Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nyáron nem sétagalopp havi játékajánlót írni, de azért ezúttal is össze tudtunk izzadni néhány címet. Igaz, ehhez egy kicsit csalnunk is kellett.

Sniper Elite III

Megjelenés: 2014. június 27. – Platform: PS3/PS4/X360/X1/PC

A Sniper Elite harmadik része azért nem került be az előző havi ajánlóba, mert a cikk megírásának idején még július 1-jére volt kiírva a megjelenés. Az Európába néhány nappal korábban érkező taktikai lövöldére így minimális reakciókéséssel reagálunk, de legalább egy bekezdéssel fel tudtuk hizlalni az ínséges júliusi kínálatot. A trilógiává bővülő cím korábbi részei nem váltották meg a világot, és ezt a harmadiktól sem várta senki, így a kritikusokat igencsak meglepte a Rebellion alkotása. A játék a hírek szerint ezúttal sem tökéletes, de a szaksajtó által bőkezűen dobált hét–nyolc pontokra még mi is felkaptuk a fejünket. Aki imád virtuális bakákra lövöldözni kilométeres távolságból, esetleg egy sebészi pontossággal kivitelezett merényletet többre tart egy golyószórónál, annak eljött az ideje. Ezúttal az Afrikában dzsemborizó nácik körében kell osztogatni a fejlövéséket. Jó mókának ígérkezik.

Oddworld: New ’n’ Tasty

Megjelenés: 2014. július 23. – Platform: PS4/PS3/PSV/X1/PC

Az 1994-es Abe’s Oddysee-re azért gondolunk vissza kellemes nosztalgiával, mert már akkoriban sem taposták egymás sarkát azok az alkotások, melyek ilyen mesteri elegyben egyesítették a logikai és a platformer játékok legjobb elemeit, melyet ráadásul még kellemes humorral is sikerült felturbózni. Ez a játék bizony tökéletes gyakorlatot mutatott be anno, amit most egy remake-kel szeretnének felfrissíteni a Just Add Water nevű stúdió emberei. Az elnyomói által konzervnek szánt Abe-nek egyszerű takarítóból kell néhány óra alatt megváltóvá emelkednie, aki kivezeti népét a rémuralomból. Epikus sztori, zseniális kivitelezés, bár az idő vasfoga ezt a formulát sem hagyta érintetlenül. Azért jó móka lesz.

The Last of Us: Remastered

Megjelenés: 2014. július 29. – Platform: PS4

Teljesen felesleges lenne megint szénné dicsérni a Naughty Dog korszakos remekművét, hiszen ezt az elmúlt egy évben megtettük már számtalanszor. A szuperlatívuszokkal roskadásig pakolt tiszteletkörök helyett szorítkozzunk a tényekre: a The Last of Us július végén PS4-portot kap, aminek még úgy is nagyon kell örülni, hogy a konverzió a jelek szerint nem fogja lekörözni az eredeti alkotás grafikai színvonalát, inkább azzal fej-fej mellett szakítja át a célszalagot. Az alkotók is elismerték, hogy vért izzadtak, mire megszülték a minőségi portot, hiszen a semmihez sem hasonlítható PS3 architektúrájáról kellett átcipelni a kódsort a PS4 hagyományosnak nevezhető áramköreibe. Búsulni azért nem kell; ez még mindig ugyanaz a feledhetetlen játék, ami kötelező játszani való azoknak a gémereknek, akik anno nem találkoztak vele. Meg aztán a trailerben 1:26-nál azért el lehet csípni egy elég csinos füst- és tűzeffektet, ami adhat okot némi bizakodásra.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.