Ezért hordják a sikeres emberek mindig ugyanazt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A mai, modern világunkban sokak számára igen nagy jelentőséggel bír a divat és igyekeznek követni az aktuális trendeket. Ezzel szemben viszont néhányan fittyet hánynak az egészre és mindig ugyanazokat a darabokat viselik

Érdekes módon pedig az utóbbiak táborát számos sikeres és meghatározó egyén - például politikusok és befektetők - is gazdagítja. De vajon miért éri meg leegyszerűsíteni a ruhatárunkat? Máris soroljuk a mellette szóló érveket!

Kevesebb döntést kell meghozni. Még Barack Obama is esküszik a módszerre, hiszen a "mit vegyek fel" csupán plusz egy dilemmát és eldöntendő kérdést jelent az ember számára, pedig amerikai elnökként így is éppen elég fontos döntést kell meghoznia naponta - mondjuk neki speciel már nem sokáig.

Kevesebb elpazarolt idő. Nem csak a nők tudnak hosszú percekig állni a ruhásszekrény előtt reggelente, mivel "nincs egy göncük sem, amit felvehetnének", hanem néha még a férfiaknak is gondot okozhat ez a dolog, holott tudjuk, hogy a reggeli nagy rohanásban minden másodperc aranyat ér.

Kevesebb stressz. Sokszor csak úgy felkapunk valamit, ami éppen jónak tűnik, ám aztán egyből meg is bánjuk, amint kiléptünk benne az utcára. Ettől pedig akár egész nap frusztráltan érezhetjük magunkat, plusz egy stresszfaktort behúzva az életünkbe. Ezzel szemben, ha tökéletesen tudjuk, hogy mi áll jól nekünk, miben érezzük jól magunkat és ennek megfelelően csak ilyen darabok vannak a szekrényünkben, ez nem fordulhat elő.

Kevesebb elpazarolt energia. Egy nagyobb ruhásszekrény már eleve több rendezést és karbantartást igényel - már ha egyáltalán foglalkozol persze a ruháid rendszerezésével. Ezzel szemben a leredukált mennyiségű és stílusú ruhadarabot könnyebb lesz rendszerezni, tárolni és mosni is.

Mindig magabiztos lehetsz. Ha nem tárolsz felesleges ruhadarabokat, akkor nem áll fenn annak a veszélye, hogy valami kevésbé menőt húzol magadra. Elég egyszerű a képlet: ha csak jót választhatsz, nem tudsz rosszul dönteni és máris magabiztosabban indulhatsz melóba.

Ikonikus. A folytonossággal, amit képviselsz, tulajdonképpen kiépítheted a saját stílusod, megjelenésed, amiről mindenki megjegyez.

Kevésbé drága. Mindenkinek vannak olyan ruhadarabjai, amiket drága pénzért megvett, ám aztán alig-alig hordott. Egyértelműen kidobott pénz. Arról nem is beszélve, hogy mennyi időt lehet elpazarolni a vásárolgatással, hogy aztán majd visszavihesd a boltba, miután rájöttél, hogy mégsem tetszik annyira.

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden nap szó szerint ugyanazt kellene felvenned, csupán annyit, hogy érdemes megfontolni, mit veszel meg és mit tartasz otthon a szekrényben.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.