Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kipróbáltuk a Frupkát, és függők lettünk. A sült tea lesz a legjobb barátunk, ha beüt a hideg, és mondjuk is, miért.

Az egész úgy kezdődött, hogy rácsúsztam a yuzuteára. A yuzu minden idők legjobb citrusféléje, jó, ez szubjektív vélemény, de mivel valahol a narancs és a grapefruit között helyezkedik el félúton, már az első kóstolás után vitte a pénztárcám tartalmát, legalábbis tea formában, mivel máshogy nem igazán kapható nálunk ez a gyümölcs. Tea formában is közel lehetetlen már itthon beszerezni, ugyanis csak néhány ázsiai élelmiszerboltban könyörög a megvásárlásáért, és ki vagyok én, hogy ne vigyek haza egy szegény, szerencsétlenül járt yuzuteát, ha szépen néz rám?

Formáját tekintve nem szálas, nem filteres, hanem kocsonyás, zselés, sok-sok yuzuhéjjal, amit ha egy-két kanállal a poharadba teszel, majd felöntöd forró vízzel, és elkevered, hipp-hopp, már kész is van a forró italod, és nincs nála finomabb kerek e világon. Mostanában viszont nagyon nehezen jutok hozzá, és amikor egyik haveromnak keseregtem, hogy mennyire hiányzik a yuzutea, majd elmagyaráztam, mi az, hülyén nézett rám, mert hát ez olyasmi, mint a Frupka. Hogy mi?

Mondd még egyszer, hogy mi! Mondd még egyszer, hogy hogy mi, hogyha mered te… a folytatást mindenki tudja, ehelyett inkább tényleg megnéztem, hogy mi ez. És láss csodát, megvan az új téli haverom. A Frupka sült tea, eszik is, meg isszák is, friss gyümölcsökből készül, tele van gyümidarabokkal, konkrétan egy picike befőttesüvegben figyel a lé (ebben mondjuk nem hasonlít a yuzuteára, hiszen az zselés) és a sűrűje, amit ha felöntesz forró vízzel, kész is van a teád.

És ez valami zseniális. Eleve nem kell áztatni a filtert vagy a teafüvet hosszú percekig. Másrészt a szobahőmérsékletű lé és a forró víz találkozása azonnal fogyasztható hőfokú teát eredményez, így gyakorlatilag azonnal legurítható a manna. Lehet persze jeges koktélként is fogyasztani, de hagyjuk már, jön a tél.

Nincs benne hozzáadott cukor, tartósítószer, színezék, koffein, cukorbetegek is barátkozhatnak vele, szóval Norbi is áldását adhatná rá, de nem teszi. Húsz ízben kapható a Frupka, egy ideje már nyüstöljük, eddig nem találtunk rosszat. Jó a mentás alma, a körte, a homoktövis, a citrom, a vörösáfonya, a gyömbér, és teljesen biztosan a több is, ahogy jön a hideg, biztosan kivégezzük a teljes Frupka-palettát. Karácsonyra is nagyon jó ajándék lehet egyébként, mert az üvegek cukik, finom a tartalmuk, és többféle kombóban (de akár egyenként is) kaphatók. Jó cucc, ha valami egészen újat keresel teában, akkor érdemes legalább egyet kipróbálni, de vigyázni kell vele, mert nagyon addiktív.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.