Félelmetes képeken Portugália legveszélyesebb környéke
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

José Ferreira képein egy olyan Lisszabon köszön vissza, amit biztosan nem látsz azokban a prospektusokban, melyek Portugália fővárosába akarnak csábítani. Nem is csoda. A város 6 de Maio nevű kerületében a bűn az úr.

Ferreira Out of Law (Törvényen kívül) című fotósorozatának darabjait elnézegetve nem egészen világos, hogy tudta ezt úgy megcsinálni, hogy nem ásták el valahol a környék keményfiúi. Nos, a mutatvány tényleg nem volt egyszerű. A művész elmondása szerint nagyon nehéz volt elnyerni a helyiek bizalmát. A munka elején természetesen fenyegetéseket is kapott, de miután megszokták a jelenlétét, nagyon kedvesek voltak vele.

6 de Maio ma már javarészt önkéntes lakásfoglalók által lakott kerület, amit a hetvenes évek végén építettek föl azok, akik a Zöld-foki Köztársaság függetlenedése miatt utaztak a szigetországból Portugáliába, hogy itt kezdjenek új életet.

Az évek alatt aztán a környék lecsúszott, az itt élők elszegényedtek, majd lassan a város vezetése is letett arról, hogy érdemben foglalkozzon az itteni ügyekkel. Sokáig olyan rossz híre volt ennek a kerületnek, hogy a szóbeszéd szerint még a rendőrség sem merészkedett volna ide. Csak az utóbbi években kezdték meg 6 de Maio renoválását, melynek egyenes következménye, hogy ma már mindennaposak itt a hatósági kilakoltatások és házról-házra elkezdték lebontani a szomszédságot. Ferreira épp ezért szerette volna még addig megörökíteni az itteni szubkultúrát, amíg még lehet.

Munkája egészen megdöbbentő képet ad a teljes reménytelenség elől a bűnbe menekülő helyiek mindennapjairól. Drogok, fegyverek és agresszió mindenhol, pár kilométerre a belvárosban mászkáló turisták tömegétől.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.