Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy ing mindig férfias, sármos, erőteljes darab egy férfin: örök klasszikus, a stílusos megjelenés igazi alapdarabja. Azonban egy péklapáttal agyon tudja vágni a megjelenést, ha nem a megfelelő darabot választod ki – ehhez pedig nem egy és nem két faktort kell figyelembe venned. Íme az inghordás aranyszabályai, hogy neked már csak megvenned kelljen a tökéletes darabot.

Nyáron a puplin (pamut) ingek mellett a lenvászon darabok is mindig megjelennek. A lenvászon egy alapvetően igen merev, természetes anyag, ezért kicsit bővebb fazonokban elérhető és természetesen gyűrődik is kissé, mivel nem patent feszül a testedre.

2017-ben két alapvető férfiing-trendet figyelhetünk meg: nagyon népszerű és kúlak a letisztult (mind színben, mind formában, mind mintákban), és a test vonalát követő darabok. Ezzel ellentétben idén már nagyon avítt és olykor elég gáz a trottyosabb, nagy méret, a rövid ujj, a tropical minta, és a túlszofisztikált (pl. dupla gallérú) ingfajta is.

A testalkati aranyszabályok ingválasztásnál és inghordásnál a következők:

1. Ha nagyobb a hasad, tűrd be az inget, mert ha kitűrve lóg, cirka 8-10 kilóval többnek tűnsz. Ezt pedig szerintünk nem szeretnéd.

2. Az ing vállvarrása pontosan a vállcsontod környékén legyen: ne beljebb és túl se lógjon, mert minkét eset levágja vizuálisan a válladat.

3. Ha kitűrve viselsz egy inget, figyelj arra, hogy ne lógjon lejjebb a szerszámodnál, mert nagyon bénán fest; mintha egy bálnáról kaptad volna le az inget, plusz a felsőtestedet aránytalanul növeli, a lábaidat pedig aránytalanul kisebbíti.

4. Az ingekkel alapvetően a vállakat hangsúlyozzuk. Ezért olyan inget válassz, mely nem bő derékvonalon, mert nagyon előnytelenül buggyosodik.

Az ingviselési aranyszabályok pedig ezek:

1. Érdemes a rövid ujjú helyett felhajtott, hosszú ujjú inget hordani. Női magazinok trilliárdjai bizonyítják, hogy nincs szexibb egy olyan férfi alkarnál, ami egy felgyűrt ujjú ingben mutatja meg magát.

2. Ha legomboló gallérú inget viselsz, gombold is le a gallért

3. Kövesse a tested vonalát a szabása

4. Ne hordj dupla gallérú inget, a Yurkov tanácsadói szerint ugyanis igazi stílustalan darab:

YURKOV

Apropó, a stílustippeket köszönjük a YURKOV stílustanácsadóinak, akik együttműködő partnereink a sorozatban. Ha azzal is gondod van, milyen nyakú póló áll jól a válladhoz vagy épp melyik színben tűnsz sármosnak és nem betegesnek, akkor nagyon ajánljuk őket, mert vállalatoknak és magánszemélyeknek is személyre szabott stílustippeket adnak. Itt nézheted meg, mivel foglalkoznak pontosan - nem is hinnéd, mennyi mindenben tudnak segíteni, hogy sikeres, menő és stílusos legyél az életed hátralévő részére!

5. Apró mintákat, finom csíkokat viszont simán megengedhetsz magadnak, nagyon olaszos megjelenésed lehet tőlük

6. Ne vegyél fel rikító színű inget; kellemetlen a szemnek sokáig ezt nézni, az izzadság is ezerszer gyorsabban látszik meg rajta és nagyon agresszív képet közvetít rólad tudat alatt.

7. A legstílusosabb ing a zseb nélküli ing; ha zseb kell, akkor használd az öltönyöd zsebét.

8. Vegyél pólót vagy ujjatlant az ing alá. Igen, borzalmasan hangzik a 35 fokban, de igazából hálás leszel érte; a póló felfogja az izzadást és sokkal kényelmesebb inget viselni úgy, hogy nem tapad folyamatosan rád. A legtöbb inganyagnál tényleg ez a hosszú távon jobb megoldás nyáron is.

9. Végül a rövid ujjú ing. Nagyon sokan ellene vannak és igazából tényleg elég béna darab – valahogy a tradicionális értelemben vett eleganciáját veszti el teljesen az ing az ujjával együtt. A lengő rövidujjú ing pedig mindezen barbárságok koronázott királya:

De mivel nyáron nem mindenki vállalja a hosszú ujj áldozatát, ezért javasoljuk a könnyű, sármos, sportos és mégis elegáns, galléros (ing)pólókat!

Ha márkás, minőségi darabokat veszel a fehér-bézs-mélykék palettán, szerintünk a legtutitbb nyári inghelyettesítő. Oké, egy tárgyalásra sajnos nem alkalmas - de kábé minden másra igen. Reméljük, sikerült közelebb hoznunk a számodra tökéletes, nyári inghez!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.