Fényűzésből lidércnyomás – Hátborzongató elhagyatott szállodák a világ minden tájáról
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Dietmar Eckell remek képein valaha nyüzsgő, elegáns hotelek groteszk árnyékai bámulnak vissza rád. A feledés, a csendes enyészet látványos, nyomasztó galériája ez. Te eltöltenél egy kellemes éjszakát a málladozó falak közt?

Az alaszkai Igloo motel, mely soha nem nyitott meg. Vészkijáratok híján nem kapott engedélyt vendégek fogadására, így csendben, üresen várja azt a szellőt, mely néhány évtized múlva végleg önmagába roskasztja meggyengült szerkezetét.

A Royal nevű szálloda Japánban, mellyel romantikázni vágyó szerelmeseket céloztak meg. Sajnos az épülethez a legközelebbi lakott település is több száz kilométerre fekszik, ezért alig érkeztek vendégek megcsodálni a rendkívüli kilátást. Végül ez lett a veszte.

A Fülöp-szigetek egyik elfeledett apartman-szállója, amit a természet lassan de biztosan bekebelez.

Az 1984-es téli olimpiára készült pompás szálloda kísérteties maradványai Bosznia-Hercegovinában. A háborúban bunkernek használták, azóta csendes sírboltként nyomja a tájat.

Egy francia kaszinóhotel csontváza Kambodzsában, amit a vörös khmerek rémuralma idején erődítménynek használtak. Belegondolni is borzalmas hány embert kínoztak halálra e rémtettektől terhes, egykoron szebb napokat látott falak között.

A mai Horvátország területén magányosan álló luxushotel, amit a második világháború után építettek, majd a balkáni háborúk idején hagytak magára végleg.

A Krím félszigeten álló 300 szobás, soha be nem fejezett szálloda, melyet még a Szovjetunió idején kezdtek építeni, de soha nem fejeztek be. Lassan az enyészeté lesz.

A festői Saipan szigeten az erdőben megbúvó kibelezett épület valaha fényűző hotel volt. Mára csak egy rémisztő szürke folt a zöld rengetegben.

Egy valaha büszke, mára elárvult szálloda Moldovában őrzi a tájat, amíg össze nem roskad.

Mivel ez a Koszovóban álló szálloda valaha szerb tulajdonban volt, ezért a koszovói albánok bojkottálták. Csendes pusztulás a sorsa.

Kanadában, az alaszkai határ mellett álló kiürült apartmanok. Mivel a közelben aszfaltozott út épült, a vendégek egyre elmaradtak. Mára csak egy gazdátlan komplexum.

A Fülöp-szigetek egyik kiürített szállójának lassan mocsárrá váló úszómedencéje. Egykor gyerekzsivaj, most halálos csend tölti be a tájat.

(via Dietmar Eckell)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.