Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság ehetőnek nyilvánította.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerdai kiadott szakvéleménye szerint emberi fogyasztásra alkalmasak a közönséges lisztbogár lárvájából készített élelmiszerek – írja az MTI.

Az ügynökség állásfoglalásából kiderül, hogy a rovarlárvából származó készítmények meghatározott tenyésztési és elkészítési feltelek mellett biztonságosak, egészségesek és magas fehérjetartalmúak.

A lisztbogár lárvája egészben vagy por formájában emberi fogyasztásra alkalmas.

A rovarlárvák széleskörű élelmiszeripari alkalmazása környezeti és gazdasági előnyökkel jár, ha a hagyományos állati fehérjeforrásokat olyanok helyettesítik, amelyek kevesebb takarmányt igényelnek, kevesebb hulladékot termelnek és kevesebb üvegházhatásúgáz-kibocsátást eredményeznek. Az alacsonyabb költségek és árak növelhetik az élelmezésbiztonságot

Ez is érdekelhet:

Töltő nélkül, de digitális tollal érkezik a Samsung új csúcstelefonja

Töltő nélkül, de jobb kamerával, erősebb processzorral és – az Ultra esetében – az eddig csak a Note-szériára jellemző digitális tollal igyekeznek felülmúlni a konkurenciát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Az art déco stílusú budai erőmű, ahol az egész Csernobil sorozatot leforgathatták volna

Idegenvezetés a szexmunkások kirakatainál? Városnézés spanglival a kezedben? Lesz egy kis gond

További cikkeink a témában