Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Nickelback és Bruno Mars telt házas koncertjei esetében már csak a szerencsénkben bízhatunk, de akad még egy rakás más lehetőség is a bulizásra.

Blond:ish (UK)

A38, november 1., 23:00

Két szédületes kanadai szőkeség, Anstascia D'elene és Vivie Ann Bakos érkezik a hajóra legfrissebb deep, electronic, eclectic, psychedelic, romantic technoish techish house főztjükkel, hogy megőrjítsenek mindenkit.

Belépő: 2500 Ft

Jungle By Night (NL)

A38, november 2., 19:00

Sodró afrobeat és dzsesszfunk az A38 Hajó színpadán! Három fiatal együttes, egy holland és két magyar, amikben közös a 60-as, 70-es évek zenei hagyományai iránti rajongás – persze igencsak modernizálva. Afro ritmusok, hiphop, jazz és funk kavargása egy forró hangulatú klubkoncerten.

Belépő: 1000 Ft

Tegan & Sara (CAN)

Dürer kert, november 4., 19:30

Kevés kúlabb család élhet Kanadában, mint Quinnék, akiknek ikerlányaikba, Teganba és Saraba külön-külön is elképesztő tehetség szorult, együtt pedig elkerülhetetlen volt, hogy meghódítsák a világot. Az élőben is egyedülálló, különleges és intim atmoszférát teremtő Tegan and Sara párosa november 4-én először lép színpadra Magyarországon a Dürer Kertben, garantáltan életre szóló élményt nyújtva mindenkinek.

Belépő: 4700 Ft (november 3-áig), 5500 Ft (helyszínen)

Bruno Mars

Budapest Sportaréna, november 7., 20:00

Az utóbbi évek egyik legnagyobb sztárja érkezik Magyarországra egy akkora show-val, amekkorára állítólag szavak sincsenek. Súlyos slágerek várhatóak, az előzenekari pozícióban pedig nem kisebb név lép fel, mint Mayer Hawthorne. A rendezvény már telt házas, de legyünk rosszindulatúak, bízzunk benne, hogy valaki épp most betegedik le, és eladja a jegyét.

Belépő: 10 200 – 13 200 Ft

Nickelback

Budapest Sportaréna, november 8., 20:00

Az erősen rádióbarát slágereiről híres Nickelback erősen rádióbarát slágereivel (is) érkezik, ez ugyanis a The Hits Tour egyik állomása, ami azt takarja, hogy a banda többnyire épp most megjelenő válogatáslemezét mutatja be. Előttük a Skillet lép fel, és bizony ebben az esetben is csak egyfajta rosszindulattal élve a jegyvásárlók magukat meggondolásában bízhatunk, a koncert ugyanis telt házas.

Belépő: 10 200 – 13 200 Ft

Krafty Kuts vs. A. Skillz (UK)

A38, november 9., 23:00

Hatalmas örömünnep és tánc azzal a Krafty Kuts néven ismert Martin Reeves-szel az élen, aki hosszú ideje a breakbeat legnagyobbjai közé tartozik.

Belépő: 3000 Ft

Amanda Palmer & The Grand Theft Orchestra (USA)

A38, november 10., 22:00

Amanda Palmer, a Dresden Dolls egykori énekesnője, a szókimondó, orfeum- és varietémániás antipopdíva új albumának európai turnéját idén tavasszal törölte ugyan, de már akkor megígérte, hogy az elmaradt koncerteket hamarosan pótolja. Most itt a kárpótlás: a lemezbemutató turné némi késéssel, 2013 őszén Európába ér, és ennek során a művésznő Budapestet is útba ejti. A tavaly szeptemberben megjelent, és mindenki által az egekbe dicsért Theatre Is Evil című lemezt saját zenekara, a Grand Theft Orchestra élén mutatja be az A38 Hajón.

Belépő: 4000 Ft (november 8-áig), 4800 Ft (helyszínen)

Midas Fall (UK)

Gozsdu Manó Klub, november 13., 19:30

Sokak szerint a rendszergazdai állás és az alultápláltság minden hiteles posztrock zenész alapvető tartozéka. Emellett elengedhetetlen számukra, hogy rendelkezzenek az élet tetszőleges terén szerzett sok-sok évnyi keserű tapasztalattal.

Nos, ez utóbbi kritériumnak a Midas Fall egészen biztosan nem felel meg, a brit zenekar ugyanis ehhez túlságosan fiatal tagsággal rendelkezik. Szárnypróbálgató korszakukat azonban már megalakulásuk évében maguk mögött hagyták. 2009-es bemutatkozó EP-jükre már a BBC is vevő volt, Eleven Return and Revert című nagylemezük pedig máris nemzetközi terjesztést kapott. Ezenkívül telt házas koncerteket adtak Glasgow-ban, Manchesterben és Londonban. Az Elizabeth Heaton gitáros-énekesnő vezette formáció jelenleg új nagylemezén dolgozik, mely a jövő év elején jelenik meg.

Belépő: 1000 Ft

Ákos – Karcolatok 20

Művészetek Palotája, november 16–17.

Ákos első szólólemeze már húszéves, ennek örömére két estén át újra elhangoznak a Karcolatok dalai a MüPában, de nem csak a debütalbum trackjei pörögnek le, más Ákos-slágerek is hallhatóak lesznek akusztikus verzióban.

Belépő: 8990/9990/10 990/11 990 Ft

Unknown Mortal Orchestra (USA/NZ)

A38, november 18., 20:00

Az utóbbi évek egyik nagy blogger-megmondó kedvence, a cipőbámulós pszichedéliát a csörömpölős lo-fi blues-rockkal egyedi módon elegyítő amerikai–új-zélandi trió, az Unknown Mortal Orchestra idén februárban jelentette meg második nagylemezét. Az azt bemutató európai turnét éppen a napokban egy időre megszakító, ám novemberben újrakezdő zenekar november 18-án érkezik Budapestre, az A38 Hajóra. Előttük Hollandia legújabb felfedezettje, a garázsrock legfrissebb királyai, a kitűnő Mozes and the Firstborn lépnek fel.

Belépő: 2500 Ft (november 17-éig), 3000 Ft (helyszínen)

Goldie (UK)

Corvintető, november 22., 22:00

A drum & bass-isten újra Budapesten, mi pedig megyünk, hogy pörögjünk egy jót. Goldie sosem téved. Ezúttal a Corvintetőn fűti fel a hűvös novemberi estét.

Belépő: 1500 Ft (éjfélig), 2000 Ft (éjfél után)

When Saints Go Machine (DK)

A38, november 24., 20:00

Dánia egyik legnépszerűbb zenekara a különleges When Saints Go Machine formáció, amely elképesztő keverékét hozta létre a pop, a house, a soul és a posztpunk zenéknek. Nagy utazás!

Belépő: 3000 Ft (november 23-áig), 3500 Ft (helyszínen)

Heaven Street Seven, Esti Kornél

A38, november 30., 20:00

Érett, befutott, nagymenő és ifjú nagyágyúk együtt egy estén a szédületes közös buli plafonra tuningolása céljából.

Belépő: 1900 Ft (november 29-éig), 2300 Ft (helyszínen)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.