Pazar filmet készített Portugáliáról egy magyar videós
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azori-szigetek, Lisszabon a levegőből.

Kurcz Lóci olyasfajta utazó, aki szeret magával kamerát vinni, ha elutazik valahová. Sokan vagyunk így, de Kurcz Lóci ráadásul azok közé a kamerás utazók közé tartozik, aki nagyon ügyesen is tud bánni a kamerájával. A Portugáliáról lőtt videója így nem csak neki kedves emlék, hanem nekünk is, akik csak képernyőről fogjuk most megismerni azt a Portugáliát, amit ő látott.

Ha már bemutattuk az általa készített videót, megkértük, hogy mesélje el nekünk, milyen viszony fűzi Portugáliához.

"Portugália. Először mindenkinek a meleg, a napsütés, a portói borok és Ronaldo jut eszébe. Ennél azonban sokkal többet rejt. Az elmúlt két év során helyi lakosként és turistaként is jártam az országban, valahányszor annyi emlékkel gazdagodva, hogy néha nehéz visszagondolni rájuk, anélkül, hogy az ember el ne érzékenyüljön. Néhány éve kezdtem el videózással foglalkozni, szerettem volna, ha ezeket az emlékeket bármikor újra átélhetném, de persze lehetetlen mindent videóra venni, vagy ha lehet is, egészen másképp él az emlékekben. Habár a célom nem sikerült, – örökké tenni az összes emlékem – olyan felvételeket készítettem, amik akár egy helyit, akár egy Portugália iránt érdeklődő embert is örömmel töltenek el, ha megnézi. Ehhez sokban hozzájárulnak a drónfelvételek nyújtotta egyedi látószögek.

Portóban tanultam fél éven keresztül, így volt lehetőségem a környéken kívül közép-, Dél-Portugália és az Azori-szigetvilág bejárására. Azóta pedig nem tudtam megállni, hogy másnak is megmutassam ezt a csodavilágot, így tavaly decemberben is az Azori-szigeteken barangoltam.

Az Azori-szigetek talán az egyetlen olyan, Európából aránylag olcsón megközelíthető úticél, ahol az ember átérezheti milyen a dzsungelben lenni. A mesebeli szigetvilág - ahol az egyik szigeten több tehén él, mint ember- az Atlanti-óceán közepén helyezkedik el, ezért is van olyan klímája, hogy csak úgy jönnek-mennek a záporok, cserébe viszont rengeteg szivárványt láthatunk és egy olyan élénkzöld környezetben mászkálhatunk, amit a legtöbb Insta celeb is elirigyelne. Könnyen megközelíthető lisszaboni vagy londoni átszállással is, ahonnan a fapados Ryanair és EasyJet egyaránt megy, csak úgy, mint a Portugál TAP Air légitársaság.

A turisták körében a Sao Miguel (a szigetvilág fő tagja) rendkívül felkapott, ezért is találta ki a szigetcsoport irányítása azt a tehermentesítő kampányt, amivel az ideérkező turisták számára lehetőséget kínálnak, hogy az azori SATA légitársasággal, a többi szigetre látogassanak, nagyobb költségek nélkül. Ennek segítségével lehetőség van a termálfürdőkkel teli fő szigeten kívül, Picon megmászni Portugália legmagasabb vulkánját, a Flores szigeten a hatalmas vízesésekben gyönyörködni, vagy egy banánligetben aludni az Angra da Heroismo szigetén. Faial nevű szigetét a helyiek viccesen csak azért ajánlják a turistáknak, mert szép képeket lehet készíteni a Pico hegyről (itt említeném meg, hogy ide visz át egyedül az év minden napján közlekedő komp Picoról). Ha felmennénk a vulkánra, a biztosítási díj tíz euró, de a figyelmes turista ezt megkerülheti azzal, ha a turistaközpont nyitása előtt vág neki a hegynek, bár nem biztos, hogy ajánlott. Hagyjunk elég időt a túrára, jó viszonyok között legalább 8 óra!"

Ha még szívesen néznénk több Kurcz Lóci filmet, akkor iratkozzunk fel a Youtube-csatornájára!

Ez is nagyon szép:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.