Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Driftelni a kétcentis hóban nem elég? Mit szólnál, ha mutatnánk egy helyet Európában, ahol a közutakon nem kell paráznod a szupertraffipaxtól?

Az Ír-tengeren van egy 572 km²-es placc, ahol bizony ismeretlen fogalom a közúti gyorshajtás. Nagyjából félúton van a (legnagyobb magyar kolóniát felölelő) Brit Királyságtól Írország felé. Ezen a különös helyen nagyjából 800 km-nyi szakaszon padlózhatunk büntetlenül. Van itt még 67 km-nyi vasút is, ahol két működő gőzmozdony is állja a sarat és a menetrend részét képezi.

A szigetnek saját parlamentje van, amely a világon a legrégebbi folyamatosan működő parlament, nagyjából ezer éves, de ennyi is kevés volt, hogy sebességkorlátozásról szóló törvényt hozzanak. Természetesen van szépséghibája a dolognak, hiszen balkormányos Hondával komplikáltabb csapatni ott, ahol balkéz-szabály játszik.

Ne menj egyedül, a csajod odáig lesz, ha meglátja ezen a vadregényes szigeten élő őshonos macskákat, amik inkább emlékeztetnek nyuszira, mint a mi cirmosaink. Hiányzik ugyanis a farkuk, és a mellső lábaik rövidebbek, emiatt tapsifülesre hajazó ugribugriban szaladgálnak, valahogy így.

Igen, kitaláltad már, az Isle of Man TT, a több, mint 100 éve rendszeresen megrendezett motorverseny otthona, a Man-sziget a helyszín, ahol a verseny után is folytatódik a száguldozás.

Ha Douglas-ről csak eddig csak Michael ugrott be, akkor ez jó alkalom arra, hogy megismerd a fővárost, ahol nagyjából 90£-ért tölthettek el kettesben egy éjszakát, ami ugyan nem olcsó, de ha kivonod a számlából az itthoni sebességlimitek áthágása miatt ki nem szabott büntit, akkor már nem is olyan rossz egy kétnapos ralizásért. Azonban, ha készpénzben adnak vissza, légy résen, mert a szigetnek saját fontja van, amit a Blahán a kedvenc pénzváltódnál mindhiába próbálnál forintosítani.

Hazatérve pedig elmesélheted a szüleidnek, hogy a legendás Bee Gees Stayin' Alive-ját hallgatva nyomtad a gázpedált, ami már csak azért is autentikus arrafelé, mert mindhárom Bee Gees tag ezen a szigeten született.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.