Amiért Székesfehérvárra kell menned
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Fejér megye fővárosa király hely, több értelemben is. Mutatunk három tuti programot, ami a legkényesebb sznobok ízlését is kielégítheti.

Látnivaló

Fehérvár történelmi belvárosát nagyon szeretjük, legalább olyan hangulatos, mint a budai vár, igaz, kisebb annál. Több kis kávézó is található a főutcán, illetve az abból nyíló kis sikátorszerű utcácskákban. Javasoljuk a következő nagyon romantikus útvonalat: indulj a kaszinótól végig a főutcán, majd a Városháza tér után sétálj vissza az Oskola utcán. Közben be lehet kukkantani a Csók István képtárba vagy a hangulatos kávézókba.

Étterem

A vidéki éttermiség egyik bástyája a legjobbak között jegyzett 67 étterem és bisztró, ahol elképesztően komoly kulináris kaland várhat ránk. Igaz, nem a legolcsóbb, de annyi vacak étterem van, hogy akkor az ember inkább biztosra megy. A báránycsülöktől a sült malacig minden van, de a 67 a zseniális rántott húsa miatt egy külön utat is megér.

”Fehérváron eltemették, Nagyváradon észrevették”

Székesfehérvár király hely, és ez esetben ez nem egy szlenges fordulat, ugyanis 1526-ig 43 magyar királyt koronáztak meg ott.

Program

Székesfehérvár sportnagyhatalom, ugyanis fociban, kosárlabdában és jégkorongban is nagyon jó csapatokkal rendelkeznek. Az Alba Volán Ebel-csapata december 6-án például az EC VSV csapatát látja vendégül, szóval ha egy kis nemzetközi meccshangulatra vágyunk, érdemes összekapni a haverokat és elhúzni Fehérvárra. Ülőszektorba egy jegy 2500 forint, ami nem egy eget rengető összeg.

(Fotó: Cameron Woodworth)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.