A legjobb appok utazáshoz – ingyen 2.
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Don Quijoténak ott volt Sancho Panza, de ha a búsképű lovag idejében léteztek volna smartphone-ok, akkor biztosan lecserélte volna a szamárháton közlekedő kövér spanyolt. 5 teljesen ingyenes alkalmazás, amely megváltoztatja az utazási szokásaidat, és egyszerűbbé teszi az életed!

Kayak

A Kayak az Apple legnépszerűbb utazási applikációja, és kitűnő bizonyíték arra, hogy egyes appok már nem felesleges kütyük, amik a memóriát foglalják, hanem ugyanolyan fontos részei a modern utazó kelléktárának, mint például az útlevél. Ahogy a sorozat első részében ajánlott appokkal, úgy a  Kayakkal időt és pénzt spórolhatsz meg, és ennél többet egy alkalmazástól aligha kívánhatunk. Pár gombnyomással listázza a kívánt reptéri, hotel és autókölcsönzői ajánlatokat, és számos egyéb hasznos funkcióval – pénzváltás, útikalauz, kelléklista - rendelkezik. Kompatibilis iPod touch-csal és iPaddel, iOs 4.0 vagy frissebb verzió szükségeltetik hozzá, és van android verziója is.

1Weather

Mint minden területen a horgászattól a galamblövészetig, úgy az időjárás előrejelzéssel kapcsolatban is számtalan applikáció található a piacon. Nagyon jó a Weather Channel App, de mi már korábban letettük a voksunkat az 1Weather mellett, mert jó és ráadásul szép is. Mit tud egy időjárás előrejelző app? Mindent, amit Aigner Szilárd, csak sokkal jobban, az egész bolygóra kiterjedően és a nap 24 órájának minden egyes percében. A radarkép nem mindig működik, ha kis hazánkra vagyunk kíváncsiak, de minden egyéb tekintetben remek. És ingyen van.

TripIt

Mindenkinek ismerős lehet az élmény: a hotel recepciójánál állva egy mappából próbálod előbányászni a foglalásod fénymásolt változatát, de nem találod az e-ticket, az autókölcsönzői szerződés, a kötelező látnivalók, az utasbiztosítás és egyéb fénymásolt lapok között. A Tripittel ezt elfelejtheted, ugyanis ez az alkalmazás az email fiókodhoz kapcsolódva kiválogat és rendszerez minden olyan levelet, amelyben conformation number, azaz valamilyen visszaigazolási számsor szerepel, legyen az hotel, repülőjegy, vagy akár éttermi asztalfoglalás. Az app ráadásul friss hotel ajánlatokról és járatok késéséről is értesít. Csak Google-fiókkal működik, de elérhető Android júzerek számára is, ráadásul ingyenes.

Google Translate

Oké, a Google fordítások nagyon viccesek is tudnak lenni, de még mindig ez az applikáció a leghasznosabb, ha idegen nyelvre akarunk fordítani valamit. Az alkalmazás 58 nyelven fordít szöveget szövegre, 23 nyelven hangot szövegre, és 15 nyelvet hangról hangra. Ha olyasmiket hallunk külföldi turisták szájából, hogy „Milyen lé van?” (Milyen gyümölcsleveik vannak?), vagy „Van, hogy megy a vonat Kazincbarcika délután, hétfőn?” akkor rájöhetünk, hogy az illető Google Translate applikációt használ. A gyerekbetegségeket leszámítva remek alkalmazás, egy kis fantáziával kitalálhatjuk, hogy mit is akar mondani a thai taxis, vagy a pekingi büfés, de ne lepődjünk meg, ha a fordítóprogramból olvasva alkalmanként hangosan felröhögnek a szövegünkön.

Tripadvisor

A tripadvisort utazási rovatunkban már sokszor emlegettük, és nem véletlenül. Egy „all round” applikáciróról beszélünk, amit hasznosítani tudunk, ha repjegyet, szállást, vagy éttermet akarunk foglalni, hátránya, hogy angol nyelvtudás ajánlott - ez a korábbi alkalmazásokra is érvényes. Az első két funkcióban a Kayakot ugyan nem veri meg, de az éttermi szolgáltatások tekintetében nagyon jó, plusz a több millió komment segít valós képet kapni egy-egy hotelről vagy vendéglátóhelyről, vagyis egyfajta közösségi platformként is funkcionál. További pozitívum, hogy turisták számára hasznos tanácsokkal szolgál: listázza az adott terület, városrész legfontosabb látnivalóit, és helymeghatározás alapján kiadja a közelünkben lévő éttermeket, szállásokat, és turisztikai célpontokat. Hatékony és jól használható app, szeretjük.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.