Jöhet a Budapest-Bécs léghajó? Valószínűleg nem, de azért menő lenne.

A Hybrid Air Vehicles nevű cég léghajókkal oldaná meg a rövidtávú repülőutak kiváltását, amit egyre több ország szeretne meglépni látva az ilyen útvonalak környezetszennyezési adatait.

Április elején a a francia törvényhozás alsóháza megszavazta azt a javaslatot, ami betiltaná az olyan repülőutakat, amiket két és fél órás vonatúttal helyettesíteni lehet – adta hírül a Reuters. Németországban már egyébkét 2019-ben megpróbáltak kezdeni valamit a problémával, a németek dupla adóval tervezték visszaszorítani a rövidtávú repüléseket.

Tom Grundy, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy ez nem egy extra szolgáltatás vagy valami luxustermék, hanem egy praktikus alternatíva, hogy az utazást környezetkímélőbbé tudják tenni.

A fent említett példák egyébként nagyjából 200 és 400 kilométeres távolságot jelentenek. Ezek az utak autóval is vállalhatók volnának, de sokszor gyorsabb és egyszerűbb repülőt használni a földrajzi viszonyok miatt. Ezen a helyzeten próbál változtatni a Hybrid Air Vehicles úgy, hogy az utasok érdekei se sérüljenek, de közben a környezetszennyezés mértéke se nőjön tovább.

Futurism; kiemelt kép: Getty Images

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.