Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

110 éves az Alfa Romeo, és mi mással lehetne ünnepelni, mint bepillantani a legendás márka történelmébe? A születésnapon nyitott újra a milánói múzeum, ahol még sokkal több mindent láthatsz, mint máskor.

Ma éppen 110 éve, 1910. június 24-én alapították az Anonima Lombarda Fabbrica Automobilit, az „anonim lombard autógyárat”, amit ma Alfa Romeónak ismerünk. A márka történelme tele van gyönyörű autókkal és dicsőséges sportsikerekkel, és ezeket eleveníti fel a gyári múzeum, ami rövid szünet után az idei születésnapon nyitott meg ismét.

mert az eddig megtekinthető kétszáz jármű mellett az Alfa Romeo most megnyitotta a múzeum korábban elzárt területeit is, ahol további 150 autót lehet megcsodálni, ritkán látott prototípusok és versenyautók pihennek itt.

A hat jármű közt az ötvenes évekbeli Matta terepjárót, a klasszikus Giuliát szedán és ritka kombiváltozatban, valamint az újabb 75-öst, 90-est és Alfettát is megtalálod.

Az első Formula–1-es világbajnokságot is egy Alfa Romeo nyerte, és ezt éppúgy megnézheted itt, mint a legstílusosabb olasz modelleket és a legérdekesebb prototípusokat.

és ha a márka rajongója vagy, akkor neked is érdemes így tenned.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.