Elég durva heteknek nézünk elébe, mondjuk, mire érdemes befizetni az év utolsó hónapjában. Jennifer Lawrence-rajongók, Snoopy-fanatikusok és bálnamániások előnyben. Íme december legjobban várt filmjei.

Dínó tesó (The Good Dinosaur)

Bemutató: december 3.

A Pixar legújabb animációs alkotása a Dinó tesó arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi történt volna, ha a dinoszauruszok pusztulását okozó aszteroida elkerüli a Földet és a gigantikus állatok a mai napig életben maradtak volna. A nagy kaland középpontjában egy Arlo nevű apatoszaurusz áll, aki különös emberi barátra tesz szert. Miközben egy titokzatos és zord vidéken vándorolnak, Arlo megismeri a félelmeivel való szembenézés erejét és megtudhatja, hogy mire képes valójában.

Krampusz (Krampus)

Bemutató: december 3.

Amikor problémás családjának tagjai egymásnak esnek az ünnepek miatt, az ifjú Max kiábrándul az egészből, és hátat fordít a Karácsonynak. Nem sejti azonban, hogy az ünnep elutasításával magára szabadította a Krampusz haragját. A Krampusz egy ősi démoni erő, amely megbünteti a hitetleneket. Elszabadul a pokol, kedvelt ünnepi alakok kelnek szörnyűséges önálló életre, és ostrom alá veszik a családi otthont, arra kényszerítve őket, hogy harcoljanak egymásért, ha túl akarják élni az ünnepeket.

Szemekbe zárt titkok (The Secret in Their Eyes)

Bemutató: december 3.

Egy összetartó FBI csapat darabjaira hullik, amikor egyikük lányát brutális módon meggyilkolják. Ám 13 évvel a gyilkosság után olyan nyomra bukkannak, amely talán segít felgöngyölíteni az ügyet. Azonban egyikük sincs felkészülve a sokkoló titokra, amely átszövi a múltat és a jelent.

A tenger szívében (In the Heart of the Sea)

Bemutató: december 10.

A természet visszavág. Egy feldühödött, óriási ámbráscet a Csendes óceán déli részén rátámad az Essex nevű amerikai bálnavadászhajóra, és a 238 tonnás vitorlás elsüllyed. A húsztagú legénység három csónakban vág neki a végtelen víznek. Félnek, hogy az útjukba eső szigeteken kannibálokkal találkoznak, ezért a Dél-Amerikai partot veszik célba. 3000 mérföldnyi út áll előttük.

Káosz karácsonyra (Love the Coopers)

Bemutató: december 10.

Charlotte Cooper (Diane Keaton) a tökéletes karácsonyról álmodik, amikor esik a hó, sül a pulyka, illatoznak a sütemények, és boldog egyetértésben összegyűlik az egész család. Mindent el is követ ennek érdekében, csak egyvalamivel nem számol: a családtagokkal. Mert ahol négy generáció gyűlik össze, ott előbb-utóbb kitör a káosz. Charlotte és Sam Cooper (John Goodman) negyven éve házasok, és a szeretet ünnepén ők látják vendégül az egész rokonságot. De lehet tökéletes az ünnep ennyi tökéletlen emberrel az asztalnál? A cím alapján nem.

Rendkívüli mesék (Extraordinary Tales)

Bemutató: december 10.

Raul Garcia luxemburgi-spanyol animációs rendező filmje Edgar Allan Poe öt ismert rémtörténetének különböző stílusú adaptációja. Az antológia egyes sztorijait olyan világhírű színészek, rendezők mesélik el, mint - az archív felvételről megszólaló - Lugosi Béla, Christopher Lee, Guillermo del Toro, Julian Sands, és Roger Corman.

Kosok (Hrútar)

Bemutató: december 10.

Festői szépségű izlandi völgyben él a birkatenyésztő testvérpár, Gummi és Kiddi. Azonos életmódot élnek, azonos területen az ország legjobb vérvonalú, díjnyertes juhait tenyésztve, de ezek ellenére négy évtizede nem álltak szóba egymással. Amikor Kiddi birkáit végzetes betegség támadja meg, az egész völgy állattartása veszélybe kerül. Hogy a járványt megfékezzék, a hatóságok le akarják mészárolni az állatokat, ezzel pedig nemcsak a fő bevételi forrásuktól esnek el a férfiak, de az évszázadok alatt nemesített fajta is kihal. A két testvér felismeri, hogy csak úgy menthetik meg a jószágokat, ha ennyi évnyi haragtartás után újra összefognak.

Hajnali láz

Bemutató: december 17.

A 25 éves Miklós 117 lánynak ír levelet, hogy megtalálja az igazit. A 19 éves Lilivel fél évig levelezik, mire személyesen is találkoznak. A két fiatal fülig egymásba szeret, újra érzik, az élet szép is lehet, és úgy tűnik, nem állhat boldogságuk útjába semmi. Még az sem, hogy Miklós tüdőbeteg, akinek az orvos szerint csak néhány hónapja van hátra.

Cowboyok (Les Cowboys)

Bemutató: december 17.

Valahol Kelet-Franciaországban, egy óriási prérin fekvő falvacskában járunk. Alain (Francois Damiens) e kisközösség meghatározó szereplője, aki az egyik este tizenhat éves lányával táncol önfeledten, miközben felesége és fia figyelik őket. Ez az utolsó alkalom, hogy együtt van a család: a lány nem sokkal később eltűnik, és Alain mindent feladva a keresésére indul. A férfi messzi helyekre jut el, kizárólag arra támaszkodva, hogy a lány egy muszlim fiúval kezdett találkozgatni az eltűnése előtt. Kontinenseken átívelő útján az egyetlen társa a fia lesz, aki elkíséri őt az egyre kilátástalanabb küldetésen, Lyontól egészen Pakisztánig. Muszlim fundamentalista vezetőkkel, amerikai fejvadásszal (John C. Reilly), terroristákkal és a távoli kultúrák hétköznapi emberével egyaránt találkoznak, hogy az eltűnt lány nyomára akadjanak.

Száva - A szív harcosa (Savva - Heart of the Warrior)

Bemutató: december 17.

Egy távoli vidéken egy kis erdei faluban éldegél Száva, a 10 éves fiúcska az édesanyjával. A vidék egykor a fehér farkasok védelme alatt állt, de mikor az állatok az emberek ellen fordultak, egy varázsló átokkal sújtotta őket, amit csak egy hős lovag tud megtörni. Egy nap hiénák támadnak a lakókra, de a vakmerő Szávának sikerül elmenekülnie a vadonba. Itt találkozik az utolsó farkassal, Hómancs, aki szerint a hegyekben élő hatalmas erejű varázsló egyik rettenthetetlen harcosa képes lenne megmenteni Száva faluját és kiszabadítani a foglyul ejtett lakókat, köztük a fiú édesanyját is. Száva és Hómancs elindulnak, hogy megtalálják a lovagot, ám ehhez keresztül kell verekedniük magukat a gonosz három fejű majomkirálynő, Mama Jozee hadseregén.

Star Wars: Az ébredő Erő (Star Wars: The Force Awakens)

Bemutató: december 18.

Ó igen. A kérdés csak az, hogy hányszor nézzük majd meg.

Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts film (Peanuts)

Bemutató: december 24.

Charlie Brown, a világ talán legismertebb, legkerekebb fejű lúzere, a kisiskolás, akinek soha, semmi sem sikerül, belevág élete legnagyobb, legkockázatosabb vállalkozásába: meg akarja szólítani az osztályukba érkezett új lányt. Próbálkozását izgalmas és fordulatos kalandok kísérik: osztálybuli, táncverseny, jéghoki, a Háború és béke egy különösen vastag változat, valamint egy titokzatos módon tökéletesre sikerült dolgozat is része a hajmeresztő történetnek - miközben Charlie kutyája, Snoopy légi csatába keveredik ősi ellenségével, minden pilóták legveszélyesebbikével, a Vörös Báróval.

Elmentek otthonról (Babysitting 2)

Bemutató: december 24.

