Ajánlatok ugráláshoz és csendesüléshez, valamint fesztiválozáshoz is. Bizony, végre itt a június, szóval vétek lenne otthon maradni!

Noisia (NL)

Dürlin, június 7.

Orbitális pénteki zúzda a Dürlinben a Noisiával, akiket már nem nagyon kell bemutatni a magyar koncertközönségnek, hiszen visszatérő vendégekről beszélünk. Tökéletesen széttekert hangzás és ugrálásfieszta indul az este, amin megéri ott lenni.

Karnivool (USA)

Budapest Park, június 11.

Ian Kenny öttagú bandájának megkapó, szenvedélyes, dallamos és eredeti rockzenéje az alternatív metál megfejtésekre és progresszív rockra fogékony közönségen egyaránt fogást talál. Több mint tizenöt éve aktívak, eddigi két albumuk aranylemez lett hazájukban, a legbefolyásosabb zenei szaklapok méltatták munkáikat, és jelentős szakmai díjakat nyertek.

Airbourne (AUS)

A38, június 12.

Egy igazi energiabomba zenekar, akiket a hard rock trónkövetelőiként emlegetnek, nem véletlenül, hisz ausztrálok, testvérpár alapította a formációt, s színtiszta energia a zenéjük, így nem csoda, ha az AC/DC ifjú változataként is emlegetik őket.

Paramore

Budapest Park, június 17.

Grammy-jelölésekkel büszkélkedő, többszörös Kerrang!-díjas amerikai rockbanda a Tennessee-beli Franklinből. Zúzós, szenvedélyes és monumentális fémzenét játszanak, mely egyes szakértők szerint az emó, illetve a pop punk világával is kapcsolatban áll. Abban viszont mindenki egyetért, hogy pörgős rockballadáik egyedi karakterüket, a vagányan szexi énekesnő, Hayley Williams hangjának köszönhetik. Utoljára négy évvel ezelőtt adtak ki stúdióalbumot, a Brand New Eyes-t, de hozzánk már legfrissebb, áprilisban megjelenő nagylemezükkel érkeznek, melynek címe tisztán, világosan, őszintén és egyszerűen: Paramore.

Boysetsfire (USA), The Gallows (UK)

A38, június 17.

Visszatér a 2010-ben újjáalakult és 2011-ben a Hajón egy igencsak emlékezetes bulit adott BoySetsFire, a post-hardcore színtér egyik úttörő zenekara. A politikus gondolatokat fogós dallamokkal párosító zenekar jelenleg egy új albumon dolgozik a két év kihagyás után visszatért Robert Ehrenbrand basszusgitárossal és a frissen csatlakozott Dan Pelic dobossal. De ez még nem minden, mert a bulin fellép a brit/kanadai hardcore punk Gallows, valamint a hardcore színtér egyik kultcsapata, a Bane is, magyar részről pedig a Shell Beach indítja az estét.

Princess Chelsea (NZ)

Toldi Klub, június 20.

Chelsea Nikkel zenei pályafutása szinte követhetetlen, különböző formációival számtalan stílusban megvetette már a lábát. Keménykedett a Teen Wolf nevű bandában, álmodozott a Brunettes nevű formáció live session tagjaként, sőt, még soulos Paul McCartney-feldolgozásokat is készített a Disciples of Macca nevű együttesével. Ám ez sem volt elég a bársonyos vokállal és remek zongoratehetséggel megáldott hölgynek, ezért megalapította egyszemélyes szólóprojektjét, melyhez élőben három zenésztársa csatlakozik.

Mark Knopfler

Budapest Sportaréna, június 22.

A Dire Straits egykori vezére szinte már hazajár az Arénába, ezúttal Privateering című lemezét mutatja be. Nem lesz egy tempós koncert, de nem baj, hiszen jó zenészek jönnek jó dalokkal, ami ugyebár mindig öröm.

Aloe Blacc (USA)

 

Zöld Pardon, június 23.

"I need a dollar, dollar..." – tavaly óta százmilliók dúdolják Aloe Blacc dalát a földkerekség minden pontján. Most a Class FM elhozza a világsztárt a magyar közönségnek: június 23-án este a soul legfrissebb, legdivatosabb képviselője lép fel a Zöld Pardonban.

Testament (USA)

Zöld Pardon, június 24.

A Zöld Pardon vendége lesz az 1983-ban alakult Testament, akik ott bábáskodtak a thrash metál műfaj születésénél a többi kaliforniai Bay Area-beli zenekarral egyetemben (Metallica, Slayer, Megadeth), és azóta is a műfaj egyik legjelentősebb zászlóvivői.

Billy Talent

A38, július 1.

Kicsit tovább tekintünk, hogy ne maradj le semmiről: mégis lesz Billy Talent az A38-on, július 1. az időpont, így ha kicsit korábban szeretnéd őket látni VOLT fesztiválos fellépésüknél, akkor irány a Hajó, már ha tudsz még jegyet szerezni.

Fishing On Orfű

Orfű, június 19–22.

Az ország egyik legkedveltebb fesztiválja újra megnyitja kapuit, hogy belépjen rajta mindenki, aki szereti, és persze jóformán az összes magára valamit is adó magyar zenekar is. Június 19-én, azaz szerdán Kispál-nappal indul a buli. Kispál nélkül, persze. A programfüzetet ide kattintva találod.

EFOTT

Zánka, június 25–30.

A jó öreg EFOTT ezúttal Zánkán tesz meg mindent azért, hogy remek ütemben fogyjon a sör és a bor, és közben még a vízpartról koncerteket is lehessen hallgatni. A teljes felhozatalt itt találod.

Hegyalja Fesztivál

Tokaj, június 25–30.

Aki inkább Tokaj borait kultiválja, ráadásul megnézné élőben az egykori Metallica-tag, Jason Newsted új formációját olyan nevek mellett, mint a Slayer, a Scooter vagy az Anti-Flag, annak továbbra is a Hegyalja Fesztivál a legjobb barátja. Ide kattints, ha a teljes programra kíváncsi vagy.

Vekeri Fesztivál

Debrecen, Vekeri Camping, június 20–22.

Főleg magyar előadókra és azon belül is rockerekre specializálódott fesztivál, ahol idén a finn Korpiklaani emeli az est fényét, vagy erősíti a sötétséget (kinek melyik verzió tetszik jobban). A teljes programot itt olvashatod.

De melyek lesznek június legjobb filmjei? Supermanről és Brad Pitt zombijairól itt tájékozódhatsz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

A Sony húsvéti ajándéka egy ingyenesen megnézhető Pókverzum-rövidfilm

Már itt is van a Szegény párák rendezőjének új filmjének első kedvcsinálója

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés