Két ember egy olyan ír szigeten lehet gondnok, ahol nincs áram
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ki lesz a szerencsés?

Ha eleged van az irodai munkádból, ha zavarnak a fölötted, melletted, alattad lakók, ha hülye a szomszédod, és egy kis nyugalomra vágysz, akkor szerintünk a Nagy Blasket-szigetet neked találták ki.

Ha te is így gondolod, akkor szerencséd is lehet, ugyanis éppen most keresnek két gondnokot. Ha rendelkezel azokkal „az alap túlélési képességekkel”, amik szükségesek ahhoz, hogy elboldogulj nomád körülmények között is, akkor van esélyed.

A sziget Írország része, és Európa legnyugatibb pontjának is szokás nevezni.

A szigeten nincs meg minden kényelmi faktor, például nincs elektromos áram sem, így ennek következtében meleg víz sincs. A fényt gyertyák biztosítják, főzni pedig egy tűzhelyen lehet. Friss vizet egy helyi forrás biztosít.

Mindez nem tántorította el a jelentkezőket, eddig ugyanis 27 ezren jelentkeztek az állásokra, olyan távoli országokból, mint Kanada, Venezuela, vagy Irán.

A két kiválasztott egy kávézót és kis szállót fog működtetni, utóbbi három vendégházból áll, mindegyikben hét vendég fér el. A munka áprilisban kezdődik és augusztusig tart.

A 27 éves Alice Hayes, és partnere, a 31 éves Billy O'Connor adta fel az álláshirdetést, a három ház az ő családjuk birtokában van. Alice és Billy számára az idei jelentkezők száma felért egy sokkal.

– Már hat éve nyitva vagyunk, de az érdeklődés eddig nem volt túl magas. Most viszont fantasztikus látni, mennyien szeretnének eljönni, hogy egy távoli ír szigeten dolgozhassanak.

A jelentkezők között tucatnyi nemzetiségű akadt, és az életkort tekintve is színes volt a választék. A jelentkezők javarésze 20-30 éves, de volt egy 77 és 81 éves angol pár is.

A sziget tele van érintetlen partvidékekkel, a helyi flórába és faunába a fókák és delfinek is beletartoznak, szóval a természetbarátok körében népszerű célpont lehet.

A szigeten nincs áram, a tulajdonosok eddig egy kis szélturbinával nyertek elektromosságot, de ez annyira elég, hogy egyszerre egy eszközt működtessenek vele. Ezt csak a személyzet használhatja, a vendégek nem.

Nincs hűtő vagy fagyasztó, főzni gázzal lehet.

Alice szerint a jelentkezőknek bírniuk kell a magányt.

Lesley Kehoe és partnere, Gordon Bond 2019-ben éltek fél évet a szigeten. Lesley egy helyi múzeumban dolgozott, míg Gordon szociális munkásként. Szerintük a szélturbina annyira elég, hogy az ember feltöltse a telefonját, de a porszívót már nem tudja működtetni.

– Akartam vizet melegíteni a fürdéshez, mert úgy gondoltam, hogy nincs az az isten, hogy én hideg vízben zuhanyozzak, mondta Gordon, de őszintén szólva annyi ideig tartott volna, hogy nem láttam értelmét, és aztán idővel hozzá is szoktam a hideg vízhez.

Ha tetszik, itt tudsz jelentkezni.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.