Depp egy sci-fiben, Cage egy drámában bizonyít, Paul Walker egyik utolsó műve is mozikba kerül, de a hónap és állítólag az év egyik legjobb filmje Amerika Kapitányé. Lássuk, mi lesz itt még!

A hasonmás (The Double)

Bemutató: április 3.

A félénk Simon teljesen tehetetlennek érzi magát élete alakulását illetően; munkatársai keresztülnéznek rajta, anyja megveti, álmai asszonya pedig ügyet se vet rá. Amikor új kolléga érkezik a munkahelyére, elkeseredése csak tovább fokozódik, James ugyanis fizikailag pontos mása Simonnak, személyiségében azonban gyökeresen eltér tőle: magabiztos, karizmatikus és szeretik a nők. Simon legnagyobb rémületére hamarosan azt veszi észre, hogy James nemcsak a saját életét irányítja, de kezdi átvenni az uralmat Simon ügyei felett is.

Házasokk

Bemutató: április 3.

Alexandra és Jeremy együtt akarnak lenni, örökké. Vajon lehetséges-e, hogy a dezertáló koszorúslányok, az összetört autók, egy kitérő a sürgősségire és néhány házhoz szállított sertéshere útjába álljon az igaz szerelemnek? Jeremy az előző esti kanbuli után hiányos memóriával ébredezve azon tűnődik, vajon mit kereshet egy transzvesztita az ágyában. Mindeközben az iruló-piruló menyasszony, Alexandra ingerülten ébred a lánybúcsú után, amelynek végén az egyik szexőrült barátnője ágyba vitte a chippendale-fiút. A koszorúslányok igyekeznek helyrepofozni Alexandrát arra a pillanatra, amikor végig kell sétálnia a templomfolyóson, hogy végre kimondja a boldogító igent.

Amerika Kapitány – A tél katonája (Captain America: Winter Soldier)

Bemutató: április 10.

Steve Rogers Washingtonban éli csendes hétköznapjait és próbál alkalmazkodni a modern világ kihívásaihoz. Amikor azonban a terrorelhárítással és hírszerzéssel foglalkozó S.H.I.E.L.D. egyik munkatársát megtámadják, a férfi egy olyan összeesküvés közepén találja magát, amely az egész világot fenyegeti. Állítólag erős az év filmje-gyanú. Várjuk szeretettel!

Isten fia (Son of God)

Bemutató: április 10.

Christopher Spencer nagyszabású drámája Krisztus életét, születését, tanításait, keresztre feszítését és feltámadását mutatja be. A 2004-ben készült Passió óta ez az első nagyszabású film, mely szélesvásznon mesél Jézus életéről; és csaknem ötven év óta az első, amely a kereszténység központi alakjának teljes életútját bemutatja.

Rio 2

Bemutató: április 10.

Azúr, Csili és három fiókájuk boldogan éldegél a világ legszínpompásabb, legvidámabb városa, Rio de Janeiro egyik lakályos fakoronáján, ám Csili nem ül meg sokáig a püspökfalatján. Úgy gondolja, a kicsiknek is meg kell tanulniuk azt, amit a vadon élő madarak mindegyikének: így aztán a család nekivág és elhúz délre. A szülők azt tervezik, hogy megmutatják, mihez kezdhet egy madár az Amazonas dzsungelében.

Transzcendens (Transcendence)

Bemutató: április 17.

Dr. Will Caster (Johnny Depp) a mesterséges intelligencia legelismertebb szakértője, egy olyan gép létrehozásán dolgozik, amely ötvözi a világ összes tudását az emberi érzelmek teljes skálájával. A sok vitára okot adó kísérletei híressé tették, ugyanakkor első számú célpontja lett egy radikális technológiaellenes csoportnak, akik meg akarják állítani. Amikor Caster az általa kifejlesztett gép tesztalanyává válik. Caster felesége, Evelyn (Rebecca Hall), és legjobb barátja, Max (Paul Bettany) úgy döntenek, hogy a haldokló Will tudatát feltöltik a gépbe. Ha azonban bármi kimarad – egy gondolat, egy régi emlék –, már nem biztos, hogy ugyanannak az elmének adnak életet, akit egyszer ismertek.

Halhatatlan szeretők (Only Lovers Left Alive)

Bemutató: április 17.

Adam (Tom Hiddleston) egy visszavonultan élő vámpír, aki zenészként tengeti életét detroiti lakásában. Egy nap újra találkozik élete szerelmével, a szintén vámpír Eve-vel (Tilda Swinton), aki hátrahagyja addigi életét a marokkói Tangerben, hogy ismét Adammel legyen. A szerelmespárt váratlanul meglátogatja Eve felelőtlen és bajkeverő húga (Mia Wasikowska), aki nemcsak, hogy irritálja Adamet, de veszélybe sodorja az egyetlen embert, akivel a zenész jó kapcsolatot ápol.

