, hogy vedeli a sört. Mindig tudja, hova kell menni, kikkel kell barátkozni, milyen melót kell csinálni. Ha nincs mit csinálnod péntek este, ő meg fogja mondani, mit kell. Azért arra vigyázz, hogy ne feltétlen számolj be neki az életedről, mert ha nem vagy elég menő, azt tőle azonnal meg fogod tudni.

Különös ismertetőjegy: flanelling, bicikli, helyek előtt ácsorgás

A „long drinkes”

Típus: bulikirály, outfit master

Vodka-szóda, gin-tonic, bali-kóla, tök mindegy. Az a lényeg, hogy lehessen a klub szélén, a terasz előtt vagy bárhol ácsorogni vele, ne lehajtós pia legyen. Ő az, aki lenyom egy páleszt, és könnyes lesz a szeme, de megiszik tizenöt-tizenhat viszki-kólát, ha arról van szó. Kifejezetten divatos fazon, aki azonnal megveszi az ugly sneakert, színeket hord, és mindig lóg rajta három-négy csaj. Senkivel nem jár, de mindenkinek azt mondja, hogy akar.

Különös ismertetőjegy: Car 4 You, csaj „barátok”, VIP-belépők mindenhova

Nyilván százféle ital van, és százféle típus létezik. Simán van, aki páleszt iszik, és klottgatyában repeszt a Babettán, de most ennyire futotta. Írd meg kommentben, milyen típus létezik még!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.