Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Pár száz milliót még egész könnyen el tudunk képzelni, ha ingatlanvásárlásról van szó, de a több tíz- vagy akár százmilliárdos összegeknél már sokunknál kileng a józanságmutató. De nem mindenkinél: a világ sokszor ismeretlen mágnásainak természetes, hogy földi halandók számára felfoghatatlan vagyonokat költsenek el álmaik otthonára. Az eredmény? Krőzusi gazdagság, gigantikus méretek, soha nem látott külső-belső kialakítás és formabontó megoldások. Ha bekukkantanál az öntött ródium kulcslyukakon, jó helyen jársz: bemutatjuk az öt legelképesztőbb esztétikájú és árú ingatlant a Föld legkülönbözőbb pontjairól.

 1. 5/5


  Hearst Kastély, Beverly Hills – 35,4 milliárd forint

  Amerikában, a tajtékos Fairfield Pondtól egymilliárddal lemaradva a negyedik helytől, az ötödik legdrágább otthon a Beverly Hillsen található Hearst Kastély. Az újságíró-iparmágnás William Randolph Hearst exotthona mindennel felszerelt, de még többel is: a 29 hálós, nyolc kandallós, teniszcsarnokkal és stranddal ellátott birodalomhoz egy komplett nightclub is tartozik. A komplexum jelenlegi tulajdonosa, Leonard Ross nemrég közölte, meg kíván válni az álomkecótól, úgyhogy itt a remek alkalom, hogy lecsapj rá! Ha az eddigiek még nem győztek meg, hogy összerakd a spórolt pénzed a palotára, eláruljuk, hogy a szomszédság sem utolsó: Tom Cruise, Victoria és David Beckham vagy épp az Amazon-vezérigazgató Jeff Bezos is átjönne, ha rendeznél egy medencés grillpartit.

 2. 4/5

  Fairfield Pond, The Hamptons – 36,5 milliárd forint

  Szintén az Egyesült Államokban található a negyedik legdrágább otthon. A több mint 25 hektárnyi területre épített, 9 300 négyzetméter belterű kastélyhoz 29 hálószoba, 39 fürdőszoba, hatalmas étkezők, kül- és beltéri sportlétesítmények tömkelege valamint saját óceánpart is tartozik. Az itáliai és mediterrán stílusban épült komplexum tulajdonosa a jelenleg 79 éves amerikai befektető és üzletember, Ira Leon Rennert, aki tágas otthonát a közeli víztömegről nevezte el.

 3. 3/5

  The Penthouse, London – 43 milliárd forint

  Az óceán másik oldalán található listánk harmadik helyezettje – ez esetben azonban nem egy épületkomplexumról vagy villáról beszélünk, hanem egy luxuslakásról a One Hyde Parkban, London szívében. A világ legdrágább lakásából testközelbe kerül a vibráló londoni látkép: a plafontól padlóig tartó üvegfalakkal, a teraszos megoldással az egész városra emelheted a poharad esténként, majd leülhetsz zongorázni is, ha szeretnél. A tetőtéri lakásban minden arisztokrata kellemetesség is megtalálható, kezdve a borkóstolószobától a squashtermen át a fürdőzési lehetőségekig. Boldog lakóját 24 órás szobaszerviz szolgálja ki, biztonságáról pedig golyóálló falak és üvegezés valamint pánikszoba is gondoskodik.

 4. 2/5

  Villa Leopolda, Cote D’Azur – 110 milliárd forint

  A Francia Riviéra legkáprázatosabb pontján fekszik a villa, amelyet még Bill Gates is szeretett volna megvenni, de végül egy orosz milliárdosé lett. A Belle Époque stílusban épült 2700 négyzetméter alapterületű vityillóhoz tizenegy hálószoba, strand és négy hektár érintetlen tisztaságú erdő tartozik, valamint fantasztikus tengerparti kilátás. Eredetileg II. Leopold belga király számára építették közel száz évvel ezelőtt, majd nemesi körökben többször is gazdát cserélt, háború alatt kórházként funkcionált, és több filmben is szerepelt a romantikus, homokszín épülettömb, amely jelenleg a világ második legdrágább otthona.

 5. 1/5

  Antilla, Mumbai – 215 milliárd forint

  Nem, nem gurult el a gyógyszerünk: a petrolkémiai termékekkel valamint olaj- és gázfinomítással meggazdagodott Mukesh Ambani valóban közel egymilliárd dollárt költött indiai otthonára. Ez annyi pénz, amennyivel Magyarország legnagyobb adótartozói (1800 cég és 3900 magánszemély) összesen lógnak az államkincstárnak.

  A majd 40 ezer négyzetméter belterű, 27 emeletes luxusvilla 174 méter magas, és hat parkolószint, kilenc lift és hatszáz fős személyzet tartozik hozzá. Tervezői és kivitelezői újradefiniálják a keleti kényelmet: háromemeletnyi függőkert, bálterem, ötvenfős színház, uszoda, gyógyfürdő, jógastúdió is tartozik az Antillához, nem is beszélve a három helikopterleszállóról vagy a jégszobáról, ahol bizony minden jégből van. Az épület rendhagyó külső kialakításával is felhívja magára a figyelmet: valószínűleg a kis Mukesh nagyon szeretett dzsengázni – a hol bővülő, hol pedig keskenyedő, csúsztatott elemekből álló torony legalábbis ezt sugallja.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.