Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Zakó nyáron? Már a gondolattól is izzadni kezdtünk, pedig vannak alkalmak, amikor kifejezetten egy pompa zakó teszi fel a koronát a szettedre. Ezzel az öt egyszerűen alkalmazható tippel könnyedén és fájdalommentesen lehetsz a zakóhordás császára a forró szezonban is.

Játssz a textúrákkal!

Ha nyáron úgy döntünk, hogy blézert veszük fel, érdemes olyan könnyed, légáteresztő anyagokban gondolkodni – nem kell einsteini logika, hogy rájöjj, miért: nem fogsz úgy izzadni benne, mint egy infraszaunában vagy egy vastag tweetzakóban. Úgyhogy a nyári melegben a legjobb döntés, ha lenvászonból, pamutból, esetleg más, lusta kötésű anyagból választasz magadnak zakót.

Hetvenes évek, üdv a fedélzeten!

Újra fénykorukat élik a kétsoros gombolású zakók, úgyhogy nincs mese, tépd fel apukád vagy nagypapád szekrényét, ahol remélhetőleg találsz egy-egy igazán retró és menő darabot. Azonban ha mégsem járnál sikerrel a papi gardróbjában és valamilyen új textúrában vagy színben gondolkozol, akkor sincs nehéz dolgod: idén nagyon népszerű ez a modell, ezért szinte bármelyik üzletből leemelhetsz egy ilyen vintázs hangulatú darabot.

Bátorság, mintahordás a neved

Ha már zakóban gondolkodunk, miért ne lehetne tovább lépni és nem csak egy jó színt, hanem egy izgalmas mintát is bevállalni? Ne ijedj meg, nem leszel túl sok és a szexuális orientációdat is tökéletesen megőrződ benne – nézd csak meg, hány millió abszolút hetero olasz hord mondjuk mintás zakókat és néz ki benne nagyon pengén. Azonban arra figyelj, hogy ha mintás zakót választasz, akkor a szetted több része maradjon neutrális: egyszínű ing és nadrág a legjobb választás, hogy ne öld szét az outfited mintákkal és ne hasson túlagyaltnak se a szetted. Plusz tipp: ez a szezon a tenyerén hordozza a vastag csíkozást, ami optikailag nagyon sokat segíthet az alakodon!

Zakóhordás PhD-szint: keverd a textúrákat és stílusokat

Ha a zakóviselés alapjai már a kisujjadban vannak és szintet ugranál, akkor próbáld meg keverni a textúrákat és a stílusokat! Az athleisure és a sport luxe trendek például nagy népszerűségnek örvendenek az elmúlt 1-2 évben; ezekkel egyszerre lehetsz lazán sportos és kipattintottan elegáns is egy-egy jól irányzott zakóval és a hozzá illő (vagy épp stílusosan nem illő!) darabokkal.

A legjobb árnyalatok a bőrszínedhez

Végül fontos azt is megnézned, hogy per pillanat mennyire van meg a beach-barnaságod vagy még mennyire vagy egy derék szoftverfejlesztő fehérségi szintjén. A napbarnított bőrhöz leginkább a pasztelles árnyalatok állnak jól, míg a fehérebb, enyhén barnult bőrnél az erősebb, szaturáltabb színek mutatnak jobban.

De persze a nap végén úgyis az a legfontosabb, hogy te jól érezd magad a bőrödben: zakóban (meg úgy a legtöbb dologban) válassz olyan anyagot, színt és textúrát, amelyben komfortosan érzed magad – és ha ezt a néhány fenti alapvetést betartod, akkor tuti, hogy nagyon zsivány lesz a szetted!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.