A szerelmespár Sonia és Franck meghívja barátait Sonia öntelt apjának luxusszállodájába, Braziliába. És ha már a paradicsomban vannak, Franck szeretné megkérni Sonia kezét, de ehhez meg kell szereznie az apa jóváhagyását is - de ilyen barátokkal kinek kell ellenség? Egy csapásra vad parti hangulat kavarja fel az előkelő, békés üdülőhely csendes állóvízét. Amikor a csapat férfi tagjai könnyű kalandok reményében kirándulást terveznek az esőerdő mélyére, Sonia apja váratlanul a fiatalokra sózza öreg, ám nagyszájú anyját útitársnak, elvégre mi baj történhetne?

Ifjúság (Youth)

Bemutató: december 24.

Paolo Sorrentino a Rómába kalauzoló, Oscar-díjas A nagy szépség után ismét Fellinit idéző, lenyűgöző filmmel jelentkezik. Ezúttal egy Alpok-beli luxusszálloda szolgáltatja a díszletet, itt pihen a már nyugdíjba vonult, világhírű zeneszerző és karmester, Fred (a kétszeres Oscar-díjas Sir Michael Caine) és legjobb barátja, a filmrendező Mick (Harvey Keitel). Fred kíváncsisággal szemléli a hotel többi vendégét, lánya (az Oscar-díjas Rachel Weisz) problémáit, valamint a fiatal és ambiciózus írókat, akikkel Mick együtt dolgozik egy forgatókönyvön. Saját zenei karrierjét lezártnak tekinti, ám a legmagasabb szinten szeretnék, hogy még egyszer vezényeljen: magától II. Erzsébet brit királynőtől kap meghívót, hogy lépjen fel Philip herceg születésnapján. A meghívást rögtön elutasítja, de a királyi család állhatatosnak bizonyul.

Tangerine

Bemutató: december 24.

Felvirrad Karácsony napja Tinseltownban, és Sin-Dee újra ringbe száll, miután kiengedték a sittről. Amikor megtudja, hogy barátja és stricije, Chester képtelen volt hű maradni hozzá a bent töltött 28 nap alatt; legjobb barátnőjével, Alexandrával útra kel, hogy végére járjanak a pletykának. Izgalmas odüsszeiájuk során bejárják Hollywood külkerületeit, ahol kiderül, hogy más is küzd a hűtlenség problémájával.

Holtpont (Point Break)

Bemutató: december 31.

Néhány rendkívül szokatlan bűntényt követően a fiatal FBI-ügynök, Johnny Utah (Luke Bracey), beépül egy csapat adrenalin függő élsportoló közé. A férfi életét kockáztatva próbálja bebizonyítani, hogy az elképesztő bűnesetek mögött a karizmatikus Bodhi (Edgar Ramirez) és őrült bandája áll.

Joy

Bemutató: december 31.

Joy (Jennifer Lawrence) neve azt jelenti: öröm. És valószínűleg nem véletlenül. Különleges nő: szeszélyes, bolondos, elszánt és erős; és bármire hajlandó, hogy együtt tartsa családját, melynek tagjai legalább olyan dilisek és olyan makacsok, mint ő maga. Nincs túl sok esélye a sikerre. És ez ad neki szárnyakat. A szükség és egy álom, amelyhez gyerekkora óta ragaszkodik, végül elrepíti odáig, hogy egy sok millió dollár értékű vállalatbirodalom alapítója legyen.

Nagytudásúak 2. (Les Profs 2)

Bemutató: december 31.

A Nagytudásúak visszatérnek, méghozzá őfelsége titkosszolgálatában! Miután visszahozták a sírból Franciaország legrosszabb diákjainak eredményeit, a világ legtehetségtelenebb tanárai a brit birodalom segítségére sietnek: a királynő unokáját, Vivienne-t és osztálytársait kell tanítaniuk. A korona jövője még soha nem volt ennél rosszabb kezekben. A tanerő abban bízik, hogy ha mínuszt mínusszal szorzunk, pozitívot kapunk: épp ezért magukkal viszik a renegát diákot, Boulard-t is a hírhedt elitiskolába, Haorwthfulssba. Csakhogy semmi nem alakul a terv szerint.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ez a fotó olyan, mintha az MI csinálta volna még az MI-korszak előtt

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés