Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Rohan az a rohadt idő, ma 20 éves a Pop, csajok, satöbbi. Ezt a 10 apróságot lehet, hogy nem tudtad róla akkor sem, ha ott van életed top 5 legjobb filmje között.

A Nick Hornby regényéből készült High Fidelity 2000. március 31-én debütált az USA-ban. Az Amerikába importált londoni történet azonnal bejött (szinte) mindenkinek, mi is isten tudja, mennyiszer láttuk. Nézd meg ma is a 20 éves évforduló tiszteletére, de előbb olvasd el ezt a 10 apróságot, és talán jónéhány jelenetet másképp nézel majd.

 

1. Tim Robbins egy 2019-es interjúban elmondta, hogy azért is vállalt el fillérekért szerepet ebben a filmben és az Anchormanben, mert parókában játszhatott bennük, és megígérték neki, hogy ezeket a parókákat meg is tarthatja a forgatás után. Meg is tartotta. Még a mai napig is megvannak neki otthon. Néha felveszi őket Halloweenra.

2. Cusack eredetileg nem akarta „áttörni a negyedik falat”, azaz folyamatosan kiszólni a nézőnek, hanem narrációval oldotta volna meg, hogy halljuk Rob gondolatait, Stephen Frears rendező azonban meggyőzte arról, hogy gondolja meg magát.

 

3. John Cusackék úgy írták a forgatókönyvet, hogy végig Jack Blacket képzelték el Barrynek. Ő viszont nem nagyon akarta elvállalni a szerepet. Végül meggyőzték. Nem járt rosszul.

 

4. Bruce Springsteen egy jelenésként tűnik fel a filmben, Rob pedig a „good luck, goodbye” szavakkal búcsúzik tőle. És milyen meglepő ezek a szavak tulajdonképpen a Boss Bobby Jean című dalának utolsó sorát adják ki.

 

5. Erre a jelenetre egyébként Bob Dylant akarták megszerezni, de nem jártak sikerrel. Cusack azt hitte, hogy a Boss sem lesz hajlandó, de Springsteen nagyon örült neki, hogy megkeresték, és a forgatókönyv elolvasása után már mehettek is hozzá forgatni.

6. Rob sosem mondja el, melyik az 5 kedvenc lemeze, viszont furcsamód a lakásában pont 5 lemez látszik csak, ezek:

Funkadelic – Maggot Brain

Neil Young – Tonight’s the Night

The Beach Boys – Wild Honey

Sonic Youth – Goo

Minutemen – Double Nickels on the Dime

 

7. A filmben megemlítik a Vintage Vinyl nevezetű boltot, ami egy létező üzlet Evanstonban. Ami egyébként John Cusack szülővárosa.

 

8. A filmverzióban Lisa Bonet alakítja Marie De Salle-t, az énekesnőt, akivel Rob összejön. A sorozatverzióban Zoe Kravitz alakítja Robot. Aki egyébként Lisa Bonet lánya.

9. Rob sokszor Wax Trax! Records feliratú pólóban mutatja magát. A vicces ebben az, hogy a Championship Vinyl helyszíne a valóságban egykor egy Wax Trax lemezbolt volt.

 

10. A filmbéli üzlet nagyon sokáig üresen állt a forgatás után. Egészen 2014-ig kellett várni arra, hogy valaki megvegye. Per pillanat kávézó működik a helyén Chicagóban.

Szerintünk a sorozatverzió is elég jó lett:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.