Egy újabb kellemes mozis hónap indul: Ron Howard a Forma–1-ben száguld, Riddick visszatér, Robert De Niro pedig már megint maffiózó lesz. Mondjuk, mi jön még!

Riddick

Bemutató: szeptember 5.

Riddicket egy látszólag kihalt bolygóra száműzik, ám hamar rá kell jönnie, hogy nincs egyedül. Vérszomjas ragadozókkal találja szemben magát, akik nem kímélnek semmit, ami él és mozog. Riddick egyetlen esélye a túlélésre, ha vészjelzést ad le a zsoldosoknak, akik már tíz éve vadásznak rá. A bolygóra érkező első űrhajó egy veszélyes és kegyetlen katonákból álló csapatot szállít, míg a második roham parancsnokáról kiderül, hogy személyes érdekek vezérlik. Mindegyik fejvadásznak egy a célja: elkapni Riddicket, és vele együtt távozni a bolygóról. De az idő egyre fogy: egy halálos vihar közeleg, és a ragadozók is a nyomukban járnak.

A bűn éjszakája

The Purge
Bemutató: szeptember 5.

Egy olyan Amerikában járunk, ahol tombol a bűnözés és túlzsúfoltak a börtönök; a kormány kijelölt egy 12 órás időszakot minden évben, amikor bármilyen bűncselekmény – a gyilkolást is beleértve –– legális. Nem lehet rendőrt hívni. A kórházak szüneteltetik a segítségnyújtást. Ez egy olyan éjszaka, amikor a polgárok magukat szabályozzák, büntetés nélkül. Ezen az éjszakán, amikor elburjánzik az erőszak és a bűn, egy családnak el kell döntenie, kikké válnak, amikor bekopogtat hozzájuk egy idegen.

A szenvedély királya

The Look of Love
Bemutató: szeptember 12.

Paul Raymond a cenzúra és közerkölcsök szigorú tekintetének kereszttüzében az ötvenes években megnyitotta Nagy-Britannia első sztriptízbárját. Hamarosan virágzó üzletággá vált pőreségre épülő vállalkozása, amelybe idővel pikáns magazinok kiadása is beletartozott. Raymond hamarosan kiérdemelte a Soho királya címet, és lassanként Anglia leggazdagabb emberévé vált. Az ő életéről szóló mozifilmben nemcsak a páratlan sikertörténetet ismerhetjük meg, de a fény és csillogás árnyoldalát is.

Hajsza a győzelemért

Rush
Bemutató: szeptember 12.

1976 – a Forma–1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas és látványos motorsportág legendás szezonja, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma–1 rocksztárja, és Niki Lauda, a fegyelmezett osztrák zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért.

A nagymester

The Grandmaster
Bemutató: szeptember 12.

A nagymester a legendás kungfumester, Ip Man életét dolgozza fel. A ragyogó harcművész életét a '30-as évektől követi nyomon az epikus történet, amely a második világháborún keresztül és az ötvenes éveken át egészen a férfi 1972-es haláláig ismerteti a történelem fordulópontjait és Ip Man életének fontosabb fejezeteit.

2 kaliber

2 Guns
Bemutató: szeptember 12.

Trench (Denzel Washington) a Drogelhárítás ügynöke, Steadman (Mark Wahlberg) a tengerészetnél nyomozó. Mind a ketten úgy harcolnak a maffia ellen, hogy beépülnek a bűnözők közé – és már olyan mélyre jutottak az ellenséges szervezetben, hogy nem találják a kiutat. Amikor a maffiától kell rabolniuk, boldogan vetik magukat akcióba – egyikük sem sejti, hogy a bandához vezető kapcsolatuk is zsaru. Úgy verik át a másikat, hogy saját magukat csapják be, miközben igazából egy mexikói maffiavezér (Edward James Olmos) vezeti meg őket. És ők a CIA-től rabolnak.

Démonok között

The Conjuring
Bemutató: szeptember 19.

A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed és Lorraine Warren jegyezte fel annak a családnak a történetét, melyet a világtól távol, egy tanyaházban nem evilági lények terrorizáltak. Perronék öt gyerekükkel költöznek be új, magányosan álló vidéki házukba, és nem tudják, hogy valaki már él a falak között. Valaki, aki minden percben jelen van, gonosz, és képtelenség megszabadulni tőle. A megmagyarázhatatlan földöntúli jelenlét pokollá teszi a napjaikat, és egyre veszélyesebb, ijesztőbb módokat talál, hogy jelezze: övé a ház, és nem engedi át másnak. Kénytelenek paranormális ügyek nyomozóihoz fordulni: azokhoz, akik az amityville-i esetet is lejegyezték. A szakemberek nekilátnak, hogy kifüstöljék a gonoszt a házból, de úgy tűnik, még ők sem bírnak vele.

Diana

Bemutató: szeptember 19.

