Nincs igazán jó Magyarországon forgatott amerikai film. Na most majd lesz. Jön a Budapesten forgott A kém, elpusztul Kalifornia a Törésvonalban, és végre újra kinyílik a Jurassic Park. Jó lesz!

A kém (Spy)

Bemutató: június 4.

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebukik, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul.

Monsters: Sötét kontinens (Monsters: Dark Continent)

Bemutató: június 4.

Hét év telt el, mióta először megjelentek a bolygónkon. Azóta a Föld minden pontján észlelték őket, és letaszították az emberiséget a tápláléklánc csúcsáról. Az Amerikai Hadsereg mindent megtesz, hogy megvédje az emberiséget a további hanyatlástól, de a háború csak most kezdődik. Noah, a tapasztalt katona fontos és egyben veszélyes megbízást kap: az egyik legfertőzöttebb területre kell behatolnia, hogy kimentse egyik társát. Miután megtámadják a konvojukat, csak egy fiatal kadét lehet segítésére a harcban.

Törésvonal (San Andreas)

Bemutató: június 4.

Kalifornia lakói fel vannak készülve a földrengésekre. Azt hitték. De ilyen méretű katasztrófára senki sem számított: San Franciscót és környékét egy 9-es fokozatú rengés teszi a földdel egyenlővé. Egy helikopterpilóta (Dwayne Johnson) és rég elhidegült felesége (Carla Gugino) Los Angelesből észak felé indul, hogy megkísérelje a lehetetlent: fel akarják kutatni, és meg akarják menteni a romok között ragadt lányukat. De amikor azt hiszik, már minden bajon túl vannak, akkor kezdődnek az igazi kalandok.

Jurassic World

Bemutató: június 11.

Steven Spielberg producerként tér vissza nagysikerű, úttörő sorozatának legújabb részével, a Jurassic World rendkívül látványos, torokszorítóan izgalmas, nagyszabású kalandjával, melyben újra megnyílik a híres sziget őslény parkja.

Saul fia

Bemutató: június 11.

A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Távol a világ zajától (Far From the Madding Crowd)

Bemutató: június 11.

Batsheba (Carey Mulligan) független, erős, önfejű és nagyon szép. Nem csoda, hogy aki látja, beleszeret. És az sem csoda, hogy ő maga nem tud választani az érte versengő férfiak között. Először Gabrielt (Matthias Schoenaerts), a birkapásztort bűvöli el, és bár kölcsönösnek tűnik köztük a vonzalom, a nő nemet mond a házassági ajánlatra. De szerelmével üldözi őt a környék legjobb módú agglegénye, Boldwood is (Michael Sheen). A legvonzóbbnak pedig egy katona, Troy őrmester (Tom Sturridge) tűnik. A választás nehéz: sok megpróbáltatás és öröm; vonzódás, hazugság, féltékenység kell hozzá, hogy Batsheba rájöjjön, ki az, akire igazán szüksége van.

Mocsárvidék (La isla mínima)

Bemutató: június 11.

Spanyolország, 1980, valahol messze délen. A Franco rezsim sokkján alig jutott túl a társadalom, amikor két fiatal lány tűnik el az isten háta mögötti település egyik helyi vurstlijában. Amikor kiderül, hogy a lányokat meggyilkolták, az ügy felderítésére két madridi nyomozót küldenek a helyszínre, akiket kizárólag a gyilkosságok megoldása köti össze. Hamarosan rájönnek, hogy egy sorozatgyilkossal állnak szemben, aki évek óta szedi áldozatait a fiatal lányok körében az elmaradott vidéken.

Harcosok klubja (Fight Club)

Bemutató: június 18.

Újra mozikban David Fincher kultikus mozija Brad Pittel, Edward Nortonnal, amiről elméletileg nem beszélhetnénk, úgyhogy megszegjük a klub első és második szabályát is. Mindenki nézze meg újra. Kb. századszor, de legalább vásznon.

Insidious - Gonosz lélek (Insidious: Chapter 3)

Bemutató: június 18.

A démonok köztünk élnek. A félelmeinkből táplálkoznak, a titkaink tartják őket a közelünkben. A régi szorongások testet öltenek és visszatérnek: a Lambert család - melynek tagjai az Insidious - A gonosz háza című sikerhorrorban mindent elkövettek, hogy elvágják azokat a kötelékeket, melyek nem eresztették őket a szellemvilág közeléből. Ez a film a múltjukat mutatja meg. Ám nem ők a film hősei, hanem azok a kísértetvadászok, akik segíteni próbáltak rajtuk. A látó Elise Rainer és segítői, Specs és Tucker újra színre lépnek, és egy megszállott kamaszlánynak próbálnak segíteni. De ehhez át kell merészkedniük a túloldalra.

