Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy ügynök elmaradhatatlan kelléke a karóra, ami sokszor különleges funkciókra is képes. Nézzük meg James Bond öt legtutibb óráját.

  1. Gruen Precision 510

Az első képernyőn látott Bond óra Sean Connery karján volt a Dr. No (1962) játékasztalainál, és valószínűleg a színész sajátja volt. A megszűnt Gruen egy amerikai vállalat, amely 1908-ban kezdte el gyártani a karórákat először német, majd svájci alkatrészek felhasználásával, és gyorsan a középkategóriás órák egyik vezető gyártója lett.

  1. Breitling Top Time ref 2002

Az 1965-ös Tűzgolyó a James Bond-filmek negyedik része. Itt Bond egy különleges karórát kap, ami két ellopott atombomba sugárzását észleli, és segít megmenteni a világot. A különleges darab a forgatás után több mint 45 évre elveszett, majd 2013-ban a Christie's értékesítette 104 000 fontért, ami nagyjából 42 millió forint.

  1. Rolex Submariner ref 5513

Az Élni és halni hagyni 1973-ban jött ki, ez volt a nyolcadik James Bond-film. Ebben a részben lépett színre Bond szerepében Roger Moore. A karját pedig egy csodás dupla keretes Rolex, a Submariner ref 5513 díszítette.

  1. Seiko DK001 Quartz LC ref 0674

Már 1977-ben járunk, amikor a tizedik Bond-film, A kém, aki szeretett engem került a mozikba. Roger Moore csuklóján pedig egy Seiko óra díszelgett. A többi Bond filmben is feltűnt még a márka.

  1. Seiko folyadékkristályos tévéóra

Erről csak annyit kell elmondani, hogy Bond összesen egyszer használja ezt az órát, és nem igazán a cselekmény előmozdítása érdekében, hanem egy hölgy idomainak közelebbi megszemlélésére az óra különleges zoom funkciójával.

Melyiket választanád?

via

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.