A Battlefield 4 és az Assassins Creed idei része a november 1-jei megjelenés miatt éppen egy hajszállal csúsztak le októberi ajánlónkról. A felhozatal azonban még így is izmos.

NBA 2K14

Megjelenés: 2013. október 1. – Platform: PS3/X360/PC/PS4/XBOne

Mivel a hetekig az eladási listák tetején trónoló briliáns GTA 5-öt csak a FIFA idei része tudta megszorongatni, ezért különösebb feszengés nélkül ki tudjuk jelenteni, hogy az évente frissülő sportjátékoknak igen népes rajongótábora van. Ezt a közönséget akarja most adakozásra késztetni a 2K Sports kosárlabda-szimulátora. Bár ez a sport elsősorban az amerikai piacon tőkeerős, biztosan sikerül elpattintani néhány milliót a világ többi részén is.

F1 2013

Megjelenés: 2013. október 4. – Platform: PS3/X360/PC

Az F1-rajongó gémerek nem sok helyre mehetnek virtuális autóversenyért. Konkrétan egyetlen értékelhető sorozat hivatott kielégíteni az ő igényeiket, így különösebb ajánló nem is kell a Codemasters idei Forma–1-es szimulációjához. Az eddigi tapasztalatok szerint a monopolhelyzet szerencsére nem ment a készítők agyára, így remélhetőleg idén is egy élvezetes programmal lehetünk gazdagabbak.

Beyond: Two Souls

Megjelenés: 2013. október 11. – Platform: PS3

A lassan nyugdíjba vonuló PS3 utolsó nagy exkluzívja, egyben az év egyik legjobban várt játéka a Beyond: Two Souls című akcióthriller Ellen Page főszereplésével. Már csak azért is tűkön ülve várjuk, mert az alkotók előző dobása a mesteri Heavy Rain volt, ami a leghangulatosabb thrillerként került a Player all-time toplistájára. A Beyond egy pusztító természetfeletti képességekkel rendelkező fiatal lány sztoriját meséli el, aki Ellen Page alakításában fogja megtépázni a befogására küldött keményfiúk sorait. A The Last of Us után ismét itt egy alkotás, mely biztosan hozzájárul majd a Sony egyébként is egyre olcsóbb konzoljának eladásaihoz.

Dragon’s Crown

Megjelenés: 2013. október 11. – Platform: PS3/PS Vita

A gyengélkedő, de az egyre izmosabb indie-támogatás (Hotline Miami, valaki?) miatt mégis egyre vonzóbb PS Vita a PS3-mal karöltve októberben kap egy igen ígéretes és szemet gyönyörködtető fantasy-henteldét a Dragon’s Crown képében. A valószerűtlenül dögös hölgyeket látva nem kell csodálkozni; a játék Japánból, mégpedig a minőségi munkáiról híres Vanillaware fejlesztőstúdió programozóinak kezei alól érkezik. Reméljük, a vizuális mámor egy nem kevésbé hatásos játékmenettel lesz egybecsomagolva.

Batman: Arkham Origins

Megjelenés: 2013. október 25. – Platform: PS3/X360/PC/Wii U

A Batman: Arkham Asylum 2009-ben jött, látott, majd mindenkit meggyőzött arról, hogy egy minőségi képregényhős-adaptációnak bizony van helye a videojátékos palettán. A két évvel később érkező folytatást már illik 2011 legjobb akciójátékaként emlegetni, mely címre az Batman: Arkham City becsülettel rá is szolgált. Az Origins a tomboló prequel-divatnak megfelelően időben a két említett epizód elé pozicionálja magát. A még nem annyira tapasztalt Batmannek ismét egy egész seregnyi ikonikus szupergonosz ad gyorstalpalót Gotham City túlélési kézikönyvéből. Ilyen pedigrével nincs okunk kételkedni abban, hogy a készítők ezúttal is betalálnak a tízes körbe.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz remek film az „annyira szar, hogy az már jó” kategóriából

További cikkeink a témában