A Donald Trumpot övező számos rejtély egyike a mára már mémmé vált nyakkendőjéhez kapcsolódik.

Az amerikai elnök rendszeres vendége különböző médiumok "rémesen öltözött pasik" listáinak indokolatlan szabású öltönyei, vállalhatatlan haja, vagy a túltolt önbarnító miatt, de nyakkendője lett a közösségi média igazi sztárja. Divatguruk és politikai megmondóemberek százai törik a fejüket évek óta, hogy megfejtsék, miért visel indokolatlanul hosszúra kötött nyakkendőt Trump elnök.

A mémgyár persze termel, már külön Twitter-accountja is van a témának, jobbnál jobb karikatúrák és vicces elméletek születtek arról, mit szeretne Trump kompenzálni a szerencsétlen nyakkendővel.

Egy hajszálnyival komolyabb elmélet a New York Times-é, amely szerint Trump szándékosan követ el divatbakikat, hogy megőrizze munkásosztálybeli szavazói szimpátiáját, akik a harsány, ízléstelen vállalkozó szerepben kedvelték meg.

Az elnök így próbál az öltözködésével is elkülönülni az ezüstnyakkendős, kifinomult washingtoni előkelőségek közül...

Most minden kiderül

A rejtély megoldását a fehér házi fluktuációnak köszönhetjük – a vezető pozíciókban egymást gyakran váltó hivatalnokok a leköszönésük után örömmel írnak könyvet és adnak nyilatkozatot az elnök mellett töltött időszakról.
Az egyik friss könyv Chris Christie Let Me Finish című szerzeménye, melynek megkezdték a promózását, és ezért a The Guardian-ben már számos részlet megjelent az írásból.

Az egyik részletben Christie leír egy sztorit, miszerint az elnök egy alkalommal négyszemközt félrevonta őt, és arra buzdította, hogy viseljen ő is hosszú nyakkendőt,

hiszen az karcsúsít.

Karcsúsít!

Megvan, hogy az amerikai elnök divattippeket ad két óriási horderejű politikai döntés meghozatala közt? Ilyet nem láttunk sem Az elnök emberei-ben, sem a Kártyavár-ban, sem a Botrány-ban!

Ezek szerint tehát hiába minden pletyka és összeesküvés-elmélet, Trump extra hosszú nyakkendőinek csupán az lenne a feladata, hogy

vékonyabbnak tüntessék fel az elnököt.

És ezt olvastad már?
„Nekem az ötmilliós luxusóra is csak egy darab acél, amibe bele kell tolni a vésőt”