Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A bent felejtett kávéspohár csak a jegeskávé-hegy csúcsa. A Trónok harca nyolc évadának epizódjaiban csak úgy hemzsegnek a bakik.

1. A hírhedt kávéspohár

Kezdjük egyből a legújabbal, a Starkbucks kávézó megjelenésével, az asztalon felejtett kávéspohárral, amin az egész világ röhög, és amiről az HBO is vicces sajtóközleményt adott ki, miszerint az ott tényleg egy baki, mivel Daenerys nem lattét, hanem gyógyteát rendelt. Az HBO egyébként annyira azért mégsem volt vicces hangulatában, hogy ne nyúljon hozzá az epizódhoz, csendben eltávolította az asztalról a kávéspoharat, így most már nem is láthatod, ha megnéznéd az epizódot.

2. Margaerynek üzenete jött

Abban a jelenetben, amikor Margaery meglátogatja az árvákat, és épp az egyikükkel beszél, a háttérben halkan kivehető, hogy valaki nem kapcsolta ki a telefonját és emailje vagy üzenete jött. Lehet, hogy a szegény árvák kamuznak, és mindegyiküknek lapul a ruhája alatt egy iPhone X.

3. George W. Bush a karón

Nem feltétlenül baki, de olyasmi: Joffrey lefejezett, majd karóra húzott szerencsétlenei között kiszúrhattad George W. Bush fejét is, és ezt az alkotók is elismerték. Nem volt könnyű kiszúrni, mert hosszú hajat raktak a maszkra, és nem is volt szándékos az ügy, állítólag véletlenül hozták ki ezt a fejet is a kelléktárból, de persze lehet, hogy most már csak ezzel magyarázzák azt, hogy volt egy elég pocsék ötletük.

4. Stannis és a laptoptöltő

Forgatási fotókon szúrták ki először, hogy az ötödik évad 10. részében, Stannis bukásakor a színész lábánál egy laptoptöltő fekszik fegyelmezetten, amit egyébként ki lehetett szúrni a sorozatban is. Lehet, hogy Stannis töltőre rakta magát, és a végére visszatér?

5. Havas Jon és Robb hirtelen hajat növesztenek

Alapvetően nem nagyon lenne szabad a karaktereknek megváltozniuk két epizód között, akkor sem, ha egy évad telik el köztük. Na, Havas Jon és Robb Stark magasról tesznek erre. Még a sorozat elején látványosan megborotválkoznak, és levágják a hajukat is, aztán se szó, se beszéd, egyszer csak úgy megnőtt a testszőrzetük, mint Télapunak, amikor nem sokkal később rátalálnak a rémfarkasokra. Starkéknak ilyen gyorsan nő a szőrzetük, ez van.

6. Melisandre nyaklánc nélkül sem ronda

Megvan ugye az a jelenet, amikor a Vörös Papnő egyszer csak leveszi a nyakláncát, és kiderül, hogy tulajdonképpen az tartja fiatalon? Ezt még valószínűleg a sorozat korábbi pontjain nem így gondolták, ezért Melisandre simán látható az egyik jelenetben fürdőzés közben annyira meztelenül, hogy még a nyaklánc sincs rajta. És láss csodát, valahogy úgy sem öregedett meg.

7. Havas Jonnak gumikardja van

A Fattyak csatája nem játék és mese, bár igazából, ha ezt a bakit elnézzük, akkor még lehet játék, ha már játékkardokkal vívják, amikor ugyanis Havas Jon egyszer csak felpattan a lóra, tisztán látszik, hogy a kardja gumiból van, vagy a legrosszabb acélból, ami a világon létezik.

8. Brienne és Jaime nem tudják eldönteni, ki a magasabb

Többen is kiszúrták, hogy Brienne és Jaime a sorozat több epizódjában cserélgetik, hogy melyikük a magasabb. Hogy ez mire jó, azt nem tudni, az életben a Brienne-t alakító Gwendoline Christie nyer 3 centivel.

9. A kard, ami nem akar a helyére kerülni

Ez igazából egy kis baki, de eléggé vicces: az első évad nyolcadik részében a kardok nem viselkednek pont úgy, ahogy kellene. Legalábbis a jobb szélső lovagé semmiképp. Amikor mindannyian elteszik a kardjukat a hüvelybe, neki semennyire sem megy, és ezt simán ki lehet szúrni a jelenetben.

10. A fal nélküli sötét cella rejtélye

Szóval oké, Tyriont bezárják egy sötét cellába, aminek csak három fala van, és a magasban fekszik. Felette lehet látni egy kicsike ablakot, ahol be kellene jönnie a fénynek, de nem jön be. Tulajdonképpen úgy van sötét a cellában, hogy mindenhonnan ömlenie kellene befelé a fénynek. De ez még semmi. Amikor távolít a kamera, kiderül, hogy a felső ablaknak ott sem kellene lennie, hiszen a cella fölött is van egy emelet, így az ablak létezése is teljesen értelmetlen.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.