Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Y Media Labs-nél nem viccelnek, ha a munkvállalók kényelméről van szó: az amerikai tech cég még tavaly decemberben ruházott be egy vállalati nyaralóra Hawaii-on, hogy a dolgozói kipihenhessék a kemény, dolgos napokat.

Év végén az Y Media Labs társalapítója, Sumit Mehra összerántotta a vállalat közel 80 fős csapatát, hogy átadjon nekik egy kis meglepetést: egy hawaii luxusingatlan kulcsait.

A tech cég akár 2,5 millió dolcsit, azaz több mint 700 millió forintot is szánt volna a kényelmi projektre (nyilván, ez ott nem zseton), de az ingatlan tulajdonosa nem akart megválni tőle, így a határozatlan idejű bérlés mellett döntöttek. A dolgozók egészen addig élvezhetik a luxust a családjaikkal, ameddig a cégnél vannak.

A ház elég szerény:

De ha a belső is érdekel, csekkold ezt a drónvideót:

A luxusingatlan főépületében 3 hálószoba és 3 fürdőszoba található, az "Ohana" vendégházban pedig 2-2 mindegyikből. Összesen tízen is kényelmesen elférnek, úgyhogy még a nagyit is hozhatja bárki egy hétre.

A vállalatnál úgy saccolják, hogy egy hasonló ingatlan bérlése az Airbnb-n kb. 10 ezer dollárba kerül hetente.

A tulajdonos Mehra nagy híve az alkalmazottak megbecsülésének, tulajdonképpen ez az ingatlan is egy "nagy köszönöm" feléjük. Úgy gondolja, hogy az alkalmazottak fizetése mellett az extra juttatás - mint akár a vállalati üdülő - inkább vállalati szintű befektetés az alkalmazottak boldogságáért, ami sokkal fontosabb, mint egy szimpla béremelés vagy bónusz.

Öröm látni, hogy az innovatív cégeknél nem csak a gyártott termék, de a gondolkodás is előremutató.

Szóval, a Szilícium-völgyben, jelentjük, minden rendben!

(via Business Insider)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.