Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És nem voltak gazdagok. Csak angolok, és nagyon részegek.

Valószínűleg nincs olyan alkoholt fogyasztó ember a világon, aki másnaposan ne lepődött volna meg azon, amit előző este művelt. Ezek a fél-öntudatlan állapotban végrehajtott tettek ritkán dicsőségesek. Általában nem az szokott történni, hogy megoldunk valami komoly problémát, mondjuk, kitaláljuk, hogyan lehet megtisztítani a szeméttől az óceánokat, vagy megállítani a globális felmelegedést. Nem, sajnos nem. Ilyen állapotban nem problémákat old meg az ember, hanem kreálja őket. Rámozdul valakire, akire nem kellene, elpofáz olyasmit, amit szintén nem kellene, és ráír valakire, akire szintén nem kellene. Ezek még könnyen orvosolható problémák, de van olyan szintje a dolognak, amit Gina Lyons és Mark Lee műveltek.

A harmincas évei közepén járó pár ugyanis annyira bepiált a Sri Lankai nászútjukon, hogy iszogatás közben megvásárolták a szállásukul szolgáló tengerparti hotelt.

A történetünk 2017 decemberében kezdődött, amikor a páros egy háromhetes hátizsákos túra egyik állomásaként a Sri Lanka-i Tangallébe érkezett. Az első éjszakán rumozás közben beszélgetésbe keveredtek a hotel személyzetével, és kiderült, hogy a szálló bérbeadási szerződése hamarosan lejár. Fejenként 12 rum elfogyasztása után úgy döntöttek, hogy remek ötlet lenne bérbe venni a szállót, és éjjel meg is egyeztek, hogy 11 millió forintnyi angol fontért három évre bérbe veszik a szállót.

– Miután kiszámoltuk, hogy évente 13 ezer dollár (kb. 3,5 millió forint) a bérlet, Márkkal arra jutottunk, hogy ez egy briliáns ötlet. Ennyire részegek voltunk – mondta Gina Lyons a Daily Mirrornak.

Ez a hotel Facebook-oldala. Úgy fest, nem nagyon bánják, ha megírják a történetüket.

A problémákat tetézte, hogy a szerződést olyan nyelven írták, amit nem értettek, barátok fordították le nekik.

– Mivel a beszélgetés java részét nem értettük, Markkal csak ültünk, egyre több rumot ittunk, és lassan megint berúgtunk – mondta Lyons. – Némi alkudozás után megegyeztünk, hogy évi 40 ezer dollárt (kb. 11 millió forintot) fizetünk két részletben. Egyet az első évben, egyet 2019 márciusában.

Így néz ki a hotel

Határozottan szép helyen fekszik

De miután meghozták a döntést, a házaspárra rátört a pánik, ugyanis kiderült, hogy gyereket várnak.

– Már eleve rossz anyának éreztem magam, és bűntudatom volt, hogy egy olyan üzletre költöttem el a pénzünket, ami beleállhat a földbe. Nagyon felelőtlennek éreztem magam, de ez egy mindent vagy semmit helyzet volt – és úgy döntöttünk, hogy megcsináljuk – nyilatkozta Gina Lyons.

Anglia és az alkohol

Az angol Nemzeti Statisztikai Hivatal tavaszi kutatása szerint az Angliában élő férfiak 26, míg a nők 23 százaléka vallotta magát nagyivónak. Az NSH szerint a férfiaknál nagyivónak számít, aki nyolc egységnyi alkoholt fogyaszt egy este folyamán, a nőknél ez a szám hat. Nyolc egységnek négy korsó sör, míg hat egységnek két nagy pohár bor felel meg. Az angol és a skót kormány évek óta küzdelmet folytat az alkoholipar szereplőivel, hogy emeljék a termékeik árát, az alacsony ár ugyanis közvetve hozzájárul a fejenkénti alkoholfogyasztás mennyiségének növekedéséhez. Pár éve az angol parlamentben is tárgyalták azt az esetet, amikor is a Tesco áruházaiban a sör olcsóbb volt, mint az ásványvíz, ami azt jelentette, hogy egy tizenöt éves egy fontból bőven vásárolhatott annyi sört, amennyitől berúgott.

A páros végül idén július végén megnyitotta a hotelt, amit Lucky Beach Tangalle-nak neveztek el. A bérleti díjon felül még kétmillió forintnyi dollárt költöttek felújításra. Úgy fest, a húzás bejött, ugyanis sok vendég keresi fel a szállójukat. Azt viszont megígérték, hogy a jövőben a hasonló kaliberű döntéseket józanon fogják meghozni.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.