Megőrjít a csaj (She’s Funny That Way)

Bemutató: június 18.

Peter Bogdanovich vígjátékában egy fiatal hollywoodi csillagocska, Isabella Patterson (Imogen Poots) meséli el, hogy egy elbűvölő Broadway rendező, Arnold Albertson (Owen Wilson) tettei hogyan változtatták meg életét örökre. A nem túl megbízható elbeszélésből kiderül, hogy a Brooklynban született, korábban escortként dolgozó lány randevúja a direktorral hogyan fordult át egy visszautasíthatatlan ajánlatba. Az egész történet egy félresikerült tündérmese, ahol az események láncolata mindenkit elér, kezdve Arnold feleségével, Deltával (Kathryn Hahn), az alamuszi drámaíró Joshua Fleeten át (Will Forte) egészen Isabella dilis therapeutájáig (Jennifer Aniston).

Superfast! - Haláli iramban

Bemutató: június 18.

Indul a menet, ahol dögös cicamicák, felturbózott verdák és egy brutálisan agyament csapat pörgeti a kerekeket. Vin Serento kemény fickó, akinek dagadó izmokért és jó dumákért nem kell a szomszédba menni. Ő az illegális utcai versenyek királya, aki mindent tud a kocsikról és arról is, hogy a menő filmekbe mindenképp kell egy cool ázsiai csávó, egy modellből lett színésznő és persze egy híres rapper. A bandához a beépített zsaru, Lucas White is csatlakozik, aki szintén nem kispályás, egyszarvúval kimázolt autója a bizonyíték rá, hogy méltó Vin csapatához.

Agymanók (Inside Out)

Bemutató: június 25.

A tinédzserkor gyakran döcögős és akadályokkal teli. Nincs ez másként a fiatal lány, Riley esetében sem, akinek csendes, kertvárosi élete a feje tetejére áll, amikor édesapja a nyüzsgő San Franciscóban kap munkát. Mint mindannyiunkat, Riley-t is az érzelmei vezérlik - ők Derű, Bánat, Harag, Majré, Undor. Az érzelmek a Riley agyában található Központban laknak, mindennapi munkájuk során pedig azon dolgoznak, hogy a lányt átvezessék a mindennapok kihívásain. Ahogy Riley az érzelmeivel küzdve próbálja megszokni San Franciscót, a Központban kitör a káosz. Bár Derű, Riley elsőszámú és legfontosasbb érzelme megpróbálja a dolgok pozitív oldalát láttatni, összetűzésbe kerül a többi érzelemmel, akik másként vélekednek arról, hogyan kell viselkedni egy új városban, egy új otthonban és egy új iskolában.

Valami követ (It Follows)

Bemutató: június 25.

Képzeld el, hogy követ valaki. Bárhol is vagy, és egyszer csak feléd sétál. Bármilyen alakot felvehet. Lehet egy régi ismerős, kedves, szeretett arc, vagy egy ijesztő alak, egy vadidegen. Nem fut feléd, nem is különösebben siet. Csak határozottan megy feléd, és ha utolér, meghalsz. Ha pedig rád ragad, a követés átkától egyféleképpen szabadulhatsz: ha szexuális együttlét során átadod valaki másnak. De ha az illető meghal, újra nagy bajban vagy. A 19 éves Jay pedig halálos veszéllyel néz szembe, amikor egy ártalmatlan egyéjszakás kalandot követően arra lesz figyelmes, hogy valami követi. Csak egyben biztos: menekülnie kell előle - az életéért.

Törtetők (Entourage)

Bemutató: június 25.

Vince, Johnny Drama, Eric, Turtle és persze a mindig egy közeli agyvérzés határán táncoló Ari Gold is visszatérnek egy mozifilmre, amiben minden benne lesz, amiért szerettük a sorozatot. Ezúttal azonban Vince válik színészből rendezővé, és kerül ezzel szokás szerint elég nagy bajba.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A cipőkollekció, melyben kompromisszumok nélkül lehetsz szabad, egyedi és vagány

Menhelyről? Tenyésztőtől? Honnan legyen kutyád?

Kapaszkodj meg, mert érkezik egy horror, amiben Micimackó, Pinokkió, Bambi és Csipkerózsika irtják a jónépet

További cikkeink a témában