Velencébe mennél? Gumicsizmát ne felejts el magaddal vinni
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Vagy inkább csónakot. Vagy tudod mit? A legjobb, ha egyáltalán nem is mész Velencébe.

Az biztos, hogy akik mégis most indulnak útnak, azok egészen más oldaláról fogják megismerni a világ egyik legszebb városát.

Velencében az elmúlt napokban jelentősen kibővült a gondolával és vaporettóval bejárható terület, ugyanis az olasz várost úgy elöntötte a tenger, hogy a Dózse Palotától kezdve a Szent Márk tér kis teraszaiig minden vízben áll, A Rialto hídon pedig legfeljebb csak a Canal Grandéből a Canal Grandébe tudsz átkelni. Tulajdonképpen az egész történelmi belváros egy még grandébb Canal Grande lett.

Nicoletta Gasparini

Venezia stamattina....

Ez sem tudta viszont teljesen megállítani a hatalmas turistaáradatot, ami valahol érthető is, hiszen ilyet tényleg nem mindennap lát az ember. Az például egészen szürreális látvány, ahogy az étteremben a pincér térdig érő vízben viszi ki a pizzát a nyugodtan üldögélő vendégeknek, mintha mi sem lenne ennél természetesebb.

A webkamerák képéről nehéz eldönteni, de mintha a néhány nappal ezelőttihez képest javult volna valamicskét a helyzet, mindenesetre ha most mennél, előbb azért érdemes tájékozódni, hogy búvárfelszerelés nélkül érdemes-e nekivágni.

(Nyitókép: Getty)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.