Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Október 24-27. között Cinema City Filmünnep, amikor a mozihálózat a 2D-s jegyeket 900 Ft-ért, a 3D-seket 1100 Ft-ért adja. Ezeket a filmeket semmiképp se hagyd ki, pláne, hogy egy részük premier előtt megy.

Korábban már szóltunk róla, de inkább szólunk újra, nehogy lemaradjatok: október 24-27. között lesz idén a Cinema City Filmünnep, amikor a mozihálózat minden fővárosi és vidéki mozijában jóval olcsóbban lehet majd filmeket nézni.

Mi ezt a 10 filmet ajánljuk, köztük néhány premier előtti vetítést, amit kár lenne kihagyni.

Valan – Az angyalok völgye

Október 26-án már jóval a premier előtt megnézheted Bagota Béla első filmjét, amely egy skandináv hangulatú krimi egy rendőrről, aki talán megtalálta rég eltűnt húga holttestét, aztán elindul lefelé a lejtőn. A premier november 21-re esedékes, de a Filmünnep egy hónappal korábban elhozza neked a Valant.

Különleges életek

Október 24-én az Allee-ban egyetlen egyszer meg lehet nézni a Filmünnepen az Életrevalók alkotóinak új filmjét Vincent Cassell-lel a főszerepben. Megéri megnézni most, mert legközelebb a premier napján, december 26-án ülhetsz be rá.

Szép csendben

Na tessék, még egy magyar film, amit egy hónappal a hivatalos premier előtt láthatsz. A Szép csendben egy 18 éves srác története, aki a fejébe veszi, hogy a zenekarához csatlakozott 13 éves Lilinek viszonya van a 60 éves karmesterükkel, majd nyomozni kezd. November 14-én láthatja a nagyközönség, de ha szerencséd van, és kapsz jegyet, akkor október 24-én már elcsípheted a Filmünnepen.

Joker

Nincs mese, ha eddig kihagytad a Jokert, akkor most már el kell menned rá, a jegyár olcsó, vetítésekből van kirakva a kerítés október 24-27. között, csak találsz valamikor két órát arra, hogy megnézd, miért kap majd Joaquin Phoenix Oscart jövőre!

Aretha Franklin: Amazing Grace – A szeretet hangján

Egy dokumentumfilm, amit mindenképpen látnod kell. Ha szereted Aretha Franklint, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért, hogy végre megszeresd. Ebben a filmben azt láthatod, ahogy felvették Aretha Amazing Grace című lemezét egy Los Angeles-i templomban. A képanyagot egészen eddig nem lehetett látni. Most nagyvásznon is megnézheted premier előtt, október 25-től.

Fehér éjszakák – Vágatlan rendezői változat

Már a „sima” verzió is kicsinálta az embert, fogalmunk sincs, mivel tud még sokkolni a rendezői változat, amit október 25-én lehet látni Budapesten a Westendben. Új jelenetek, még több borzalom, mindez 900 Ft-ért.

FOMO

Ha még nem láttad a FOMO-t, akkor itt a remek alkalom, hogy végre mindenki beüljön rá, hiszen ez a remek film nem csak a Z-generációnak szól, hanem mindenkinek, akinek szeme van. A film egy gimnazista haveri körről szól, ahol a srácok challenge-videókkal sokkolják a nagyérdeműt, aztán az egyik este jön Lilla, aztán már nem lesznek annyira vidámak.

Mi újság, Kuflik?

A Filmünnepre gyerekekkel is érdemes beülni, úgyhogy ha nem láttad még a második Kuflik-mozifilmet, teljes nyugalommal vidd el a családot, és röhögjétek végig a szürreális kalandokat, amiket Scherer Péter tökéletes szinkronnal hoz, ahogy mindig.

Zombieland – A második lövés

A legjobb agykikapcsolás néhány olyan lény vergődését nézni, akinek már nincs agya. Nem, ez nem egy valóságshow, hanem a Zombieland folytatása, ami pont azt hozza, amit az első rész, nem szabad félni tőle, inkább venni egy nagy popcornt, meg egy nagy kólát, és röhögve elpusztítani. Szólni fog a film, amikor nem szabad enni. Tényleg.

A Wall Street pillangói

Ha eddig azért nem akartál elmenni JLo eddigi legjobb alakítását megnézni, mert sajnáltad rá a mozijegy árát, akkor elég rosszul döntöttél, a film ugyanis tényleg elég jó, másrészt csak annyit mondunk, hogy Jennifer Lopez puszta látványa sztripperként jóval többet is megér 900 Ft-nál. Érdemes bepótolni A Wall Street pillangóit.

További infók és jegyrendelés itt: Cinema City

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.