Lady Diana, a szívek hercegnője, az ikon, maga az elegancia, a kedvesség. Rengeteg jótékonysági szervezetben tevékenykedett, és nagyon sokat tett világszerte a hátrányos helyzetű, háború sújtotta övezetekben élő emberekért, gyerekekért. 16 éve váratlanul bekövetkezett halála az egész világot megdöbbentette. Oliver Hirschbiegel filmje a walesi hercegné teljesen új arcát mutatja meg: a magánember Dianát, akinek állandóan meg kellett küzdenie az őt zaklató sajtóval, és aki mégis képes volt kijátszani a médiát, titokban tartani a Dr. Khanhoz, a pakisztáni orvoshoz fűződő kapcsolatát.

A nagy füzet

Bemutató: szeptember 19.

A film a második világháború idején, egy határszéli faluban, a nagymamájuknál nevelkedő és a könyörtelen világban túlélni igyekvő ikerpár megrázó története. A gyerekeknek egyedül kell megtanulniuk mindent, ami az életben maradáshoz szükséges. Magányosan, éhezve és fázva vezetik naplójukat a nagy füzetbe. Följegyzik, mit láttak, mit hallottak, mit tettek, mit tanultak. Ugyan túlélik, de szívük megkeményedik, testük megedződik. A nagy füzet posztmodern háborúellenes dráma, nagy hatású parabola arról, milyen pusztító a háború a gyermeki pszichére.

A háború császára

Emperor
Bemutató: szeptember 19.

Amikor Hirohito császár kapitulációját követően Douglas MacArthur tábornok (Tommy Lee Jones) váratlanul Japán de facto uralkodójává válik, a kultúra egyik szakértőjét, Bonner Fellers tábornokot (Matthew Fox) bízza meg a feladattal, hogy eldöntse, milyen sorsot szánjon a bukott uralkodónak: példát statuálva megbüntesse, vagy mentse meg?

Szibériai nevelés

Educazione siberiana
Bemutató: szeptember 19.

A film két tízéves fiú, Kolima és Gagarin felnőtté válásának történetét mutatja be. A fiúk egy bűnözői közösségben, a szibériai klánban élnek, és sajátos nevelésben részesülnek: órarendjükben többek közt a lopás, rablás és fegyverhasználat szerepel. Sorsukra nagy hatással van Kuzya nagyapa (John Malkovich), aki becsületes bűnözőnek tartja magát. Az idő telik, a fiúk férfivá cseperednek, az őket körülvevő világ pedig gyökeres átalakuláson megy keresztül. A rendszerváltás után még nehezebb eldönteni, ki a barát, és ki az ellenség.

Papás-Babás

The Babymakers
Bemutató: szeptember 19.

Miután képtelen teherbe ejteni fiatal feleségét, Tommy összetoborozza a lökött haverjait, hogy visszalopják az egyetemi évei alatt egy spermabankba leadott örökítőanyagát.

Vérmesék

The Family
Bemutató: szeptember 26.

Manzoniéknak, a hírhedt maffiózócsaládnak mindene megvolt egészen addig, míg Fred (Robert De Niro), a családfő az FBI-nak tett vallomásával három keleti-parti maffiafőnököt is rács mögé juttatott, veszélybe sodorva ezzel kicsiny famíliája hétköznapjait. Húszmillió dolláros vérdíjjal a fején a tanúvédelmi program sem tűnik életbiztosításnak, de a maffia első számú ellenségének nem sok választása marad. Stansfield ügynököt (Tommy Lee Jones) bízzák meg, hogy Franciaországba telepítse Franket, feleségét, Maggie-t (Michelle Pfeiffer), és két vadóc kamasz gyerekét (Dianna Agron, John D'Leo).

Vakszerencse

Runner Runner
Bemutató: szeptember 26.

A netes hazárdjátékoknál csak egy még jövedelmezőbb szakma létezik: a netes hazárdjáték üzemeltetése. Ivan Block (Ben Affleck) milliárdos, rámenős és veszélyes ember. Costa Ricáról irányítja a cégét, és bármire képes, hogy ő maradjon a nyertes. Ebben legfőbb segítsége a cégvezetője, Rebecca (Gemma Arterton), aki nagyon tud titkot tartani, és nagyon hűséges típus. De lehet, hogy új életet kezd. Mert feltűnik a színen egy férfi (Justin Timberlake), aki született szerencsejátékos: sokat kockáztat, mindig nyer, és ha nyer, sokat visz. Most pedig az egészet akarja.

Metallica: Through the Never

1981 óta dübörög a világ egyik legismertebb bandája, a kaliforniai Metallica, a heavy metal csúcsa. Rajongók millió hallgatják zenéjüket, és most egy újabb, eddig soha sem látott hatalmas kalandban lehet részük! A fiatal futárfiú, Trip a Metallicának hoz-visz ezt-azt, azonban az egyik este váratlan fordulatot hoz. Épp dübörög a Metallica a színpadon, amikor Tripet egy halaszthatatlan feladattal bízzák meg. Ami azonban egy sima fuvarnak tűnik az elején, egy egészen elképesztő, szürreális kalandba csap át. A rendezői székben Antal Nimród, már csak ezért is lesz kötelező mozis program a Through the Never.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Jövőre már csak olyan alkotások kaphatják meg a legjobb film Oscarját, melyek foglalkoznak valamely hátrányos helyzetű csoporttal

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés