Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elvis él – legalábbis úgy tűnik, ha körbenézünk a Mississippi állambeli Tupelóban. Fotós barátunk, Dirk Weiss arra járt, és megnézte, hol született a király.

Elvis Aaron Presley 1935. január 8-án ebben a tupelói házban született és nőtt fel, Mississippi állam északi részén.

Akkoriban még Old Saltillo Roadnak hívták az utcát, ma Elvis Presley Drive. A házat a 306-os szám alatt találjuk. Ma már nem annyira egyértelmű, de akkor a város legcsóróbb környéke volt.

A helyi Elvis-túra részeként megnézhetjük a negyvenes évek stílusában meghagyott apró lakást.

A kis Elvis ebben a templomban kedvelte meg az éneklést. Az első énekversenyre általános iskolai tanárnője, Mrs. J.C. Grimes nevezte be.

A helyi Elvis emlékmúzeum 1992-ben nyitott, és tele van gyerekkori fotókkal és Elvishez kapcsolódó relikviákkal.

Még a klotyón sem kell nélkülöznünk a Király hangját.

Az Elvis szülőhelye parkban található a 13 éves Elvist megörökítő bronzszobor, ami egy ír rajongó kezdeményezésére született meg. 2002-ben avatták fel.

Ezt a Lincoln Mark IV-et Elvis ajándékozta a denveri rendőrfőnöknek a hetvenes évek elején, amiért az egyik látogatásán a helyi rendőrség kíséretet nyújtott számára. Maradt még bőven: Elvis autóinak külön cikket szenteltünk.

A helyi Elvis-múzeumban egy komoly túrára is benevezhetünk, amely során minden olyan helyszínt érinthetünk, ami egykor fontos szerepet töltött be a király életében. 1956-ban a 21 éves Elvis már szupersztárként tért vissza a kisvárosba. Ötezer ember előtt adott koncertet a helyi vásár területén. Azt mondta, ez volt az első alkalom, hogy nem kell a kerítés fölött átugorva beszöknie.

(Fotó: Dirk Weiss)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.