Már a napozás sem a régi, de sebaj, attól még élvezheted, csak legyen nálad a megfelelő krém. Még csajozni is segíthet.

Betoltál egy lángost (fokhagyma nélkül), úsztál egy nagyot, teljesen lelazultál, és az élet császárának érzed magad. Hát kábé ilyesmi egy ideális nap mondjuk a Balatonon, vagy a tengerparton, a Velencei-tónál, bármelyik pesti strandon.

Vagyis az ideális nap első fele. A másodikban lazíthatsz egyet a parton, úszhatsz egyet újra, aztán őrülten egészségesen, csúcsformában felszedheted a legjobb csajt a strandon. Vagy legalább próbálkozhatsz nála, önbizalmad most biztos van.

Odafentről viszont nem egészen ideális Nap süt, és a hullámok is mások. Bizony, a napsütés 100 és 400 nanométer közti hullámtartománya az a bizonyos UV-sugárzás, ami azonnali károsodást (kiütéseket, ekcémás tüneteket) okozhat, de lehet késleltetett hatása is a pigmentfoltok keletkezésétől a bőrrákok különböző fajtájáig (melanoma, basalioma, spinalioma, brrr).

Eh, ez randán hangzott, de legalább már komolyan veszed a naptejeket, fényvédő krémeket, már csak azért is, mert szíved hölgyénél is jó pont, ha nem egy rákvörösre sült önjelölt úszóbajnokot lát benned, hanem egy felvilágosult hímet, aki amellett, hogy sportol, még szakavatottan vissza is veri az UV-sugarakat.

Nagyon nem mindegy, mit kensz magadra, itt fokozottan igaz, hogy érdemes a legjobb minőséget választani, mert rosszabb esetben egy gyengébb krém többet árt, mint használ.

A feladatra kiválóan alkalmasak például a Lancaster Sun Sensitive termékei: 45 éve gyűrik az ipart, tudják tehát mit csinálnak, az új arzenált pedig egyenesen az Y-generációs, brutálisan erős nyarakra fejlesztették.

Gyorsan felszívódó, vízálló, nem hagy vicces csíkokat, szépen barnít, és kiemelkedő fényvédelmet nyújt még az érzékeny bőrűeknek is.

Szóval minden fontosat tud, amit kell, sőt kicsivel még annál is többet, mert

  • véd az UVA-, UVB-sugárzástól, a látható és az infravörös fénytől is
  • külön arckrém is van belőle, ami fontos, mert ott vékonyabb, ezért érzékenyebb a bőr.

A testedet védő Shooting Milk 9800, az arcot védő Comforting Face Cream 9200 forint, az előbbi 125, az utóbbi 50 ml-es, tehát jó sokáig elég lesz.

Nincs más dolgod, csak útban a strandra bepakolni egy ilyen szettet, aztán lefuttatni a fenti, lángosozásból, napozásból, úszásból álló ciklust.

Ha pedig megjön az önbizalmad, és összejössz a strand királynőjével, később őt is meglepheted a titokzatos nevű Invisible Compact krémmel, a smink alatt és felett is alkalmazható, amellett, hogy láthatatlan.

És ezt olvastad már?
Ez a babakék óra valószínűleg minden listaár-piaci ár rekordot meg fog dönteni a jövőben