Tehetetlenség, dinamika, hatás-ellenhatás. Szexszabályok a világűrben.

Az emberiség egyre nagyobb léptekkel halad afelé, hogy meghódítsa a világűr Földhöz viszonylag közeli szegleteit: lassan elindulhatnak a csoportos kereskedelmi űrséták, már tervezik az első űrszállodát, miközben a nemzetközi holdbázis is már inkább körvonalazódó projekt, mint elérhetetlen sci-fi vágyálom.

Az űrutazás hamarosan az emberiség mindennapjainak részévé fog válni. Nagy lendülettel készülünk a Marsra, hosszútávú utakban gondolkodunk, kolonizálni akarunk, minden eddiginél messzebbre szeretnénk jutni. Ennek érdekében meg kell oldanunk többek között az ellátmánnyal, az üzemanyaggal, a levegővel kapcsolatos problémákat. Ugyanis akárhová megyünk, oda mindent magunkkal kell vinnünk, legalább annyit, hogy az ott tartózkodás után vissza is tudjunk térni.

Szex az űrben

A szexhez sok mindenre szükség van. Hangulatra, vonzalomra, vágyra, kiegyensúlyozott lelkiállapotra és nem utolsósorban gravitációra. A Földön ezzel természetesen nincs gond, viszont a súlytalanság állapotában már akadhatnak problémák. Az űrben végzett szexuális aktus nem egyszerű kérdés, gondoljunk csak Newton első törvényére, ami így szól:

A tehetetlenség törvényének lényege, hogy meghatározza a többi Newton-törvény érvényességi tartományát. Newton törvényei csak inerciarendszerben alkalmazhatók: a dinamika alaptörvénye, a hatás-ellenhatás szabályai, valamint az erőhatások függetlenségének elve a világűrben, a súlytalanság állapotában egészen máshogy érvényesülnek.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Szex közben az emberi testet komoly erőhatások érik. Gravitáció hiányában, a súlytalanság állapotában a résztvevők egy-egy erőteljes lökés után elrepülnének egymástól (hatás-ellenhatás törvénye), hacsak össze nem kapaszkodnának vagy szélsőséges esetben ki nem kötik magukat. Egy ilyen aktus közben a nagyobb test gyorsulása kisebb lesz, a kisebb testé pedig nagyobb. Magyarán az aktus könnyebb résztvevője gyorsabban repülne az ellenkező irányba, mint a nehezebb résztvevő. Ma már sokféleképpen szexelnek az emberek, de az biztos, hogy az egymástól eltérő sebességgel ellenkező irányba repülő résztvevők ritkán élnek át kielégítő aktust.

A NASA egészségügyi tanácsadója, Kira Bacal szerint küldetés közben ez még nem okozott problémát, mivel az űrhajósok általában a feladataikra koncentrálnak, viszonylag kevés energiájuk és hangulatuk marad arra, hogy ezzel kísérletezzenek.

Bacal ugyanakkor elmondta, hogy a felvetés jogos, mivel az emberek egyre több időt fognak a világűrben tölteni, a szex pedig egy olyan alapvető emberi szükséglet, amit időnként a jobb teljesítmény és a kiegyensúlyozott lelkiállapot érdekében ki kell elégíteni.

Sputnik/Wikipédia; kiemelt kép: Illusztráció/Pornhub

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.