Mintha az összes földi jót az év utolsó hónapjára tartogatták volna: Philomena, Walter Mitty, és minden, ami szemnek ingere. Mondjuk, mit kell megnézned!

Coming Out

Bemutató: december 5.

Csányi Sándor meleg férfit játszik, aki egyszer csak a nőkhöz kezd vonzódni. Egy nő iránt különösen erős vonzódást érez, ezzel csak az a baj, hogy már esküvőjére készül férfiszerelmével. Helyzetkomikumok, betétdalok, ami nem hangzik túl jól, de a hírek szerint jobb lesz, mint a trailerei. Meglátjuk.

Exek és szeretők (Enough Said)

Bemutató: december 5.

Eva (Julia Louis-Dreyfus), a masszőr összejön Alberttel (James Gandolfini), aki vicces, kedves és szintén magányos. A bajok azonnal meg is érkeznek, amikor főhősnőnk munkája során megismerkedik a férfi ex-feleségével, Marianne-nel (Catherine Keener), aki folyton volt férjét szidja. Eva elkezdi a másik nő szemével látni a férfit: tohonya, lusta, hájpacninak. Pedig előbb-utóbb muszáj döntenie, hogy kinek hisz: a saját vagy valaki más szemének.

Jégvarázs (Frozen)

Bemutató: december 5.

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Svennel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt, és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal, és a lenyűgöző és igazán vicces, Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól.

Dom Hemingway

Bemutató: december 12.

Dom Hemingway (Jude Law) nagymenő széftörő, aki laza, szórakoztató, szabad szájú és veszedelmes. Tizenkét börtönben töltött év után ismét London utcáira szabadul – végig tartotta a száját, ez pedig nincs ingyen: be akarja gyűjteni, amivel ezért tartoznak neki. Legjobb barátjával, a hű és kitartó Dickie-vel (Richard E. Grant) az oldalán Dom meglátogatja a maffiafőnök Mr. Fontaine-t (Demián Bichir), hogy megkapja a jutalmát. De Domot az itallal és droggal újratöltött egója meggyőzi, hogy amit elvesztett, azt nem pótolhatja semmi. A határtalan szórakozás és egy autóbaleset után Dom arra is rájön, elsősorban a lányával, Evelynnel (Emilia Clarke) kell újraépíteni a kapcsolatát. De Dom azt csinálja, amiben a legjobb: mindent összerombol.

A hobbit: Smaug pusztasága (The Hobbit: Desolation of Smaug)

Bemutató: december 12.

Tovább folytatódik az utazás, ezúttal még veszélyesebb terepen menetelnek a hobbitok és segítőik. Böszme nagy pókokkal, sárkányokkal és tündékkel teli világban kalandoznak, Peter Jackson pedig teszi a dolgát: megint elvarázsol minket Középföldében. Aki szeretné, és nem rettentette el az előző rész felgyorsítottnak tűnő, térhatású verziója, HFR 3D-ben is megnézheti.

Dinoszauruszok – A Föld urai 3D-ben (Walking with Dinosaurs 3D)

Bemutató: december 19.

A 70 millió évvel ezelőtt játszódó film megtörtént eseményeken alapul: a föld hosszú fejlődésének legnagyobb vándorlásán. Hőse egy bébidínó, aki elveszíti a szüleit – és úgy nő fel, hogy számára a legfontosabb feladat: újra megtalálni őket. Az eredetiben felvett, valóságos helyszínekbe helyezett dínók tökéletesen hihetőek – a néző számára élő, egyéniséggel rendelkező szereplői lesznek a filmnek, amely nem jöhetett volna létre a digitális képalkotó technikák legújabb generációja nélkül.

Elpuskázva (Delivery Man)

Bemutató: december 19.

A kanadai Starbuck című film remake-jében Vince Vaughn és az eredeti mozi rendezője, Ken Scott fognak össze, hogy elkészítsék a zseniális korábbi film újráját, amelyben egy férfi véletlenül 533 gyermek biológiai apjává válik. Feelgood mozi lesz ez is, ha minden jól megy.

Philomena – Határtalan szeretet (Philomena)

Bemutató: december 26.

A szívmelengető történetben egy idős ír asszony, Philomena Lee egy éppen karrierje mélypontján lévő angol újságíró segítségével keresi gyermekét, akit csaknem ötven éve nem látott. A napokban a Londoni Filmfesztiválon is ringbe szálló alkotást a Guardian "az idei év Király beszédének" nevezte, mely hasonló kritikai és közönségsikerre számíthat.

A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street)

Bemutató: december 26.

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti egymillió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval, és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult. Még több pénz, még több hatalom, még több nő, és megint még több pénz: ez Jordan életfilozófiája. És hogy a szerénység egy túlértékelt erény.

Walter Mitty titkos élete (The Secret Life of Walter Mitty)

Bemutató: december 26.

Ha az álmaid nem válnak valóra, akkor vagy az álmokban van a hiba, vagy benned. Walter Mitty (Ben Stiller) például nem panaszkodhat, ha fantáziálásról van szó. Az ő fejében folyamatosan pereg egy film, amelynek ő a hőse. Civilben fotóriporter, de fejben volt már szuperkém, szuperhős és szuperhősszerelmes is. Egy nap azonban felbukkan az életében az igazi kaland. Egy elveszett negatív nyomában járva, mindennapjai kizökkennek a szokásos kerékvágásból: az ő fejében azonban még mindig másfajta izgalmak kergetik egymást.

47 Ronin

Bemutató: december 26.

Ez a nagyszabású, 3D-s fantasy-kalandfilm az egyik legrégibb ősi japán történet alapján készült. Keanu Reeves alakítja Kait, a számkivetettet, aki csatlakozik Oishihez, a 47 ronin vezetőjéhez. Együtt akarnak bosszút állni az álnok nagyúron, aki megölte gazdájukat, és kitiltotta földjéről a szamurájokat. Hogy szülőföldjük becsületét visszaállítsák, a harcosok olyan küldetésbe kezdenek, melynek viszontagságai az egyszerű harcosokat elpusztítanák. A látványos film oly módon kelti életre a lenyűgöző tájakat és a hatalmas csatákat, ahogy azt még ebben a műfajban sosem láthattuk.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz remek film az „annyira szar, hogy az már jó” kategóriából

További cikkeink a témában