Joe

Bemutató: április 17.

Joe (Nicolas Cage) egy favágó brigád vezetője, aki sittes múlttal, de amennyire tőle telik, tisztességesen és keményen próbál boldogulni, sőt, még bizonyos határig embereket is képes közel engedni magához. Gary (Tye Sheridan) egy családnak nem nevezhető rettenetben él, két alkoholista, munkanélküli ronccsal, akik a szülei, és akik közül az apja folyamatosan veri, és elszedi tőle minden pénzét. A fiú néma kishúga és anyja miatt nem lép le, hanem munkásnak jelentkezik Joe-nál, és ezzel mindkettőjük sorsát megváltoztatja.

Halálos mélység (Pioneer)

Bemutató: április 17.

A nyolcvanas években, amikor hatalmas gáz- és olajkészletet találnak az Északi-tengerben, egy csapat amerikai és norvég mélytengeri búvár kapja az állami megbízást, hogy az ötszáz méter mély tengerfenékről a felszínre hozza a fekete aranyat. A hivatásos mélytengeri búvár, Petter megszállottja a kihívásnak, ám testvére tragikus halála az egyik merülés során mindent megváltoztat. Petter egyre inkább arra kezd gyanakodni, hogy nem baleset történt, és valakinek érdekében állhatott a norvég búvár meggyilkolása.

A csajok bosszúja (The Other Woman)

Bemutató: április 24.

A bosszú útjai kiismerhetetlenek. És nagyon szórakoztatóak. Amikor egy boldog párkapcsolatban addig sosem kételkedő nő (Cameron Diaz) rájön, hogy a szerelme kettős életet él, és ő csupán másodhegedűs, különös ötlete támad. Megkeresi a másik nőt, és vele (Leslie Mann) együtt terveli ki, miképpen emlékeztessék a hűtlen férfit (Nikolaj Coster-Waldau) arra, hogy a kettőnél jobb az egy. A terv része egy harmadik nő: egy igazi, ellenállhatatlan bombázó is (Kate Upton).

Veszélyzóna (Brick Mansions)

Bemutató: április 24.

Paul Walker utolsó előtti filmje, a B13 – A bűnös negyed remake-je. Főhősünknek egy kőkemény gengsztert kell kiiktatnia, akinek minden vágya egy neutronbomba felrobbantása. Ennek érdekében elindul, hogy meggyőzze a rosszfiút a saját eszközeivel. Véres eszközökről van szó, úgyhogy pörgős, kemény akciófilmre lehet számítani.

Százkarátos szerelem (Love Punch)

Bemutató: április 24.

Kate (Emma Thompson) és Richard (Pierce Brosnan) igazi zsémbes elvált házaspárként viselkedik egymás társaságában, miközben, bár évek óta külön élnek, a legjobb barátoktól kezdve gyerekeikig mindenki biztos benne, hogy egyszer ismét egymásra találnak. Amikor azonban Richard egy nap azzal állít be hozzá, hogy egy cégpanama következtében minden vagyonukat és nyugdíjalapjukat elvesztették, hajlandó exével Párizsba menni, hogy megmentsék a jövőjüket. Kétségbeesett tervet eszelnek ki: az őket kisemmiző párizsi cég vezetőjének esküvőjére bejutva meglovasítanák a bájos menyasszony milliókat érő gyémánt nyakláncát, aminek az értéke kényelmesen biztosíthatná nyugdíjas éveiket.

Az elnémultak (The Quiet Ones)

Bemutató: április 24.

A karizmatikus, ám vitatható módszerekkel dolgozó egyetemi fizika tanár, Harris (Jared Harris) ráveszi legjobb diákjait, hogy csatlakozzanak egy veszélyes kísérlethez: negatív emberi energiából akarnak kopogtatószellemet létrehozni. A kísérlet tárgya egy csábító, ám veszélyes fiatal nő (Olivia Cooke), akinek sötét energiája sérült pszichéjében mutatkozik meg. Ahogy a kísérlet kezd kibontakozni, a diákok és a professzor szembetalálják magukat a szörnyű valósággal: kimondhatatlan erőt szabadítottak el, melynek hatalma minden addigi várakozást felülmúl.

Borgman

Bemutató: április 24.

Az utóbbi évek legsötétebb humorú filmjében a gonosz egyenesen a föld alól érkezik, a csavargó Borgman személyében. Bekopogtat egy holland mintacsalád házának ajtaján, és amikor már puszta megjelenésével képes viszályt szítani a férj és felesége között, rögtön tudja, hogy jó helyen jár.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Jövőre már csak olyan alkotások kaphatják meg a legjobb film Oscarját, melyek foglalkoznak valamely hátrányos helyzetű csoporttal

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés