Jön Gaspar Noé botrányfilmje, a 3D-pornós Szerelem, folytatódik a Szállító, Meryl Streep már megint Oscar-közelbe kerül, Robert De Niro Anne Hathaway-jel cukiskodik, és még a legklasszikusabb western is mozikba kerül újra. A pénztárcánk tartalma veszélyben.

Transporter: A Szállító: Örökség (The Transporter Refueled)

Bemutató: szeptember 3.

Frank Martin a legjobban képzett szállító, akit pénzért találni lehet. A tét magasabb, a technológia fejlettebb, de megmaradt a három egyszerű szabály, amit betart: teljesítsd a megbízást, nincsenek nevek és ne nyúlj a csomaghoz. Amikor Frankot a ravasz femme fatale Anna és három gyönyörű társa felbérli, gyorsan rájön, hogy átverték. Anna és csapata elrabolták apját (Ray Stevenson), hogy így kényszerítsék Franket arra, hogy segítsen leszámolni a kegyetlen orosz emberkereskedőkkel. Mivel a bosszú vezérli, megszegi szabályait, és semmi sem akadályozhatja meg őt abban, hogy megmentse apját.

Miénk a világ (We Are Your Friends)

Bemutató: szeptember 3.

A DJ-k világába a nyerő belépő: egy laptop, némi tehetség és egy tuti sláger. Cole (Zac Efron) jövőképében nincs helye a felvételinek, sem a bölcsészkarnak, és eszében sincs diákhitellel lenullázni magát. Sokkal nagyra törőbb vágyai vannak: tömegeket akar megmozgatni a zenéjével. Bár a nagy fantáziálás még nem robbantotta ki a házibulik világából, ahol a haverjaival DJ-zik esténként, egy valamit határozottan tud: ki akar törni a középszerűségből.

Boldogság bármi áron (Cake)

Bemutató: szeptember 3.

Claire-nek sajog mindene. Teste fájdalma eléggé nyilvánvaló a hegekből, melyek a testét fedik és abból, ahogy vonszolja magát, beleremegve minden egyes bizonytalan lépésbe. Hasonlóan gyengén rejtegeti az érzelmi fájdalmakat is. Szinte minden szavával valamilyen perzselő átkot szór környezetére. Elmarta maga mellől a férjét és a barátait is, még a fájdalommal élők támogatócsoportjából is kirúgatta magát. Az egyetlen, aki még megmaradt Claire egyébként teljesen remete életében, a házvezetőnője, Silvana, aki azonban már alig tudja tolerálni főnöke alkohol és nyugtatók iránti csillapíthatatlan vágyát. Ám Claire egyik társának a fájdalommal élők támogatócsoportjából, Ninának öngyilkossága felfedi egy másik szenvedélyét is. Ahogy Claire szép lassan beilleszti magát Nina férje és fia életébe, lehet, hogy végül megtalálja a megváltást.

Suite Francaise

Bemutató: szeptember 3.

Amikor a második világháborúban a németek bevonulnak Franciaországba, az emberek tömegesen hagyják el Párizst. Egy kis vidéki településen a helyiekhez szállásolják el a német tiszteket. Itt találkozik egymással a férje után híreket váró, és anyósával élő Lucile, és a bekvártélyozott német tiszt, Bruno. A nő akárhogy szeretné ignorálni a férfit, vonzódni kezdenek egymáshoz, s egymásba szeretnek egy olyan korban, amikor mindketten tudják, hogy érzéseik nem diadalmaskodhatnak. Szerelmüket titkolniuk kell, főleg, ha ellentétes oldalon állnak.

Dübörög a szív (Ricki and the Flash)

Bemutató: szeptember 10.

Nem minden rocksztár marad örökre fiatal. Niki (Meryl Streep) fölött is eljárt az idő, és a hírnév is egyre fogyatkozik körülötte - már szinte csak egy rajongója maradt: a pultos srác (Ben Platt) a törzshelyén. Niki sok évvel (sőt, évtizeddel) ezelőtt lelépett a családja elől: elhagyta a férjét (Kevin Kline) meg a gyerekeit, és Kaliforniába költözött, mert a hírnév és a siker mindennél jobban vonzotta. De most válik a lánya, és ő úgy érzi, egy anyának a gyerekei mellett a helye. És életében először tényleg kipróbálja, milyen szülőnek lenni.

Szégyentelenek (The Smell of Us)

Bemutató: szeptember 10.

A film középpontjában egy párizsi fiatalokból álló deszkás banda áll, akiknek élete a buli és a szórakozás körül forog. Általuk megismerhetünk egy olyan szubkultúrát, mely eddig a kívülállók számár ismeretlen volt.

A (sz)ex az oka mindennek (Sleeping With Other People)

Bemutató: szeptember 10.

Egy egyéjszakás kaland során Lainey és Jake elveszítik szüzességüket, majd útjaik szétválnak. Évekkel később véletlenül összefutnak, és ez a találkozás rádöbbenti őket, hogy az az este mennyire meghatározta szexuális életüket: Jake intrikus nőcsábász lett, míg Lainey mindig a rossz pasikat fogja ki. Igyekeznek az újra fellángoló érzelmeiket kordában tartani, ám rá kell jönniük, hogy a köztük lévő kölcsönös vonzalom a válasz minden problémájukra. Már csak meg kéne állniuk, hogy másokkal is ágyba bújjanak.

Víkend

Bemutató: szeptember 10.

Három jómódú, sikeres, boldog ember együtt indul Erdélybe, hogy egy kis hegyi faluban vadászattal töltsék a hétvégét. István (Lengyel Tamás) a milliomos építési vállalkozó, Márta (Gryllus Dorka) az ügyvédje és László (Simon Kornél) az ügyvédnő férje könnyed, békés, boldog napokra számít. De tévednek. Egy baleset során meghal egy falubeli férfi. A látszólagos nyugalom gyorsan semmivé foszlik. Fokozatosan kiderül, hogy mind a három vendégnek megvan a maga titkos terve: a múltjukban rejlő titkok a szövetségesekből ellenséget, az ellenségekből talán újra szövetségest csinálnak. Az isten háta mögött, a Kárpátok sziklái között elszabadulnak a vad, ősi ösztönök - és mindenki csak magára számíthat.

Abszurd alak (Irrational Man)

Bemutató: szeptember 10.

Abe Lucas (Joaquin Phoenix) filozófiaprofesszor padlót fogott, semmi értelmét nem látja az életének. Úgy érzi, képtelen a boldogságra, bármibe kezd, minden ésszerűtlennek tűnik a számára, sem a tanításban, sem az írásban nem talál már örömet. Amikor egy kisvárosi főiskolára megy tanítani, a megközelíthetetlen professzor két nő romantikus fantáziáját is beindítja, ám még ez sincs igazán hatással az apátiától, az unalomtól és a kilátástalanságtól szenvedő férfi életére. Rita Richards (Parker Posey), a magányos, boldogtalan házasságban élő professzornő azt reméli, Abe-bel való viszonya megváltást hoz számára. Úgy érzi, végre megtalálta azt a férfit, akivel elszökhet Európába, maga mögött hagyva egyhangú életét. Jill Pollard (Emma Stone), Abe legjobb tanítványa pedig hamarosan a férfi legközelibb barátjává válik, és ellenállhatatlan vonzalmat kezd érezni lehangolt tanára iránt.

Everest

Bemutató: szeptember 17.

A filmet a világ legmagasabb csúcsának meghódítására tett egyik kísérlet során történt hihetetlen események ihlették. Az Everest két különböző expedíció elképesztő útjának krónikája. Ez a két expedíció az emberiség által tapasztalt egyik legdurvább hóviharral találja szemben magát. A hegymászók kitartását a bolygó legkönyörtelenebb elemei teszik próbára, csaknem lehetetlen akadályokkal kell megküzdeniük, és életük szenvedélye a túlélésért folytatott lélegzetelállító harccá válik.

Az útvesztő: Tűzpróba (Maze Runner: The Scorch Trials)

Bemutató: szeptember 17.

A nagy sikerű Az Útvesztő folytatásában még különlegesebb vizuális világ és még fordulatosabb történet fokozza az eddigi izgalmakat.

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni (Me and Earl and the Dying Girl)

Bemutató: szeptember 24.

Greg igazi csodabogár középiskolás, akit arra kényszerít a mamája, hogy barátkozzon Rachel-lel – a lánnyal, akivel óvodáskoruk óta nem álltak szóba egymással. A lányról azonban most derült ki, hogy rákbeteg. A Cinefesten már szeptember 12-én és 13-án is láthatod ingyen!

Szerelem

Bemutató: szeptember 24.

Itt egy film, ami egyetlen dologról szól, arról, amit Casanova a „dolgok dolgának” nevezett, a dologról, amire – bár Uram bocsá’ hogy bevalljuk -a legtöbbet gondolunk. Itt egy film, ami tényleg bemutatja a szexet, a dolgot, amiből kisbabák lesznek - és itt nem arra a félénk próbálkozásra és varázslatos élvezetre gondolunk, amit a legtöbb film szexként próbál eladni. Talán Gaspar Noé a filmtörténet egyetlen rendezője, aki leforgat egy két és fél órás 3D-s pornót és nyugodt szívvel mondhatja, hogy ez az eddigi legkevésbé provokatív filmje. A Cinefesten már szeptember 17-én és 19-én láthatod ingyen!

A kezdő (The Intern)

Bemutató: szeptember 24.

Robert De Niro öreg fejjel gyakornoki állást vállal, ezzel pedig felforgatja az egész cég életét, és fiatal főnökét (Anne Hathaway) is elkezdi szépen lassan megváltoztatni.

Volt egyszer egy vadnyugat (C’era una volta il West)

Bemutató: szeptember 24.

Újra moziban a klasszikus western, amit mindenképpen látni kell ekkora méretben is, ha esetleg nem bírjuk ki szeptember 24-ig, akkor irány a Cinefest, ahol szeptember 11-én már meg is lehet nézni a fesztivál nyitófilmjeként.

Roger Waters: A fal (Roger Waters: The Wall)

Bemutató: szeptember 29.

Roger Waters, társ-alapítója és fő dalszerzője a legendás Pink Floyd együttesnek, elkészítette az eddigi legátfogóbb és legmonumentálisabb filmet, ami valaha is készült a Pink Floyd-ról. Roger Waters The Wall, egy koncertfilm, amely jóval túlmutat a színpadon. A film a Pink Floyd 2010-2013 közötti koncertturnéján készült. A legmodernebb technikával (4K Dolby Atmos) rögzítve a legemlékezetesebb előadásokat, koncerteket. A film koncertfilm melyet a koncertállomások között megszakítanak rövid párperces interjúk Roger Watersszel.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz remek film az „annyira szar, hogy az már jó” kategóriából

További cikkeink a témában