Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Skóciában van egy kocsma, ami 26 kilométerre van mindentől és csak gyalog lehet megközelíteni.

The Old Forge, Inverie, Skócia

Az ember néha hajlamos komolyabb távolságokat is megtenni, hogy eljusson a kedvenc kocsmájába. De hogy mekkora ez a távolság, azt főként Nagy-Britaniában lehet tesztelni. Az Old Forge-ért 26 kilométert kell gyalogolni.

A Knoydart-félszigeten fekvő Inverie közelében található pub az Egyesült Királyság legelszigeteltebb kocsmája.

Nem vezetnek utak a kocsmába, de sokak szerint megéri a túra, ugyanis remek hangulat, kiváló sörök és – az Egyesült Királyságra nem jellemző módon – gondosan kiválasztott borok jellemzik a helyet. A pub honlapja szerint sokkal könnyebb helyesen kiejteni a pub nevét, ha az ember legurított pár sört. Ez szerintünk 26 kilométernyi séta után nem is annyira nehéz feladat.

Tan Hill Inn, Yorkshire

Szerény 8 kilométert kell sétálni Keld falujából, hogy bejussunk ebbe a kocsmába. 528 méteres tengerszint feletti magasságával a Tan Hill Inn az Egyesült Királyság legmagasabban fekvő kocsmája.

A hely annyira elszigetelt, hogy telente könnyen ott lehet ragadni: 2009-ben például a vendégek az erős havazás miatt három napi bennszorultak a kocsmában. A vendégek között volt a Scouting For Girls nevű banda és 200 rajongójuk is. Mondjuk ennél rosszabb helyen is ragadhat az ember.

A hely annyira klasszikusan britnek néz ki, hogy tévéreklámokban is szerepelt, az angol Vodafone például itt forgatta az egyik hirdetését.

Ty Coch Inn, Wales

A világ egyik legjobb tengerparti bárjának választották a walesi Llyn-félszigeten található bárt, a kilátás a környékre innen ugyanis lenyűgöző.

A pub a Porthdinllaen nevű apró halászfaluban működik, Wales északi részén.
Turistáknak a falut egy másik faluból, Morfa Nefynből lehet megközelíteni, ami jó két kilométeres sétát jelent. A legközelebbi vonatállomás 18 kilométerre található Pwllheliben.

A kocsma 1823-ban épült, de akkor még a helyi lelkész élt benne. 20 évvel később, miután elköltözött, egy helyi fogadóvá alakította, a kocsmájában pedig főként egy közeli hajóépítő gyár munkásai múlatták az időt.

The Puffer – Easdale-sziget, Skócia

Az Atlanti-óceán időjárástól a sziget egyetlen hegye védelmezi az ott élőket
Az Easdale-sziget elég kieső hely: mindössze hatvanan lakják, autó nincs a szigeten, és a mérete kisebb, mint tíz hektár. Ennek ellenére – vagy talán pont ezért – szívesen látnak minden barátot – legyen az régi vagy új, ahogyan az a pub honlapján is olvasható.

Minden év szeptemberében a szigeten rendezik meg a Kőkacsáztató világbajnokságot, ilyenkor sokan jönnek a szigetre, és minden bizonnyal mindegyikük legalább egyszer betér a The Pufferbe.

2018-ban egyébként egy magyar pár lett a világbajnok. Ebben is jók vagyunk, na.

The Pilchard Inn, Burgh-sziget, Devon

A Pilchard Innt meg lehet közelíteni gyalogosan, de nem árt, ha tudjuk, mikor jön a dagály.

A kocsmát naponta kétszer elzárja a tenger a szárazföldtől, szóval érdemes tisztában lenni az árapály-dagály változásaival. A kocsma története állítólag 1336-ban kezdődött, ekkor főleg tengeri csempészek és kalózok kedvelt helyének számított. A hely drámaiságára minden idők talán leghíresebb krimiszerzője, Agatha Christie is ráérzett, és két regényének helyszínéül is a Burgh-szigetet választotta.

A szomszédos Burgh Island Hotelt is érdemes felfedezni, ugyanis itt szállt meg korábban a már említett krimiíró, továbbá Winston Churchill, a Beatles, és az író Noel Coward.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.