Kiborgok, mutánsok, zombik, cowboyok és versenyautók. Az idei videojátékos majális olyan, mint egy tetszőleges hollywoodi stúdió durván elszállt brainstormingja.

Far Cry 3: Blood Dragon

Megjelenés: 2013. május 1. – Platform: PS3/X360/PC

A Far Cry 3 simán a tavalyi év legjobb akció-fps-e volt, az Ubisoft Montreal pedig a program május 1-jén megjelenő Blood Dragon alcímű átértelmezésével erősen esélyes a „Legjobb fej fejlesztő” képzeletbeli posztjára. Nem tettek mást, mint a játék motorjáról leszaggatták a jól működő trópusi körítést, majd helyette egy olyan elképesztő retro-cyberpunk gúnyába öltöztették, melyet látva a vasárnap délutáni G.I. Joe-n és hangyásra másolt Michael Dudikoff-klasszikusokon szocializálódott gémerek örömkönnyekben törnek ki. Nézd csak meg ezt az autentikus trailert! Ugye, hogy kötelező vétel?

Metro: Last Light

Megjelenés: 2013. május 17. – Platform: PS3/X360/PC

A Metro 2033 a 2010-es év nagy sleeper hitje volt. A nukleáris holokauszt után a moszkvai metróhálózat sötétjében csúnya mutánsokkal összeakadó túlélők sztorijának videojátékos feldolgozását mind a gémerek, mind a kritikusok szerették, így a folytatás bejelentésére sem kellett sokat várni. Némi késést ugyan el kellett viselniük a rajongóknak, hiszen a projekt felett bábáskodó THQ a közelmúltban csődbe ment, szellemi tőkéjét pedig januárban szakrálisan feldarabolták és felszívták az iparág kárörvendő prominensei. Végül a Deep Silver nevű stúdió nyújtja át nekünk a szintén kellemesen sötétnek és erőszakosnak ígérkező folytatást.

Call of Juarez: Gunslinger

Megjelenés: 2013. május 22. – Platform: PS3/X360/PC

Bár a Call of Juarez franchise tagjai csendben megbújnak a műfajában utolérhetetlen Red Dead Redemption robusztus árnyékában, azért a poros vadnyugati leszámolások szerelmesei általában jól elszórakoznak velük. A tavalyi modern rész, a The Cartel után az Ubisoft ismét visszapörgeti az idő kerekét másfél évszázaddal. Mivel a jelen generációban megjelent western-shooterekkel még egy kisebb női táskát sem lehetne megtölteni, így ezekre a produktumokra általában illik odafigyelni.

Resident Evil: Revelations

Megjelenés: 2013. május 24. – Platform: PS3/X360/PC/Wii U

A Resident Evil már nem az a nagynevű sorozat, ami egykoron volt. A botrányos Operation Raccoon City és a megosztó ötödik rész – hogy a se füle, se farka filmes feldolgozásokról ne is beszéljünk – képtelenek voltak kimozdítani a franchise-t a tetszhalott állapotból, a Nintendo 3DS-re tavaly februárban kiadott Revelations (Könyörgöm, hagyjuk már ezt az elcsépelt alcímet!) viszont bezsebelt néhány pozitív kritikát és a pénztáraknál is hozta az elvárt számokat. A csinos bevételi összegeknek köszönhetően a Capcom fejesei mosolyogva pakolják a polcokra a program asztali gépes verzióit. Meglátjuk, hogy a profitmaximalizás igénye ezúttal kezet fogott-e a minőséggel.

Fuse

Megjelenés: 2013. május 31. – Platform: PS3/X360

Ha nem a legendás Ratchet & Clank és a feledhetetlen Resistance-trilógia alkotói mozgolódnának a Fuse mögött, akkor alig vennénk észre ezt a látszólag hagyományos kooperatív shootert, így viszont egyértelműen ez a cím a hónap legjobban várt játéka. Annál is inkább, mert az eddig kizárólag a Sonynak fejlesztő csapat legújabb műve X360-ra is ellátogat. Végre azok is kapnak az Insomniac híresen kreatív pusztító eszközeiből, akik eddig a Microsoft szárnyai alatt szórták szét a napi virtuális ólomadagjukat.

Grid 2

Megjelenés: 2013. május 31. – Platform: PS3/X360/PC

Bár a valósághű autóversenyes szimuláció megszállottjai feltehetően nem jönnek nagyon lázba, azok biztosan örülnek a Grid 2-nek, akik nem bánják, ha a gép olykor kihagy néhány fizikai számítást. Az első rész a szimulátor és az árkád autóverseny tökéletes közös nevezője volt, melynek köszönhetően igen szép rajongótábort szedett össze. A Codemasters nem hagyhatta éhesen a fanokat, így érkezik a folytatás, mely a szokásos marketinges szöveg – „Nagyobb, szebb, jobb!” – mellett realisztikusabb vezetési élményt ígér. Persze csak addig, amíg ez nem megy a száguldás rovására.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Megkértük a mesterséges intelligenciát, hogy írjon dalt a cikkeinkből, és az eredmény zseniális lett

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés