Ha Frank Darabonton, Alfonso Cuarónon és nem kevésbé tehetséges barátaikon múlik, akkor biztosan sok időt fogunk jövőre tévénézéssel tölteni. Remek sorozatok jönnek. Például ők huszonöten.

Mob City

Kreátor: Frank Darabont
Mikor indul? december 4.
Csatorna: TNT

Egyből egy kis csalással kezdjük, mert a Mob City bizony decemberben indul és végződik is. De ide soroljuk, mert Frank Darabont új szériájáról van szó, akinek láthatóan nem volt elege a Gengszterosztag-ból a moziban. Mi lezártnak tekintenénk a Gangster Squad-ügyet, elkönyvelve az év egyik nagy csalódásaként, de Darabont mester ezt másképp gondolta. A Mob City a ’40-es, ’50-es évek Los Angelesében játszódik, szintén Mickey Cohen (Jeremy Luke) lesz a főellenség, akit egy zárlatos terminátor erejével üldöz William Parker nyomozó (Neal McDonough) csapatával. A sorozat első részeit maga Frank Darabont írta és rendezte. Mi baj történhet?

A törvény nevében (True Detective)

Kreátor: Nic Pizzolato
Mikor indul? január 12.
Csatorna: HBO

Könnyen válhat az év sorozatává ez a nyomozós gyönyör, hiszen a főszerepekben Woody Harrelson és Matthew McConaughey kerülnek igen nagy mocsokba, amiből – ahogyan őket ismerjük – csak jó sülhet ki a néző szempontjából. A sztori 17 évet ölel fel, ennyi ideig üldöz nyomozópárosunk egy lousianai sorozatgyilkost, a készítők pedig azt is elárulták, hogy minden évben új szereplőgárdát és új történetszálat kapunk majd, nagyjából úgy, ahogy az American Horror Story-ban. Az epizódok mindegyikét Pizzolato írta, a rendezést pedig a 2011-es Jane Eyre direktora, Cary Fukunaga vállalta magára. Az HBO január 13-án este tízkor hozzánk is elhozza a sorozatot, szóval teljes nyugalommal durrantsunk fel egy különleges alkalomra tartogatott pezsgőt. Ez az lesz.

Crossbones

Kreátor: Neil Cross
Mikor indul? kérdéses
Csatorna: NBC

Colin Woodard The Republic of Pirates című könyvének alapján készült ez a sorozat John Malkovich főszereplésével, aki ezúttal Feketeszakáll szerepében készül lejátszani a csillagokat az égről. A pilotot David Slade rendezi, ami lehet jó hír is, ha nem az Alkonyat: Napfogyatkozás színvonalát, hanem a Hannibal tévésorozatét hozza, amiből szintén vastagon kivette a részét az úriember. Ha esetleg a kreátor neve ismerősen csengene, az nem a véletlen műve, Neil Crossnak rebeghetünk hálát a remek a Luther-ért is.

Believe

Kreátor: Alfonso Cuarón
Mikor indul? kérdéses
Csatorna: NBC

Igen, Cuarón is visszatér a sorozatbiznszibe (’89 és ’90 között a Hora Marcada című széria rendezője volt), és nem is akárki segít neki ebben: J.J. „mindenprojektbenbennevagyok” Abrams az executive producere ennek a sci-finek, amelyben egy ártatlanul elítélt, a kivégzése elől a börtönből megszökött férfi, bizonyos Tate (Jake McLaughlin) találkozik a természetfeletti képességekkel rendelkező kislánnyal, Boval (Johnny Sequoyah), majd ha már így alakult, összefognak, hogy megmentsék a csöppséget a gonosz erőktől, akik Bo erejére pályáznak. A sztorit Cuarón és Mark Friedman jegyzik, utóbbi az Elfelejtve (The Forgotten) című sorozat kreátoraként lehet ismerős.

Rake

Kreátor: Peter Duncan
Mikor indul? január 19.
Csatorna: Fox

A remake-ektől joggal áll fel a szőr az ember hátán, de talán most nincs okunk félni. Az azonos című ausztrál széria amcsi változata nem ígérkezik rossznak, a főszerepében Greg Kinnear adhat bele apait-anyait. Szüksége is lesz rá, mivel a sorozat főhőse egy olyan védőügyvéd, akinek hobbija az önpusztítás, és egy kis mocskos beszédért sem megy át a szomszéd tárgyalóterembe. A pilot rendezője Sam Raimi, ami a direktor úr utóbbi munkáit látva (Óz, a hatalmas) nem feltétlenül jó hír, de a remény hal meg utoljára.

Újak röviden #1:

Those Who Kill

Az A&E tavaszi remake-je, egy dán sorozat, a Den som dræber alapján készülő sorozatgyilkosokat hajkurászó krimi, amiben Chloe Sevigny is benne lesz.

Reckless

A CBS sorozata érdekes lehet, hiszen egy a feleségét tengerentúli börtönből kiszabadítani készülő problémamegoldó sztoriját meséli el a Casino Royale rendezőjének tolmácsolásában.

Wayward Pines

Remek sorozatnak tűnik a Fox vállalkozása Terrence Howarddal és Matt Dillonnal a főszerepben, amelyben két titkos ügynök eltűnt barátait keresi a címadó városban, de ez könnyen az életükbe kerülhet.

The 100

A Föld lakhatatlanná válik, de 97 évvel a sajnálatos esemény után száz fiatal fogoly kerül a bolygóra, hogy megnézze, változott-e a helyzet. Január 21-én startol a CW-n.

Még nincs vége! A tovább gomb után újabb jövő évi sorozathegyek várnak rád!

Helix

Kreátor: Cameron Porsandeh
Mikor indul? január 10.
Csatorna: Syfy

Ismeretlen nevek, világvége hangulat, tudósok. A Syfy új szériáját elég nehéz lesz elrontani, de nem lehetetlen, hiszen sem a sorozat atyját, sem a szereplőit nem láttuk még sehol, egy-két kivételtől eltekintve. A történet olyan tudósokról szól, akiket egy titkos laboratóriumba visznek egy lehetséges járvány kitörése miatt, de gyorsan ráébrednek, hogy mindaz, amibe csöppentek, vagy az emberiség megmentését, vagy a teljes pusztulását okozhatja. A főszerepben a The Killing-ből ismert Billy Campbell. Meglátjuk. Reménykedjünk.

Intelligence

Kreátor: Michael Seitzman
Mikor indul? január 7.
Csatorna: CBS

A Lost egykori szőke szépfiúja, Josh Holloway játszik ebben a kémes, cyber-thrillerben, amelyben főhősünk agyába szuper-microchipet ültetnek. Ennek köszönhetően ő lesz az egyetlen élő ember a Földön, aki bármikor behatolhat bármilyen neki tetsző adathálózatba, feltörheti azokat, és felhasználhatja az információkat Amerika megmenekülésének érdekében. Nyilván másnak is kelleni fog a chip, így túl sok nyugalma nem lesz az úriembernek. A sztori egyébként John Dixon Phoenix Island című regénye alapján készült, és az a Michael Seitzman viszi képernyőkre, akinek eddig maximum csak a Kőkemény Minnesota című film forgatókönyvét köszönhettük. Érdekes, de a CSI-közeli Marg Helgenberger is beugrik majd akciózni.

About a Boy

Kreátor: Jason Katims
Mikor indul? kérdéses
Csatorna: NBC

Hogy erre mi szükség van, jó kérdés, de Nick Hornby regénye alapján bizony-bizony vígjátéksorozatot készít az NBC, a tengernyi executive producer között pedig felbukkan Jon Favreu (aki a pilot rendezője is egyben) és Robert De Niro neve is. A laza főszereplőt teljesen hihetetlen módon David Walton (ő volt Zooey Deschanel doki pasija egy darabig a New Girl-ben) alakítja, a mama szerepében Minnie Driver. Rossz megérzésünk van, lehet, hogy nem véletlenül.

Crisis

Kreátor: Rand Ravich
Mikor indul? február 3.
Csatorna: NBC

Hatalmas erőkkel várt sorozat, amely egy osztálykiránduláson csoport körül bonyolódik, a helyzetet pedig az sem teszi könnyebbé, hogy az egyik elrabolt csemete magáé az amerikai elnöké. Marcus Finley, aki első napját tölti a titkosszolgálatnál, nyakig belekerül az ügybe. A Marcust játszó Lance Goss számunkra jóformán ismeretlen, de a sorozat kreátora, Rand Ravich nem annyira, ő volt ugyanis az apukája az Életfogytig zsaru című sorozatnak is. Pár rész erejéig még Gillian Anderson is feltűnik. A pilot tesztvetítése állítólag nagyon is pozitív eredményekkel zárult. Várjuk szeretettel!

Mind Games

Kreátor: Kyle Killen
Mikor indul? március 11.
Csatorna: ABC

Christian Slatert látni mindig öröm, hát márciustól örülhetünk is, mert Steve Zahnnal karöltve készülnek sorozatozni ebben a friss szériában, ahol ráadásul tesókat alakítanak. Ők ketten egy olyan problémamegoldó céget működtetnek Edwards Agency néven, amely pszichológiai manipulációval éri el célját. Egyikük, az egykori egyetemi tanár Clark (Zahn) bipoláris, és nem szedi a gyógyszereit, másikuk a törvényeket nem tisztelő, börtönből szabadult Ross (Slater), aki a cégből szeretne iszonyatos pénzeket összeharácsolni. Kyle Killen kreátor neve nem túl jó ómen a sorozat szempontjából, hiszen mindkét szériája befuccsolt, bár egyik sem volt rossz. Az egyiket Lone Star, a másikat Awake címmel néztük régen.

Gang Related

A Fox latin-zsarus sorozata, amelyben elit rendőröknek kell kiiktatniuk helyi bandákat, ez azonban nem lesz egyszerű művelet.

