Van egy csodálatos kastély Olaszországban, ahol valóra válthatod minden kastélyokkal kapcsolatos álmodat – vagy éppen rémálmodat. És mindezt eléggé jó ár-érték arányban.

Roccascalegna, az Abruzzo régióban található kisváros nemrégiben újította fel nevezetességét, egy szikla csúcsán álló várát. A jó híreknek itt nincs vége, ugyanis a várban lévő szobákat mindössze 100 eurós áron ki lehet bérelni. 33 ezer forint/éjszaka egy klasszikus középkori várért, ahonnan remek kilátás nyílik a környékre remek ajánlat, akárhogy is nézzük!

A város polgármestere, Domenico Giangiordano nem titkolja, hogy a kastély felújítása és a kedvezményes ajánlat több turistát fog vonzani Roccoscalegnába, és segíti kicsit lábra állítani a helyi gazdaságot.

A 700 négyzetméteres kastély saját kápolnával, tömlöccel, vártoronnyal, kerttel rendelkezik, és természetesen jó pár szoba között is lehet válogatni. A legérdekesebb természetesen a fekvése, ugyanis egy szikla csúcsán áll, emiatt érdemelte ki a nevét is: kastély az égben.

Ha valaha szeretted volna kipróbálni, milyen lehet egy kastély urának lenni, itt az alkalom!

Abruzzo bővelkedik szép helyekben

A legendák szerint a kastély kísértet járta hely, így aztán népszerű a paranormális tevékenységeket kutatók között is. Azt beszélik, hogy Corvo de Corvis báró szelleme kísért a folyosókon, ő a helyi legendárium szerint szívesen aludt frissen férjhez ment asszonyokkal, egészen addig, amíg – nem túl meglepő módon – meggyilkolták.

– Sok szellemvadász járt már itt, ők éjszaka hallották is a bárót, amint a folyosón üvöltözik – mondta a polgármester.

Nos, ha ne is hiszünk a szellemekben, sztorinak egészen remek, elvégre egy középkori kastély nem is az igazi saját bejáratú szellem nélkül. És ha a kastély kevés, érdemes bejárni a lábánál elterülő kisvárost, ami egy tipikus, kedves és barátságos olasz citta, tele remek kávézókkal, trattoriákkal.

A polgármester azt is szeretné, ha esküvőkre is kibérelnék a kastélyt, ez ügyben már fel is vette a kapcsolatot ügynökségekkel.

– Ez a kastély generációkon át csak egy romhalmaz volt, amiben birkák és kóbor kutyák aludtak – mondta Domenico Giangiordano. – És nézzék meg most! Egy gyöngyszem!

(Forrás: CNN Travel)

És ezt olvastad már?
Ebben az űrhobbitfaluban készül a pezsgő a Somló hegy alatt
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!