Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ezerszer látott, jól ismert természeti kincsek és emblematikus épületek néha átalakulnak, és korábban ismeretlen arcukat mutatják. Előfordul, hogy egy tévétoronyból focilabda lesz, egy folyó hirtelen smaragdzöldbe vált, és megáll a vízesés. Összeszedtünk néhány hihetetlen fotót.

 1. 7/7


  Várkert bazár

  Állítólag uniós forrásokat kihasználva végre felújítják, vagyis hamarosan ismét régi pompájában fog ragyogni a várkert bazár, de sokunk akkor is úgy szokta meg, mintha egy lepukkant külvárosi raktár lenne. Pedig nem volt mindig leomlott vakolatú, összesprézett romhalmaz, ahogy ezt ez az 1900 táján készült fotó is bizonyítja.

 2. 6/7

  Chicago-folyó

  Szent Patrik napján, azaz március 17-én, illetve ez ahhoz legközelebb eső szombaton immáron több mint ötven éve a Chicago-folyót az ünneplő írek smaragdzöldre színezik. Egyéb napokon a folyónak normális színe van.

 3. 5/7

  Berlini tévétorony

  2006-ban a németországi labdarúgó világbajnokság idején az ikonikus tévétorony gömbje egy focilabdává alakult át, jelezvén a derék rendezőpolgárok hevültségi fokát. A valóságban persze kevés rózsaszín lasztival találkozhatunk, de mivel a rebrandingelés egy telekommunikációs cég közreműködésével jött létre, nem vagyunk meglepődve a rózsaszín (oké, magenta!) megoldáson.

 4. 4/7

  Sárga-folyó

  1997-ben 226 napon keresztül elapadt a Sárga folyó, komoly mezőgazdasági katasztrófát okozva Kínában. Korábban is volt hasonlóra példa, de amióta megépült a sokat vitatott, földcsuszamlásokat, áradásokat okozó Három szurdok-gát, azóta legalább ez a probléma megszűnt.

 5. 3/7

  A Hollywood-tábla

  Ez nem Photoshop, bizony a hetvenes évek közepén hagyták ennyire lerohadni a híres feliratot, ami valaha egy ingatlanügynök telekspekulációs reklámfogásának indult. A jel karbantartásáért egy egyesület felel, amely azonban pénz híján nem tudta elvégezni feladatát – hiába, a kapitalizmus hazájában a műemlékeknek sincs ingyen ebéd! A nyolcvanas években még egyszer lepukkant, akkor Hugh Hefner, Arnold Schwarzenegger és más neves sztárok kezdtek kalapozásba a megmentéséért. Azért nem fogunk meglepődni, ha megint összedől.

 6. 2/7

  Reichstag masnival

  A bolgár származású kortárs művész élete egyik főműve a berlini Reichstag becsomagolása. Mivel művészetről beszélünk, a csomagolás természetesen metaforikus jelentőségű, mi mindenképpen tisztelettel adózunk az alkotó előtt, ugyanis ez logisztikailag is komoly teljesítmény. Talán megpróbálkozhatna a magyar parlamenttel is. Sokan azt sem bánnák, ha úgy is maradna.

 7. 1/7

  Niagara-vízesés

  1969-ben amerikai hadsereg mérnökei fogták a Niagara vízesést, és megállították. Persze ennyire nem volt egyszerű, de szükség volt rá, ugyanis meg kellett erősíteni a sziklafalát, plusz két, évtizedekkel korábban bekövetkezett omlás miatt pár jókora kavicsot is odébb kellett szállítani. Ennek érdekében gátat építettek, és a folyót 1969 júniusa és novembere között elterelték, így a teljes vízmennyiség a vízesés kanadai oldalán folyt le. Itt egy korabeli filmrészlet is a nem mindennapi látványosságról. Vagyis annak hiányáról.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.