Chicago P.D.

A Lángoló Chicago (Chicago Fire) spin-offja, ami ezúttal a helyi rendőrökre koncentrál. Akinek az anyasorozat bejött, biztos várja a január 8-ára esedékes premiert.

Us and Them

A Gavin & Stacey remake-je az amcsiktól Jason Ritterrel és Alexis Bledellel a főszerepben. De minek?

Még nincs vége, az utolsó pakk friss sorozat a tovább gomb mögött vár rád!

Penny Dreadful

Kreátor: John Logan
Mikor indul? kérdéses
Csatorna: Showtime

Na most tessék megkapaszkodni: a Penny Dreadful egy erotikus-pszicho-horrorsorozat lesz olyan nevekkel, mint Timothy Dalton, Josh Hartnett és Eva Green, attól az embertől, akinek olyan semmiségek kerülnek elő forgatókönyvírói múltjából, mint a Skyfall, A leleményes Hugo vagy éppen a Gladiátor. A sztori a viktoriánus korban játszódik, ahol olyan klasszikus szereplők ijesztgetnek, mint Victor Frankenstein és bájos szörnye, Dorian Gray, valamint Drakula gróf. Mivel John Logan kreátor jegyzi a 24. Bond-film szkriptjét is, nem nagy meglepetés, ha annak rendezőjét, Sam Mendest is megtaláljuk az executive producerek között. Szerintünk itt valami nagy dolog készül.

Mixology

Kreátor: Scott Moore
Mikor indul? február 26.
Csatorna: ABC

A Másnaposok első részének írója jegyzi ezt az új egykamerás sitcomot, amelynek első évadja egyetlen éjszakát ölel fel. Ez az egyetlen éjszaka pedig a Mix nevezetű bárban játszódik, méghozzá öt férfi és öt nő társaságában. A tizenkét részes első etap koncepciója érdekes, a szereplők között egy igazán nagy név sincs, ami még nem feltétlenül jelent rosszat, szóval bízzunk benne, hogy Moore úr valami hasonlót írt csúcsművéhez.

Killer Women

Kreátor: Hannah Shakespeare
Mikor indul? január 7.
Csatorna: Fox

Na tessék, már megint egy remake, méghozzá egy argentin sorozaté, ami Mujeres Asesinas címre hallgat, és ha már latin sorozat, akkor naná, hogy Sofia Vergarának is köze van hozzá, aki ezúttal executive produceri feladatokat lát el. A főszerepben a Battlestar Galactica csodaszép Tricia Helfere, aki egy frissen elvált nőt alakít, kőkemény habitussal, amire sok szüksége lesz, ugyanis a texasi bűnüldözés legzordabb férfijaival dolgozik együtt. Nem tennénk túl sok pénzt a sorozat sikerére.

Resurrection

Mikor indul? március 9.
Csatorna: ABC

Sokan felelősek ezért a regényből készült sorozatért (Jason Mott The Returned című történetét vették alapul), köztük van például Brad Pitt is, hiszen az ő cége, a Plan B vállalta a produkciós feladatokat. A széria azt a teljesen életszerű helyzetet hozza elő, miszerint a halottak életre kelnek Arcadia városában, és mintha mi sem történt volna, élik tovább mindennapjaikat. Egy fiú, aki harminc évvel ezelőtt fulladt meg, egyszer csak előkerül Kínában, és semmit sem öregedett. A helyi seriff úgy dönt, utánajár az esetnek. Akár még jó is lehet.

24: Live Another Day

Kreátor: Robert Cochran, Joel Surnow
Mikor indul? május
Csatorna: Fox

És végül, de egyáltalán nem utolsósorban Jack Bauer visszatér, hogy egy újabb napig éljen a cím szerint, de ez a nap sem lesz kevésbé kellemes, mint egy darabolós gyilkos, aki a felső szomszéd, aki hobbiját tekintve láncfűrészes gyilkos. Ezúttal kevesebb rész áll a készítők rendelkezésére, mindössze tizenkét epizódban kell letarolnia környezetét Bauer úrnak, amit úgy érnek majd el, hogy többször órákat ugrunk előre két rész között a sztoriban. A nyolcadik évadhoz képest öt évet megyünk előre az időben (ahogyan az a valóságban is történik), a kaland pedig Londonban indul útjára. Várós.

The Night Shift

Az NBC orvosi drámája a 90210 kreátorától, ami azzal készül kiemelkedni a dokidrámák közül, hogy ez az éjszakai műszakban játszódik. Tyű!

Undateable

Csajozós, többkamerás sitcom, amelyben egy srác haverját és annak barátait próbálja megtanítani arra, hogyan kell nőket szerezni. Hááát…

Growing Up Fisher

Hányattatott sorsú, NBC-s, egykamerás vígjátéksorozat, ami sok névváltoztatáson és színészcserén is átesett. 2014-ben tényleg elindul. De biztos kell ez?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

David Beckham közel négymilliárd forintra perli Mark Wahlberget

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés