Három dolog, amit semmiképp se hagyj ki, ha Münchenben jársz (az Oktoberfesten kívül)
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gőzerővel közelít az Oktoberfest, és bár tudjuk, hogy a sörivás egy komoly férfi számára egész napos elfoglaltság, azért összeszedtünk még három dolgot, amit nagyon érdemes megnézni a bajor fővárosban, ha az időd engedi.

1. Szörfösök az Eisbachwellénél

Képzeld el, hogy sétálgatsz a Prinzeregentenstraßén, ami egy kétszer három sávos út München belvárosában, amikor egyszer csak oldalra nézel, és azt látod, hogy egy kis híd alatt semmitől sem zavartatva szörföznek az emberek.

Hacsak nem vagy profi szörfös, nem javasoljuk, hogy beállj közéjük, mert a gyors sodrású patak még a legtapasztaltabb hullámlovasokon is könnyen kifog, de a hatalmas hullámokkal küzdő gladiátorokat már nézni is igazi élmény.

Ha van rá időd, ezután sétálj egyet az innen kezdődő Englischer Gartenben, ami hat kilométer hosszan nyúlik el a város közepén. Amennyiben hoztál magaddal fürdőruhát (és nem vagy fázós), egész nyugodtan be is csobbanhatsz az Eisbachba, de ha lóval érkeztél, a hatalmas angolkert akkor sem fog csalódást okozni, ugyanis külön lovasoknak fenntartott út is keresztülfut rajta.

2. Utcai zenészek

München az utcazene színvonalában és változatosságában semmivel sem marad el Berlintől, így ha nyitott füllel járkálsz, akkor egy egyszerű városnézés is valódi kulturális programmá válhat. A belváros tele van jobbnál jobb (vagy éppen őrültebbnél őrültebb) előadásokkal, de egészen félreeső aluljárókban is olyan koncerteket lehet találni, amik színvonalban simán lenyomnak egy-két szigetes főfellépőt. A spontán előadásokban a közönség is partner, errefelé egyáltalán nem szégyen táncra perdülni az utca közepén egy ütős riff hallatán.

Ők amúgy a Los Dos Voltos, akik 9V néven nagyon kemény elektro-rockot is tolnak. Érdemes belehallgatni.

3. Altstadt

Ha nem veted meg a klasszikus városnézős programokat, vagy ha nincs túl sok időd, de mégis szeretnéd elmondani, hogy láttad Münchent, akkor irány az Altstadt. München belvárosa nagyjából olyan, mintha Budapesten a kiskörúton belüli rész egy hatalmas, egybefüggő Váci utca lenne, ahol a méregdrága luxusüzletek keverednek a remekbe szabott építészeti megoldásokkal, és szinte minden sarkon van valami látnivaló.

A Marienplatz a Városházával kihagyhatatlan, csakúgy, mint a világ egyik legismertebb kocsmája, a Hofbräuhaus, de a mi kedvencünk a Frauenkirche előtti kis tó, ami mellé leülve tökéletes nyugalomban gyönyörködhetsz a több mint ötszáz éves templom lélegzetelállító tornyaiban, amik 99 méterrel magasodnak a város fölé.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.