Nem egy farzsebből kihúzós összeg, de így is ácsingóznak utána a fanatikusok.

A sneakerpiac vitathatlanul felrobbant az utóbbi években, és úgy tűnik, az erőteljes növekedés nem fog megállni. A közelmúltban az amerikai Forbes arról számolt be, hogy a tízéves Yeezy elérte a 1,5 millió dolláros (4,37 milliárd forint) árbevételt, ami egy gyönyörű ezüstérem a Jordan-birodalom hárommilliós (8,73 milliárd forint) bevétele mögött.

Hosszú és intenzív kutatómunka után a Farfetch oldal közzétette az eredményt, hogy ki is tervezte a jelenlegi legértékesebb sneakert. Nem volt nagy meglepetés, hogy a cipőt 2009-ben épp Kanye West álmodta meg egy kollaboráció keretében a Louis Vuitton márkának. A Jasper névre hallgató modellnek tíz évvel ezelőtt 864 font (324 ezer forint) volt a kiskereskedelmi ára.

Ma ez a sneaker 22 763 fontot (8 536 125 forint) ér, ami 2532%-os értéknövekedést jelent. Ez valószínűleg a világ legjobb befektetésének számít. A legértékesebb változat ez a rózsaszín talpú cipő, úgyhogy ha lapul egy szekrényedben, zárd el a széfbe, mert még többet fog érni az idő múlásával.

És ezt olvastad már?
„Nekem az ötmilliós luxusóra is csak egy darab acél, amibe bele kell tolni a vésőt”