Na jó, megkímélünk a csalódástól és eláruljuk, hogy a cím két felének ezúttal semmi köze nincs egymáshoz. Július idén sem az újdonságokra éhes gémerek hónapja.

Limbo

Megjelenés: 2013. július 3. – Platform: iOS

A Limbo a sziluettek, árnyékok és foltok funkcionális alkalmazásával injektált egy buboréknyi művészetet a videojátékok mainstream által uralt világába. Ez a digitális gyöngyszem hamarosan mobilra – pontosabban iPhone-ra – is ellátogat, ami alapesetben nem érdemelne sorokat a havi játékajánlóban, de ezen alkotás esetében kivételt teszünk. Kíváncsian várjuk, hogy a játék szuggesztív hangulata a zsebképernyőn keresztül is képes lesz-e elvarázsolni a buszon zötykölődő játékosokat. Az otthoni verziók emléke még ma is ott lúdbőrzik sokunk tarkóján.

Metal Gear Solid: The Legacy Collection

Megjelenés: 2013. július 9. – Platform: PS3

Minden idők legizmosabb Metal Gear Solid-gyűjteménye nálunk sajnos nem kerül boltokba, még mindig fennáll azonban annak a lehetősége, hogy lehívj valahonnan egy az amerikai piacra szánt verziót. Megéri, ugyanis a kizárólag PS3-ra kitolt antológia Hideo Kojima MGS-univerzumának 1987 és 2012 között világot látott összes fontosabb részét tartalmazza némi szimpatikus körítéssel (képregények, artworkök). A gyűjtők egy percig se gondolkozzanak; irány valamelyik internetes nagyáruház!

Shin Megami Tensei IV

Megjelenés: 2013. július 16. – Platform: 3DS

Az Atlus szerepjátéka Japánban már május végén megjelent a Nintendo kézikonzoljára, így a nyugati megjelenés előtt hónapokkal kiderült, hogy egy igazi csemegéről van szó. A sorozat mindig magas színvonalon pörgött, és ez alól a negyedik rész sem lett kivétel. Ha hihetünk az üdvözítő kritikáknak, akkor ez az epizód végre az új játékosok felé is tett egy nagyvonalú lépést, így a vásárlást minden 3DS tulajdonosnak érdemes meggondolnia. Üröm az örömben, hogy a fenti dátum kizárólag az amerikai megjelenésre vonatkozik, de a készítők szerint Európa is belátható időn belül fog kapni a jóból.

Dynasty Warriors 8

Megjelenés: 2013. július 19. – Platform: PS3/X360/PC

A Dynasty Warriors a definitív button-smashing – azaz kontrollergyilkos – sorozat, ami számtalan alcímes oldalhajtás után úgy érkezett el nyolcadik számozott epizódjához, hogy közben képes volt a nullához konvergáló fejlődést felmutatni. A játékos ezúttal is hatalmas csaták közepén nyomogathatja a gombokat szakadatlanul, miközben az ellenből kisajtolt testnedvek nyomán kipattanó tapasztalati pontokkal tehet szert egyre pusztítóbb képességekre. A nagy múltú sorozat rajongóinak nem kell különösebb ajánló, a többieknek viszont ajánlatos egy vásárlás előtti próbakör. Ha bejön a féktelen zúzás, akkor ez a te játékod.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Májusban megtartják az első szépségversenyt a mesterséges intelligencia által tervezett nőknek

További cikkeink a témában