Egy váratlan komédia az amerikai elnök családjáról – hirdeti a sorozat szlogenje. Nem váratlan ez, inkább kényelmetlen.

Srácok, kellene egy sorozatpilot-szkript az amerikai elnökről. Mondjuk tegnapra. A műfaja sitcom. Nem aláröhögős. Hogyan közelítsük meg a problémát? Legyen mondjuk az elnök picit gyépés. És legyen mondjuk egy nagyon gyépés fia, aki persze jószívű, és sok problémát megold. Szép feleség, további gyerekek. Érezni lehessen rajta, hogy ők is csak emberek. Nem baj, ha egy Odaát-epizód is realisztikusabbnak tűnik, az emberek zabálni fogják.

Ha valaki ezt mind jóízűen megfalatozza, az vagy nagyon nagy Bill Pullman-rajongó (ő alakítja az elnököt), vagy mindig is bejött neki Jenna Elfman (a színésznő még negyven felett is gyönyörű), vagy nagyon bírja a mindig idegesítő lúzereket alakító Josh Gadet, aki meglepő módon itt is idegesítő, mindent elrontó lúzert alakít, de persze az epizód végén mindent a helyére rak, mert a szíve nagysága az USA méreteivel vetekszik. Ennél klisésebb már nem is lehetne a sztori, talán csak akkor, ha pár évad múlva már a rakoncátlan Skip válna elnökké.

Sajnos az 1600 Penn-t nem lehet nem összehasonlítani az amerikai alelnöknőről szóló, zseniális Veep-pel, amely annak ellenére, hogy nem nézte hülyének a nézőit, képes volt esendőnek és teljesen nevetségesnek (és szórakoztatónak) mutatni az amerikai vezetést. Persze, ez nem teljesen ugyanaz a műfaj, a Penn megpróbálja kiszolgálni az egyszerűbb gondolkodású nézőket is Kalifornia-alsóról, de ahhoz igazi poénok is kellettek volna. A drámai vonal (az elnök egyik lánya terhes, a másik beleszeret egy lányba) megpróbál igencsak kényelmetlen témákat feszegetni, de annyira súlytalan az egész, hogy talán jobb lett volna feláldozni a jobb poénok oltárán a jajmostmilesz-faktort.

A hazafias hangulat talán Amerikának elég lesz a boldogsághoz, de a külhoni kritikusok sem ájultak el tömegesen az 1600 Penn-től, és még csak a potenciált sem érezni egy szebb folytatásban. Nagy valószínűséggel gyors kasza lesz a vége. Meg fogjuk érteni. Bill Pullman karrierjének egyre gyorsabban épülő sírjára pedig ezúton is küldünk egy hatalmas virtuális, hazafias színekből álló virágcsokrot.

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
2012 harminc legjobb filmje
Tornászlányból fehérneműmodell – Victoria legújabb reklámja

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Megkértük a mesterséges intelligenciát, hogy írjon dalt a cikkeinkből, és az eredmény zseniális lett

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés