Nyáron nem sétagalopp havi játékajánlót írni, de azért ezúttal is össze tudtunk izzadni néhány címet. Igaz, ehhez egy kicsit csalnunk is kellett.

Sniper Elite III

Megjelenés: 2014. június 27. – Platform: PS3/PS4/X360/X1/PC

A Sniper Elite harmadik része azért nem került be az előző havi ajánlóba, mert a cikk megírásának idején még július 1-jére volt kiírva a megjelenés. Az Európába néhány nappal korábban érkező taktikai lövöldére így minimális reakciókéséssel reagálunk, de legalább egy bekezdéssel fel tudtuk hizlalni az ínséges júliusi kínálatot. A trilógiává bővülő cím korábbi részei nem váltották meg a világot, és ezt a harmadiktól sem várta senki, így a kritikusokat igencsak meglepte a Rebellion alkotása. A játék a hírek szerint ezúttal sem tökéletes, de a szaksajtó által bőkezűen dobált hét–nyolc pontokra még mi is felkaptuk a fejünket. Aki imád virtuális bakákra lövöldözni kilométeres távolságból, esetleg egy sebészi pontossággal kivitelezett merényletet többre tart egy golyószórónál, annak eljött az ideje. Ezúttal az Afrikában dzsemborizó nácik körében kell osztogatni a fejlövéséket. Jó mókának ígérkezik.

Oddworld: New ’n’ Tasty

Megjelenés: 2014. július 23. – Platform: PS4/PS3/PSV/X1/PC

Az 1994-es Abe’s Oddysee-re azért gondolunk vissza kellemes nosztalgiával, mert már akkoriban sem taposták egymás sarkát azok az alkotások, melyek ilyen mesteri elegyben egyesítették a logikai és a platformer játékok legjobb elemeit, melyet ráadásul még kellemes humorral is sikerült felturbózni. Ez a játék bizony tökéletes gyakorlatot mutatott be anno, amit most egy remake-kel szeretnének felfrissíteni a Just Add Water nevű stúdió emberei. Az elnyomói által konzervnek szánt Abe-nek egyszerű takarítóból kell néhány óra alatt megváltóvá emelkednie, aki kivezeti népét a rémuralomból. Epikus sztori, zseniális kivitelezés, bár az idő vasfoga ezt a formulát sem hagyta érintetlenül. Azért jó móka lesz.

The Last of Us: Remastered

Megjelenés: 2014. július 29. – Platform: PS4

Teljesen felesleges lenne megint szénné dicsérni a Naughty Dog korszakos remekművét, hiszen ezt az elmúlt egy évben megtettük már számtalanszor. A szuperlatívuszokkal roskadásig pakolt tiszteletkörök helyett szorítkozzunk a tényekre: a The Last of Us július végén PS4-portot kap, aminek még úgy is nagyon kell örülni, hogy a konverzió a jelek szerint nem fogja lekörözni az eredeti alkotás grafikai színvonalát, inkább azzal fej-fej mellett szakítja át a célszalagot. Az alkotók is elismerték, hogy vért izzadtak, mire megszülték a minőségi portot, hiszen a semmihez sem hasonlítható PS3 architektúrájáról kellett átcipelni a kódsort a PS4 hagyományosnak nevezhető áramköreibe. Búsulni azért nem kell; ez még mindig ugyanaz a feledhetetlen játék, ami kötelező játszani való azoknak a gémereknek, akik anno nem találkoztak vele. Meg aztán a trailerben 1:26-nál azért el lehet csípni egy elég csinos füst- és tűzeffektet, ami adhat okot némi bizakodásra.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Májusban megtartják az első szépségversenyt a mesterséges intelligencia által tervezett nőknek

További cikkeink a témában