Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Punta Sirena Hotel szintén a chilei óceánpart mellett fekszik, Curanipében, az ország középső részén, a főváros Santiagótól nem messze, és egy igazi szörfös üdülőhelynek számít. A rendhagyó elrendezésű, kereszt formában elterülő épületegyüttes eukaliptuszból és fenyőből lett felépítve, hogy még inkább a természetesség érzetét keltse, s belepasszoljon a chilei tájba.

A szobák párhuzamosan fekszenek a parttal, így mindegyikről remek kilátás nyílik az óceánra, a közelben pedig egy éttermet is találunk, ahol helyi különlegességeket szolgálnak fel, valamint a szörfözés és a kiteszörfözést is kipróbálhatjuk, az újoncoknak pedig gyorstalpalót is tartanak.

Ez is érdekelhet:

Ijesztő lehet ebben a korábbi börtönből kialakított szállodában aludni - Roadster

A napsugarak beragyogják a szobákat, a fény is szikrázik. Ilyen környezetben akkor sem lehet szomorú a szívünk, ha az éjszakákat egy korábbi börtön ablakai mögött kell töltenünk. Merthogy ebben az offenburgi hotelben valamikor a 19. században még bűnözők alkották szállóvendégek listáját, igaz, ők nem csupán néhány éjszakára csekkoltak be, hanem hosszabb ideig élvezhették a Heinrich Hübsch építész által tervezett épület vendégszeretetét.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.