Olcsóbb, barátságosabb, mint bármelyik szálloda – Itthon is bepörög az Airbnb
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy Király utcai bérház első emeletén megbújó lakásban megtartott sajtótájékoztatón az Airbnb képviselői a szállásközvetítő közösségi oldal irigylésre méltó eredményei mellett a magyarországi aktivitás felpörgetésének fontosságáról beszéltek. Hogy a jelenlévő újságírók megízleljék, miről is van szó: maga a lakás is fenn van az Airbnb oldalán, azaz bérelhető. Az üzleti modell egyszerű és nagyszerű: add ki a lakásod vagy szállj meg hotelek helyett privát lakásokban. Keress pénzt vagy spórolj.

Lena Sönnichsen, az Airbnb Európáért felelős média- és pr-vezetője elmondta, hatalmas lehetőséget látnak az egyre növekvő magyar közösségben: – Célunk, hogy országszerte a lehető legtöbb ember számára tegyük elérhetővé az Airbnb által nyújtott élményt és a közösségi fogyasztás kultúráját. A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben kihasználatlan tereik kiadásával felhasználóink extra bevételhez juthatnak, miközben hasonló gondolkodású emberekkel ismerkedhetnek meg.

Tulajdonképpen nyitott ajtókon dörömböl a cég ezzel a kívánsággal, ugyanis már a tavalyi évben 419 százalékkal bővült a Magyarországról Airbnb-vel külföldre utazók száma. Az amerikai cég nagy energiákat fektet a kínálat bővítésébe, olyannyira, hogy a bérbeadóknak segítséget is nyújtanak. A regisztráció ingyenes, plusz az Airnbn háromszáz fotóst fizet, akik minden egyes lakásról profi anyagokat készítenek, amelyek felkerülhetnek az oldalra – térítésmentesen. Maga a cég a kifizetett éjszakák után részesül a bevételből.

Mi is ez pontosan?

site-ot 2007-ben hozta létre Brian Chesky és Joe Gebbie, ma pedig már 200 ezer hirdetés található rajta 192 ország 28 ezer városából. Bár a kedvező árfekvésű szállások teszik ki az ajánlatok többségét, találhatunk apartmanokat, kastélyokat és magánszigetet is meglehetősen borsos összegekért. Tavaly februárban már egymillió értékesített éjszaka felett jártak, a befektetők pedig sorban állnak, hogy pénzt pumpálhassanak a vállalkozásba. Olvass róla többet korábbi cikkünkben! 

Néhány különleges bérelhető ingatlan Costa Ricából, Angliából, és Grönlandról:

Az oldalon keresztül Magyarországra utazó vendégek száma 2011 és 2012 között 458 százalékkal növekedett, tavaly szilveszterkor pedig több mint ezer Airbnb-turista tartózkodott Budapesten, tehát nem csak a magyarok Airbnb-s utazási kedve növekszik jelentősen.

Az Airbnb növekedése röviden

 

  • 2008-ban minden nap egy éjszakányi utazást foglaltak le az oldalon.
  • 2009-ben minden ötödik percben lefoglaltak egy éjszakát.
  • 2010-ben minden percre, 2011-ben minden 10 másodpercre jutott egy éjszaka. Ma már két másodpercenként foglalnak egy éjszakányi utazást az Airbnb oldalán.

(Fotó: airbnb.com)

http://player.hu/gasztro-utazas/airbnb-az-olcso-szallasok-facebookja/#.UV57waJmiSo

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.