Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A legtöbben egy Lady Gaga-számból ismerték meg Zombie Boyt, a világ egyik leghíresebb tetovált fickóját, aki múlt héten távozott az élők sorából. A kanadai Rick Genest 16 évesen vállalt be egy válltetkót, majd ezek után jobban egyre jobban elmerült a helyi underground punk világban, horror iránti rajongása pedig odáig vezetett, hogy egész testét a tintának szentelte, életét pedig a művészetnek.

Freakshow-kat rendezett, darabokban játszott, emellett pedig természetesen modellkedett is. Egész testét lefedő tetoválásai hat év alatt készültek el mintegy 17 ezer dollár értékben, a Zombie Boy elnevezés pedig tényleg találó, hiszen tetkói egy oszlásnak induló emberi test vonásait tükrözik kiálló bordákkal, csontokra tapadó húsfoszlányokkal, fedetlen agytekervényekkel, de a húsevő bogarak, vagy az olyan üzenetek sem hiányozhatnak róla, mint a „DEAD” felirat.

Miután Lady Gaga személyi stylistja felfigyelt rá, szabályosan berobbant a köztudatba, többek között a Vogue, a GQ vagy a Vanity Fair magazinokban láthattuk őt. Zombie Boyt több százezren követték a közösségi médiában, halálhíre pedig megrázta a világot – a divatban ugyanakkor olyan nyomot hagyott, amelyet valószínűleg semmi sem fog egyhamar eltörölni. Ezért is szerettük volna előkapni Zombie Boy öt legnagyszerűbb outfitét – ami nehéz vállalkozás, hiszen az öltözködési szokásai között nem voltak mindig egyértelmű átmenetek. Ezek az outfitek ugyanakkor nemcsak a stílusáról árulkodnak, hanem egyben egyfajta külső személyiséglenyomatok is. Lássuk hát, milyen volt a sokarcú Zombie Boy.

Öltöny és elegancia

Mert az öltöny mindennek az alfája és omegája, és még egy horrorisztikus ábrázathoz is tökéletesen illik. Avagy másképpen szólva: az öltöny még az ördögnek is jól áll.

Horror és punk

Ha valami tökéletesen passzol hozzá és önazonos vele, akkor az a horror és a punk stílus, illetve életérzés kombinációja. Elég csak ránézni. Nem is csoda, hogy a helyi underground punk szcénában való elmerülés és a horror iránti rajongása tette őt azzá, ami.

Színek és extravagancia

Egy oszlásnak induló emberi testre hasonlító alakhoz kétségtelenül jól mennek a dark és underground elemek, ugyanakkor Zombie Boy ugyanúgy magára kapott egy-egy színesebb – hétköznapibb vagy extravagánsabb – ruhadarabot is, ha ezt érezte épp megfelelőnek.

Street style

Mert egy sötét kapucnis felső, egy koptatott fullcap vagy egy absztrakt expresszionista jegyeket magán hordó csősál bizony Rick Genest öltözködési repertoárjából sem hiányozhatott. És bizony mennyire jól mutatott bennük.

A testre öltött művészet

Zombie Boy halála óriási tragédia emberileg és szakmailag is a világ számára. Azt az üzenetet küldheti felénk, hogy hiába is éled meg önmagad határtalan mélységgel, viszel egyedi lüktetést a popkultúrába és a divatba, netán éred el az aranysötétre festett felhők derekát már nagyon fiatalon, a létezés súlyával talán te sem tudsz majd megbirkózni. Mert Rick Genest egy igazi performanszember volt: démonokkal küszködött, korfüggetlen stíluslenyomata volt – a leghozzáillőbb outfit pedig a testre öltött művészet volt, amely szertelen és időtlen, és amely maga körül mindent felemészt.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.